۴۲۰۷۷۰
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

کمک میلیاردی مردم به بهداشت و درمان

معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: مردم سال گذشته ۱۰۰۰میلیارد تومان به صورت نقدی و غیرنقدی به بهداشت و درمان کشور کمک کردند.

ایسنا نوشت: معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: مردم سال گذشته ۱۰۰۰میلیارد تومان به صورت نقدی و غیرنقدی به بهداشت و درمان کشور کمک کردند.

سید محمد هادی ایازی در نشست با سمن‌های حوزه بهداشت و سلامت استان کرمانشاه، با تاکید بر لزوم نگاه جامعه محور به مقوله سلامت و بهداشت، گفت: باید زمینه مشارکت مردم در این بخش فراهم شود.

وی اولین مساله در زمینه مشارکت مردم را توجه آنها به سلامت خودشان دانست و ادامه داد: مردم ابتدا باید یاد بگیرند کیفیت زندگی خود و خانواده‌هایشان را بالا ببرند و در این زمینه برای بقیه افراد جامعه نیز فرهنگ‌سازی کنند. مشارکت در قالب سازمان‌های مردم نهاد نیز بسار مهم است و این سازمان‌ها باید حول محورهایی که در آنها بیشترین مشکل را داریم، گرد هم آیند.

ایازی از وجود پنج میلیون بیمار دیابتی و ۵.۵ میلیون فرد در آستانه ابتلا به دیابت در کشور خبر داد و گفت: این حوزه از مهمترین بخش‌هایی است که سمن‌ها می‌توانند به آن ورود کنند. در عین حال حوزه دیگری که سمن‌ها می‌توانند به آن وارد شوند، سرطان است که در کشور ۳۵۰ هزار بیمار سرطانی داریم و هرسال ۹۰ هزار نفر به این تعداد اضافه می‌شود.

وی اظهار کرد: در حوزه سوختگی هم جای کار برای سمن‌ها وجود دارد، زیرا سالانه ۳۰۰۰ نفر در کشور می‌سوزند و می‌میرند و ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر نیز درگیر درجات مختلف سوختگی می‌شوند که این بخش هر ساله ۱۵ هزار میلیارد تومان برای دولت بار مالی دارد. همچنین سمن‌ها می‌توانند نقش بسزایی در پیشگیری از بروز این مشکلات و بیماری‌ها داشته باشند و به آموزش و توانمندسازی مردم کمک کنند که این کار در تمام کشورهای دنیا هم انجام می‌شود.

ایازی با بیان اینکه بخش دیگر مشارکت مردم در حوزه سلامت مربوط به زیرساخت‌های نظام سلام است، گفت: دولت اگرچه برای تامین بودجه و امکانات با همکاری مجلس بسیار تلاش کرده، اما جوابگوی همه نیاز بخش بهداشت و درمان نیست. البته با وجود آنکه هنوز فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی خیلی زیادی در این بخش صورت نگرفته، سال گذشته ۱۰۰۰ میلیارد تومان و در شش ماهه امسال ۷۸۰ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی مردم را دریافت کردیم.

به گفته این مسئول، بسیاری از زمین‌های مراکز درمانی کشور از موقوفات مردم است و مردم در خرید تجهیزات درمانی نیز بسیار کمک کردند.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت مشارکت بین بخشی را نیز از دیگر مباحث مهم حوزه مشارکت بهداشت و درمان دانست و افزود: ما در بسیاری از مسائلی که پیامد آن به بهداشت و درمان کشور باز می‌گردد، مانند فوت سالانه ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر در تصادفات که در گذشته رقم آن ۲۵ هزار نفر بود، یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر مجروح حوادث رانندگی و یا حضور ۱۷ هزار نفر در مراکز درمانی اهواز فقط در یک روز و آن هم به دلیل گرد و غبار، نقشی نداریم.

ایازی ادامه داد: ما در محصولات تراریخته، استفاده از سموم و بذرها، واردت ۷۵۰ هزار تن روغن پالم به کشور و استفاده از آن در تولید لبنیات و ... نیز هیچ نقشی نداریم، اما پیامدهای آن به ما باز می‌گردد و برای حل این مشکل نیازمند همکاری سایر نهادها و دستگاه‌ها داریم. بنابراین باید توجه کرد که اگر مشارکت دستگاه‌های دیگر نباشد،‌ تمام پول مملکت را هم صرف درمان مردم کنیم، باز کم خواهیم آورد.

وی افزود: البته اقدامات خوبی تا کنون انجام شده که از جمله آنها می‌توان به کاهش ۳۵۰ هزار تنی واردات پالم و یا کمک به کاهش یازده هزار و ۵۰۰ نفری کشته‌ها در تصادفات اشاره کرد که با همکاری سایر بخش‌ها بوده است.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت از اهمیت مسئولیت‌پذیری اجتماعی دستگاه‌های دیگر خصوصا بانک‌ها اشاره و اظهار کرد: در یک مورد توانستیم با همکاری بانک‌ها ۱۰ مرکز خونگیری با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان را در تهران اجرایی کنیم تا کمبود خون در این منطقه جبران شود.

با یک فیلم آزمایش‌ ایدز را ۴۰ درصد بیشتر کردیم

ایازی در ادامه به لزوم اصلاح رفتار مردم تاکید کرد و افزود: نباید اینگونه باشد که مردم بیمار شوند و بعد به ما مراجعه کنند، بلکه باید ابتدا پیشگیری را سرلوحه کار داشته باشند.

وی بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش فرهنگ و هنر در فرهنگسازی بین مردم تاکید کرد و گفت: به عنوان مثال با پخش سریال "پریا" توانستیم مراجعات مردم برای آزمایش ایدز را ۴۰ درصد افزایش دهیم. در عین حال سه فیلم هم در حوزه اهدا عضو داریم که در جشنواره فیلم فجر اکران می‌شود.

ایازی با بیان اینکه اگرچه این ظرفیت در گذشته مغفول مانده بود، اما اکنون وزارت بهداشت تاکید جدی برای استفاده از آن را دارد، اظهار کرد: حتی خیرین هم می‌توانند به این حوزه وارد شوند، زیرا گاهی تولید یک فیلم خوب از ساخت چند درمانگاه اثرگذارتر است.

ایازی آخرین مولفه مهم که نیازمند مشارکت جدی مردم و سازمان‌های مردم نهاد است را آسیب‌های اجتماعی دانست و تاکید کرد: کرمانشاه در این بخش در معرض خطر است و در چند آسیب مهم رتبه اول تا پنجم کشور را دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • عرفان

    مردم ساده،هزاران میلیارد رو کس دیگه ای اختلاس میکنه،شما کمک میکنین؟!!!!واقعا براتون متاسفم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج