۴۲۱۲۱۵
۱ نظر
۵۰۰۴
۱ نظر
۵۰۰۴
پ

کشاورزی باستانی ۹۳ درصد از آب را هدر می‌دهد

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی با اشاره به اینکه تنها سه درصد از آب کشور صرف شرب می‌شود، عنوان کرد: کشاورزی باستانی و آبیاری با روش قدیمی حدود ۹۳ درصد آب را هدر می‌دهد.

خبرگزاری ایسنا: مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی با اشاره به اینکه تنها سه درصد از آب کشور صرف شرب می‌شود، عنوان کرد: کشاورزی باستانی و آبیاری با روش قدیمی حدود ۹۳ درصد آب را هدر می‌دهد.

دکتر اسماعیل کهرم شامگاه گذشته ۱۹ آبان ماه در همایش ملی محیط ‌زیست و فضای سبز پایدار شهری که با همکاری انجمن علمی مهندسی فضای سبز دانشگاه فردوسی، اتحادیه علمی دانشجویی باغبانی، فضای سبز و گیاهان دارویی ایران و انجمن صنفی پیمانکاران فضای سبز، کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه بدلیل محدودیت امکانات طبیعی کشور با افزایش جمعیت مخالف هستم، اظهار کرد: بیش از هر چیز به آب نیاز داریم؛ از منابع آب آنقدر استفاده کرده‌ایم که گفته می‌شود تراز آب زیرزمینی ما منفی است یعنی آنقدر که آب برمی‌داریم به همان مقدار برنمی‌گردانیم.

کهرم با اشاره به اینکه تنها سه درصد از آب کشور صرف شرب می‌شود، عنوان کرد: کشاورزی باستانی و آبیاری با همان روشی که کوروش کبیر آبیاری انجام می‌داد حدود ۹۳ درصد آب را هدر می‌دهد، در حالی که سیستم‌های جدید آبیاری وجود دارد ما از همان سیستمی قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی در خصوص دریاچه ارومیه، گفت: دریاچه ارومیه به این دلیل خشک شد که ما در ۱۲ سال خشکسالی وسعت زمین‌ها را از ۳۵۰ هزار هکتار به ۷۵۰ هزار هکتار یعنی بیش از دو برابر افزایش دادیم و هرچه آب دریاچه ارومیه بود پشت سدها نگه داشتیم، ۴۰ بند سد ساختیم و چهار مورد را در حال تعلیق گذاشتیم و گفتیم دیگر دست نمی‌زنیم.

کهرم یادآور شد: در آغاز دولت یازدهم گفته شد ۴۰ درصد از آب کشاورزی به دریاچه ارومیه داده می‌شود و سیستم‌های آبیاری کشاورزی با استفاده از روش‌های آبیاری بارانی، قطره‌ای و ... مترقی خواهد شد که به دلایل مختلف از جمله نبود اعتبار این طرح‌ها عملی نشد.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی عنوان کرد: آب مهم‌ترین مساله ماست که با افزایش جمعیت به هرکس آب کمتری خواهد رسید، اگر الگوی مصرف آب تغییر پیدا نکند، به بیراهه خواهیم رفت.

وی افزود: در زمان انقلاب، کشور ۳۴ میلیون جمعیت داشت و مساله آب نداشتیم، از آن دوران تا کنون منابع آب یا یکسان مانده یا کاهش یافته، اما جمعیت دو برابر شده است بنابراین به هر فرد آب کمتری می‌رسد.

کهرم خاطرنشان کرد: منابع وجود دارند، اما تاکنون از آن‌ها به خوبی استفاده نکرده‌ایم، منابع آبی در حال کاهش شدید هستند و دشت‌های کشور هم فرونشست کرده‌اند.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی با اشاره به اینکه اصفهان تشنه است و زاینده‌رود و گاوخونی را از آن گرفته‌اند، عنوان کرد: وقتی در اصفهان آب باز می‌شود مردم شیرینی پخش می‌کنند و بشاش می‌شوند، آنان شب تا صبح زیر پل خواجو می‌روند که آب ببینند، آب، نغمه، موسیقی و دل خوش می‌آورد.

کهرم در خصوص مزایای فضای سبز، عنوان کرد: در شهرک‌های آمریکایی که در کنار شهرهای بزرگ قرار دارند تحقیق شده و دیده‌اند در شهرک‌هایی که پوشش گیاهی و پوشش سبز بیشتری دارند، جرم کمتری اتفاق می‌افتد و جوانان میل کمتری به پرخاشگری و خشونت دارند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در دل مشهد باغ‌هایی با وسعت فراوان وجود دارد که ظاهرا نمی‌شود از نظر قانونی به آن‌ها دست زد، این باغ‌ها ریه‌های شهر مشهد هستند که باید آن‌ها را حفظ کنیم، برای افزایش سلامت مردم در شهرهایی که چنین ریه‌های تنفسی وجود ندارد این فضاها باید افزایش یابد.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی با بیان اینکه فضای سبز کشورهای اروپایی چند برابر ایران است، یادآور شد: سرانه فضای سبز مشهد و تهران به ترتیب به ۱۴ مترمربع و ۱۹ مترمربع رسیده است، اما آیا این مقدار کافی است؟ با افزایش جمعیت سرانه فضای سبز کاهش پیدا می‌کند.

کهرم در خصوص تعداد محیط بانان کشور، اظهار کرد: ۲۷۰۰ محیط‌ بان داریم که یا در بیمارستان و زندان یا در شرف بازنشستگی و... هستند، لذا به حدود ۱۰ هزار محیط بان نیاز داریم.

وی ادامه داد: در حالی که ۱۰ درصد از خاک کشور تحت عنوان مناطق چهارگانه پارک ملی، پناهگاه حیات‌وحش، منطقه حفاظت شده و آثار طبیعی ملی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته شده است، اما اجازه استخدام ۱۰۰۰ نفر را به این سازمان ندادند.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در امور محیط طبیعی عنوان کرد: همه مردم ایران در مشکلات، سازمان محیط زیست را که سازمانی بدون امکانات، پول و تکنولوژی است مقصر می‌دانند در حالی که سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از فقیرترین سازمان‌ها و تشکیلات کشور هستند حتی حقوق کارکنان آن‌ها نیز با زحمت تهیه می‌شود.

وی خطاب به رییس جمهور گفت: به محیط زیست کشور برسید، تا به حال در این زمینه کم لطفی شده و ما از عملکرد شما در زمینه محیط زیست راضی نیستیم، امیدواریم در دور دوم ریاست جمهوری بهتر عمل کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ارتین

    عالی بود،بسیار مختصر و مفید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج