درحالیکه باد و طوفان رأیگیری زودهنگام آرام گرفته و مشارکت انتخاباتی در مناطق اسپانیولیزبان در سراسر آمریکا افزایش یافته، به نظر میرسد که هیلاری در رقابت، همچنان پیش است. کلینتون طی مدتزمان باقیمانده امیدوار است که بتواند از آخرین و بهترین شانس خود برای کشاندن حامیان به پای صندوقهای رأی استفاده کند.
روزنامه شهروند: درحالیکه باد و طوفان رأیگیری زودهنگام آرام گرفته و مشارکت انتخاباتی در مناطق اسپانیولیزبان در سراسر آمریکا افزایش یافته، به نظر میرسد که هیلاری در رقابت، همچنان پیش است. کلینتون طی مدتزمان باقیمانده امیدوار است که بتواند از آخرین و بهترین شانس خود برای کشاندن حامیان به پای صندوقهای رأی استفاده کند.
رأیگیری زودهنگام در نوادا و آریزونا پایان یافته، اما دموکراتها همچنان در تلاش هستند تا بتوانند در مناطق حیاتی فلوریدا پیش بیفتند. فلوریدا با رأی الکترال ٢٩، یکی از ایالتهای بزرگ با آرایی متغیر است که سناتور تیم کین، معاون هیلاری کلینتون روز شنبه از این ایالت بهعنوان عامل «ماتکننده» برای کمپین کلینتون نام برد. مجموع آرای الکترال همه ایالتها، ٥٣٨ است و هر کاندیدایی که بتواند نصف بهاضافه یک از مجموع آرای الکترال (یعنی ٢٧٠ رأی) را بهدست آورد، رئیسجمهوری خواهد بود.
اما برای دونالد ترامپ زمان باقیمانده، زمانی است برای پیدا کردن راهی به سوی پیروزی در انتخابات، البته اگر رأیدهندگان اسپانیولیزبان، سیاهپوستان و آسیاییها با او همراهی کنند. ترامپ بهسوی ایالات شمالی کشور میرود. ایالتهایی مثل مینهسوتا با رأی الکترال ١٠ که گرچه تا به حال به جمهوریخواهان رأی ندادهاند، اما برای ترامپ ارزش تلاش کردن برای جلب آرای آنها را دارد. او امیدوار است که بتواند در آنجا با حملهای سخت به تجارت خارجی، رأی مردم را برگرداند.
تحولاتی که احتمالا تا روز برگزاری انتخابات خواهیم دید، این موارد هستند:
به احتمال زیاد، کلینتون فرصت بازگشت به فلوریدا را پیش از روز انتخابات نخواهد یافت، اما فرد تاثیرگذاری را به آنجا میفرستد. نتایج انتخابات بسیار به رأی فلوریدا بستگی دارد، یعنی ایالتی که بزرگترین ایالت با آرای متغیر است و انتظار نمیرود که کلینتون بتواند تا پیش از انتخابات به آنجا بازگردد؛ اما در آخرین روز کارزار انتخاباتی، کلینتون بزرگترین و تاثیرگذارترین قائممقام خود را به آنجا خواهد فرستاد: پرزیدنت اوباما. با این کار، دموکراتها امید دارند که مشارکت مردم را در منطقه اورلاندو افزایش دهند.
اوباما قدرت زیادی برای جمع کردن آرا به سود کلینتون دارد و جایی که او به آنجا میرود، اتفاقی نخواهد بود. «استیو شیل» یکی از استراتژیستهای دموکراتها که بهدنبال راهی برای افزایش مشارکت مردم در فلوریداست، پیشتر در مورد جزییات آرای دموکراتها در منطقه جکسون ویل، پس از سخنرانی اوباما در آنجا در روز پنجشنبه گفته بود که تمایز قابل ملاحظهای در تعداد رأی دموکراتها رخ داده است.
درحالیکه دموکراتها از وضع آرای لاتین در منطقه اورلاندو لذت میبرند، حالا به دنبال بهبود موقعیت خود، خصوصا در میان سیاهپوستان هستند. امید کمپین کلینتون این است که با توجه به اینکه اکثر مردم فلوریدا، پیشتر رأی دادهاند، کلینتون تا پیش از روز انتخابات، جای پای خود را در آنجا محکم کند. با این حال ترامپ همچنان در این ایالت میچرخد و روز شنبه در «تامپا»، منطقهای در فلوریدا کمپین خود را راه انداخته و قرار است روز دوشنبه از منطقه «ساراسوتا» دیدن کند.
