تغییرات زیرپوستی در آمریکا
داود هرمیداس باوند استاد روابط بینالملل دانشگاه، طی یادداشتی برای روزنامه اعتماد از انتخابات آمریکا میگوید.
داود هرمیداس باوند استاد روابط بینالملل دانشگاه، طی یادداشتی برای روزنامه اعتماد از انتخابات آمریکا میگوید.
دونالد ترامپ در دوران انتخابات رياستجمهوري امريكا بر دو مساله اتكا ميكرد: نخست ناكامي دولت امريكا در امور داخلي و خارجي و ديگري از بين رفتن اعتبار و وجه اين كشور در عرصه بينالمللي. ترامپ ماهها در مبارزات انتخاباتياش از عدم موفقيت دولت امريكا در دستيابي به اهداف و خواستههايش سخن ميگفت. او از وضعيت نه چندان مطلوب امريكا گفت، از آنكه پيشرفتي در اين مدت به دست نيامده و بيكاري گستردهاي براي مردم امريكا ايجاد شده است.
از سويي، او در اين ماهها مدعي مواضع ضعيف در قبال بحرانها و مسائل دنيا بود و در اين راستا، بحرانهاي موجود در خاورميانه، شرق آسيا و آفريقا را به دليل رويكرد نادرست دولت امريكا ميدانست. معتقد بود كه دولتهاي امريكا با ورود نادرست خود به مسائل در عرصه جهاني، هزينههاي هنگفت و بيدليلي براي مردم اين كشور ايجاد كردهاند. او تاكيد داشت امريكا در حالي خدماتي را مجاني به برخي از كشورها ارايه ميدهد كه خود امريكاييها بيش از هر كس ديگري به آن خدمات نيازمند هستند.
همچنين نيازها و ترسهاي مردم امريكا را به خوبي فهميده بود و به همين خاطر، از تهديدهاي تروريستي ناشي از بحرانهاي موجود دنيا سخن ميگفت. او از تهديدهايي از سوي گروههاي تروريستي افراطگراي خاورميانه و همچنين لاتينتبارها حرف زد. با وجود اين كليگوييها و دست گذاشتن بر نقاط ضعف مردم امريكا، او از يك نويد هم سخن ميگفت و آن نويد، تجديدنظر اساسي در سياستهاي داخلي امريكا بود. به صورت كلي، پژوهشها در انتخاباتهاي متفاوت نشان ميدهد، شركتكنندگان در انتخابات از شعار تغيير و تجديدنظر استقبال ميكنند. هشت سال قبل نيز باراك اوباما با شورش نسبت به وضعيت وقت و دادن شعار تغيير به پيروزي رسيد.
با اين حال، تغييري كه ترامپ نويد آن را ميداد و در مبارزات انتخاباتياش از روز نخست تا به امروز به صورت مكرر، تكرار ميشد، آن بود كه اعتبار و بزرگي را به امريكا و امريكاييها باز خواهد گرداند. اين موارد، نكات عامهپسندي بودند كه با مقبوليت طيفهاي مختلفي از جامعه امريكا همراه شدند و از قضا، آن طيفها اكثريت موجود جامعه امريكا را شامل ميشوند و اين در حالي است كه شعارهاي هيلاري كلينتون متوجه قشر تحصيلكرده و به عبارتي، طبقه متوسط اين كشور بود. با اين حال، تغييرات جامعه امري زيرپوستي است و آن تغييرات نشان داد به جاي آنكه به دموكراسي و رعايت ارزشهاي دموكراتيك تمايل داشته باشد، به نان و البته بازگشت اقتدار امريكا علاقهمند است.
ارسال نظر