کارنامه منفی اوباما برای ناظران جهان عرب
محافل سیاسی کشورهای عربی زمامداری باراک اوباما را فاجعهای برای خود ارزیابی میکنند. ناظران عرب میگویند که "سیاست عدم مداخله" اوباما زمینهای برای تقویت دشمنان آنها در منطقه شده و حکام عرب به ریاست جمهوری هیلاری کلینتون امید بستهاند.
محافل و صاحب نظران سیاسی عرب عقیده دارند که در زمان اوباما، ایالات متحده خود را از تمام بحرانهای مهم خاورمیانه عقب کشید و نتیجه آن این بود که ایران، به عنوان تنها حاکمیت شیعی منطقه به صورت بزرگترین قدرت منطقه در آمد.
به عقیده محافل سیاسی عربی، آمریکا به امید رسیدن به توافق هستهای با ایران، از هرگونه رویارویی با تهران در مناطق بحرانی خودداری کرد و امروز نیز از ترس به خطر افتادن همان توافق با ایران مماشات میکند.
آغاز فاجعه با سقوط صدام
ناظران جهان عرب میگویند، اوباما سیاست خود را بر پایه شکست ایالات متحده در عراق تنظیم کرد. به دنبال سقوط صدام در سال ۲۰۰۳، عراق به دموکراسی نرسید بلکه در غرقاب جنگ داخلی فرو رفت؛ جنگی که از دل آن داعش بیرون آمد، یک گروه تروریستی بینهایت وحشی و خشن. باراک اوباما برای پایان دادن به بحران، مشکلات اعراب را به خودشان واگذار کرد.
اعراب و انتخابات پیش رو
به گزارش دویچه وله آلمان، در کشورهای عرب کسی ترامپ را جدی نمیگیرد.
بیشتر ناظران سیاسی عرب که خود را از سوی اوبامای دموکرات، رهاشده میبینند، حکومت جمهوریخواهان را ترجیح میدهند، زیرا باور دارند که آنها بهتر میتوانند با ایران مقابله کنند.
اما در شرایط فعلی که نامزد اصلی جمهوریخواهان کسی مانند دونالد ترامپ است، آنها ترجیح میدهند از هیلاری کلینتون حمایت کنند.
عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی در دانشگاه دبی، عقیده دارد که در جهان عرب کسی ترامپ را جدی نمیگیرد. او درباره کلینتون میگوید: ما او را خیلی خوب میشناسیم، به خوبی با او کار کردهایم. او سیاستمداری کارکشته است و خاورمیانه را به خوبی میشناسد.
این کارشناس عرب آرزو دارد که هیلاری کلینتون از همان اولین روز ریاست جمهوری به خاورمیانه بپردازد. او میگوید: نه تنها در برابر ایران بلکه در برابر نفوذ روسیه نیز در این منطقه باید مقابله کرد.
عبدالخالق عبدالله انتقاد میکند که اوباما به خاطر آن که خود را "مرد صلح" میداند، از درگیری فعال در بحران سوریه اجتناب ورزید و میدان بازی را به روسیه و ایران وا گذاشت "جایزه نوبل صلح برای بیعملی فاجعهبار."
به عقیده ناظران عرب، دولت اوباما نه تنها از دخالت فعال در سوریه خودداری کرد، که قدرتهای منطقه را نیز از یاری بیشتر به شورشیان سوریه باز داشت. آنها امید دارند که با آمدن کلینتون و بازگشت امریکا با ارادهای قوی به منطقه، کشورهای عرب بتوانند نیازهای مالی و تسلیحاتی قیام مردم سوریه علیه بشار اسد را تأمین کنند.
ارسال نظر