ترامپ به دنبال معجزهای در مینهسوتا
بعد از نادیده گرفتن مینهسوتا، ایالتی سراسر آبی (با رأی اکثریت دموکراتها) در طول مبارزات انتخاباتی، ترامپ حالا قرار است به آنجا سفر کند و تلاش خود را برای تغییر نقشه آرای انتخابات انجام دهد. کمپین او حالا میخواهد با حرکتی جسورانه بخت و اقبال خود را در این رقابت بسنجد، اما واقعیت ناگوارتر از بخت و اقبال است: ترامپ درحال قمار روی مینهسوتاست، تنها به این دلیل که راههای بهدست آوردن ٢٧٠ رأی الکترال را به روی خود بسته میبیند و بنابراین او باید به دنبال ایالتی باشد که ارزش ریسک کردن را داشته باشد و این مسیر را تغییر دهد. دموکراتها و کمی بیشتر از چند جمهوریخواه این حرکت ترامپ را مورد تمسخر قرار دادهاند. اما هیلاری کلینتون در روزهای پایانی رقابت، تقریبا چیزهای کمی را به شانس محول و موقعیت خود را در ایالتهای تقریبا مطمئنی، مستحکم کرده است؛ مانند میشیگان، با ١٦ رأی الکترال؛ یعنی جایی که ترامپ تلاش کرده است تا شانس از دست رفته خود را دوباره بهدست بیاورد.
تلاشهای آخر کلینتون
کلینتون با کمک افراد سرشناس و حضور در کنار آنها، در تلاش برای جلب حمایت طرفداران بیشتری است؛ کاری که در هفته گذشته نیز با کمک دو ستاره موسیقی انجام داده است. حالا قرار است که در اوهایو نیز در کنار «لبرون جیمز»، ستاره ان.بی.ای در تیم «کلیولند کالاوییرز» ظاهر شود و به این ترتیب، با کمک یکی از چهرههای سرشناس و قابل احترام، در ایالتی بزرگ (با رأی الکترال ١٨) با آرای متغیر و متمایل به سمت دونالد ترامپ، نظر مردمی را به سوی خود جلب کند. جیمز که شخصیتی ورزشی است، معمولا از اظهارنظر و مداخلات سیاسی خودداری میکند، بنابراین حمایت او از کلینتون میتواند به مثابه نیروی محرکهای در آرای هنرمندان و شخصیتهای ورزشی باشد.
تقلاهای ترامپ برای حفظ ٤ ایالت بزرگ
دستیاران انتخاباتی ترامپ تلاش میکنند که او در روزهای پایانی رقابت انتخاباتی، از دستنوشتهها و سخنرانیهای سفت و سخت استفاده کند و خود را با سخنانی بیپایه و بیقاعده تضعیف نکند. او تا حد زیادی سعی کرده که اینگونه باشد، اما روز شنبه از این مسیر خارج شد. او چندینبار از متن اصلی سخنرانی خود فاصله گرفت و به «جو بایدن»، معاون رئیسجمهوری توهین کرد و سخنان بیپایهای در مورد نبرد بازپسگیری موصل در عراق گفت. همچنین داستان کذبی را در مورد اوباما تکرار کرد به این مضمون که اوباما بر سر یکی از طرفداران ترامپ فریاد کشیده است.
این موضوع مربوط به روز شنبه بود که طی سخنرانی اوباما، یکی از طرفداران ترامپ با پلاکارد در آنجا حاضر شد و مردم (طرفدار کلینتون)، او را هو کردند؛ اما اوباما به مردم حاضر میگوید: «هو نکنید؛ با رأیتان پاسخ آنها را بدهید.» با این حال، به نظر میرسد که ترامپ با سرعت بسیار زیادی خود را به ٥ ایالت بزرگی برساند که خود را در ٤تای آنها درحال شکست میبیند: مینهسوتا (١٠ رأی الکترال)، میشیگان (١٦ رأی الکترال)، پنسیلوانیا (٢٠ رأی الکترال) و ویرجینیا (١٣ رأی الکترال)
با اینکه دموکراتها هنوز از پیروزی خود مطمئن نیستند و جمهوریخواهان نیز تسلیم نشدهاند، اما نخستین اثرات و زمزمههای پساانتخابات به گوش میرسد؛ زمزمههایی از سوی طرفداران ترامپ که نمیخواهند قهرمان خود را شکستخورده ببینند؛ قهرمانی که بیشترین آرای حزب جمهوریخواه را در طول تاریخ آمریکا کسب کرده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر