روزی پنج حادثه پرتلفات در کشور رخ میدهد
معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر کشور گفت: روزانه پنج حادثه پرتلفات در کشور رخ می دهد که علت ۹۵ درصد حوادث پرتلفات مربوط به حادثه های ترافیکی است.
خبرگزاری ایرنا: معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر کشور گفت: روزانه پنج حادثه پرتلفات در کشور رخ می دهد که علت ۹۵ درصد حوادث پرتلفات مربوط به حادثه های ترافیکی است.
امین رضا طباطبایی در کارگاه آموزشی تمرینی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری افزود: حوادث دارای سه کشته و پنج مجروح جزو حوادث پرتلفات به شمار نمی آید، اما روزانه پنج مورد از این حوادث در جاده های کشور اتفاق می افتد.
وی بر توجه به تخمین وسعت محل حادثه، زمان وقوع تعداد مصدومان، خدمات بالقوه و منابع مورد نیاز در ارزیابی اولیه شرایط حادثه را به طور خاص و ویژه مورد تاکید قرار داد و گفت: مدیریت انعکاس اخبار از سوی رسانه های حاضر در صحنه و خروج افراد غیرنیازمند به درمان از صحنه از اولویت های حفاظت پیرامونی محسوب می شود.
معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر کشور همچنین بر ضرورت سرعت عمل تیم های خدمات رسان در محل حادثه تاکید و اظهار کرد: تیم های درمان اضطراری باید ۴۸ ساعت پس از وقوع حادثه با تجهیزات مورد نیاز و امکانات کامل در محل حاضر باشند.
وی درمان اضطراری را دارای مؤلفه های اصلی اقدامات فوریتی دانست و گفت: دارا بودن سازماندهی، برخورداری از برنامه تمرین شده، بهره گیری از استانداردهای عملیاتی، داشتن قدرت تحرک بالا، قابلیت دسترسی سریع، دارا بودن خوداتکایی، چندوجهی بودن و امکان آموزش های تکرار شونده از ویژگی های اقدامات فوریتی محسوب می شود.
طباطبایی تاکید کرد: رعایت توالی عملیات در مدیریت مصدومان انبوه باید به صورت اساسی مورد توجه قرار گیرد تا بتوان به موفقیت های لازم دست یافت.
وی افزود: وجود مصدومان متعدد، بهره مندی مصدومان از امکانات تیم های درمانی و تاثیرگذاری بر بیمارستان های منطقه از شرایط وضعیت مصدومان انبوه است.
طباطبایی تصریح کرد: بهره مندی و برقراری ارتباط مناسب بین صحنه حادثه و بیمارستان از ضرورت های اساسی در اقدامات درمان اضطراری محسوب می شود.
شناخته شده ترین نوع مسکن موقت حداکثر ۶ ماه دوام دارد
سرپرست دفتر امور آموزش تخصصی و ضمن خدمت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر نیز گفت: چادر به عنوان شناخته شده ترین نوع مسکن موقت حداکثر ۶ ماه دوام دارد.
مهراب شریفی سده تاکید کرد: زندگی در چادر به ۲ صورت اسکان در اردوگاه ها و کمپ ها یا اسکان درجا است.
وی انتخاب نوع مسکن موقت را با مدیران بحران شهری دانست و افزود: اسکان در چادر به عنوان شناخته شده ترین نوع سرپناه تنها بین چهار تا ۶ ماه جوابگوست.
شریفی سده تصریح کرد: اکنون علاوه بر چادر استفاده از کیت های اسکان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی رعایت مسیل فنی در طراحی کمپ ها ر ضروری برشمرد و یادآور شد: شیب چهار تا ۶ درصدی زمین، سایز اردوگاه با ظرفیت حداکثر ۲۰ هزار نفر، رعایت سرانه ۳۰ تا ۴۵ مترمربعی به ازای هر فرد، فراهم کردن فضای سرپوشیده سه و نیم مترمربعی برای هر نفر، مجاورت با حمام ها و سرویس های بهداشتی، رعایت فاصله مناسب اردوگاه تا خیابان و سایر عوامل فنی از الزامات احداث یک کمپ اسکان فوری استاندارد محسوب می شود.
سرپرست دفتر امور آموزش تخصصی و ضمن خدمت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر اظهار کرد: اسکان فوری افراد بی سرپناه و بی خانمان در شرایط وقوع حادثه باید مورد توجه دست اندر کاران باشد.
شریفی سده تاکید کرد: اسکان اضطراری در دنیا به کمیساریای عالی پناهندگان و صلیب سرخ واگذار شده که این مهم در جمهوری اسلامی ایران از طریق جمعیت هلال احمر صورت می گیرد.
وی افزود: افراد بی خانمان برای اسکان خود از چادرها، بقایای مسکن های تخریب شده، قطعات پلاستیک و چوب و ساختمان های نیمه کاره استفاده می کنند که این اقدام بسیار خطرناک است.
سرپرست دفتر امور آموزش تخصصی و ضمن خدمت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر تصریح کرد: انبارهای بزرگ، ورزشگاه ها، مساجد، حسینیه ها، امامزادگان، مدارس، سالن های چندمنظوره و غیره بهترین مکان ها برای اسکان در شرایط اضطراری محسوب می شود.
وی یادآور شد: بی سرپناهی و بی خانمانی از مهمترین پیامدهای حوادث در نقاط مختلف جهان و ایران است.
کارگاه آموزشی تمرینی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری به مدت سه روز از ۱۹ تا ۲۱ آبان در شهرکرد برگزار می شود.
ارسال نظر