۴۱۷۴۶۰
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

خیز ترامپ در دقیقه ۹۰

جمهوری‌خواهان البته اهداف بزرگ‌تری هم دارند. آنها می‌خواهند در ایالت‌های بزرگ‌تر مانند پنسیلوانیا، ویسکانسین، ویرجینیا، میشیگان و هر ایالت دیگری که احتمال دارد ترامپ در آن در صدر قرار بگیرد، تلاش بیشتری داشته باشند. این تلاش همچنین شامل ایالت‌های کوچک‌تر مانند نوادا، نیوهمپشایر و نیومکزیکو می‌شود.

دنیای اقتصاد: به جریان انداختن پرونده ایمیل‌های هیلاری تاثیر خود را بر آرای او بر جای گذاشته است. به‌طوری‌که ترامپ در برخی از ایالت‌های مردد که سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند، گوی سبقت را از هیلاری کلینتون ربوده است. در کارولینای شمالی، کلرادو و آیووا ترامپ پیش افتاده است؛ درحالی‌که در دو ایالت کلیدی دیگر یعنی اوهایو و فلوریدا دو رقیب شانه به شانه یکدیگر حرکت می‌کنند. درصورت پیروزی ترامپ در ایالت‌های فلوریدا، اوهایو، کارولینای شمالی و آیووا این نامزد جمهوری‌خواه می‌تواند ۲۶۰ رای الکترال خود را حتمی و قطعی کند و در صورت پیروزی در دو ایالت دیگر مردد، ترامپ مجوز ورود به کاخ سفید را دریافت خواهد کرد.

رقابت برای رسیدن به دفتر کار بیضی شکل در چند هفته گذشته سخت‌تر شده است، آنچنان‌که چند ایالت مردد (ایالت‌هایی که نه جمهوری‌خواه هستند و نه دموکرات) به سمت و سوی دونالد ترامپ چرخیده‌اند و این موضوع را نظرسنجی‌هایی که ازسوی رویترز و ایپسوس صورت گرفته، نشان می‌دهد. به گزارش خبرگزاری رویترز، دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هم‌اینک در دو ایالت کارولینای شمالی و فلوریدا نزدیک به هم حرکت می‌کنند و کلینتون در میشیگان با اندکی برتری، بالاتر از دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان ایستاده است که حتی برخی می‌گویند می‌توان ایالت میشیگان را هم در رده ایالت‌هایی قرار داد که هر دو در شرایط مساوی در حال حرکت هستند. ایالت کارولینای شمالی که از جمله ایالت‌های کلیدی برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده است، روز پنج‌شنبه صحنه کارزاری تقریبا همزمان از سوی دو نامزد اصلی این انتحابات، هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ بود.

ایالت کارولینای‌شمالی در مجموع ۱۵ رای الکترال دارد. در سیستم رای‌گیری برای انتخاب ریاست‌جمهوری آمریکا، نامزدی به کاخ سفید می‌رود که ۲۷۰ رای الکترال از مجموع ۵۳۸ رای را از آن خود کند. عمده ایالت‌های آمریکا، تقریبا همیشه به نامزد یکی از دو حزب دموکرات یا جمهوری‌خواه رای می‌دهند. در نتیجه بخش مهمی از کارزار انتخاباتی معمولا متمرکز بر ایالت‌های موسوم به «میدان نبرد» است که تا لحظه آخر ممکن است نتیجه رای‌گیری در آن مشخص نباشد. فلوریدا و کارولینای شمالی از جمله ایالت‌های حیاتی به‌شمار می‌روند و روز پنج‌شنبه سوم نوامبر، هر دو نامزد، کلینتون از حزب دموکرات و ترامپ از حزب جمهوری‌خواه، کارزار خود را به این دو ایالت بردند. دونالد ترامپ، کلینتون را متهم به ارائه شهادت دروغ کرده‌است و هیلاری کلینتون، می‌گوید انتخاب ترامپ به «عادی‌سازی تبعیض» می‌انجامد.

آمار «انستیتو نظرسنجی دانشگاه کوئینی‌پیاک» از روز چهارشنبه نشان می‌دهد سهم کلینتون ۴۷ درصد، ترامپ ۴۴ درصد و نامزد حزب لیبرتارین، گری جانسون، ۳ درصد از شهروندان ایالت کارولینای شمالی ا‌ست. میانگین جمع‌آوری‌شده از سوی «ریل‌کلیر‌پالتیکس» از روز دوم نوامبر نشان می‌دهد که هر دو نامزد شانه ‌به‌ شانه -۴۶ درصد برای هرکدام- در حال حرکت هستند. نتایج نظرسنجی تا روز آخر ممکن است تغییر کند و در عین حال تفاوت‌های اندک، در لبه خطای آماری قرار می‌گیرند.

دونالد ترامپ در جریان سخنرانی خود گفته است «همه می‌دانیم هیلاری کلینتون قابل‌اعتماد نیست.» اشاره او به موضوع تحقیقات پلیس فدرال آمریکا درباره با استفاده از سرور شخصی از سوی کلینتون، در زمان تصدی وزارت خارجه، برای فرستادن ایمیل‌ها و پیام‌هایش است. تقریبا همزمان و در فاصله نه‌چندان دوری از ترامپ، کلینتون در جمع هوادارانش گفت: «باید از هرکه‌ می‌شناسید بخواهید از خانه بیرون بیاید و رای بدهد.» نامزد حزب دموکرات افزوده است: «بهترین راه برای جلوگیری از تعصب، برای جلوگیری از هیاهو، قلدری و سخنان نفرت‌انگیز، این است که شمار شرکت‌کنندگان در رای‌گیری در آمریکا بالا باشد.» چندی پیش نیز دونالد ترامپ چنین درخواستی از رای‌دهندگان داشت و حتی از کسانی که در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده بودند خواسته بود در روز انتخابات مجددا شرکت کنند. او گفته بود با حضور در انتخابات مجدد احتمال تقلب از سوی دموکرات‌ها و سیستم سیاسی آمریکا کمتر خواهد شد. ترامپ بارها در مناظره خود این نکته را گوشزد کرده که احتمال تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده وجود دارد.
این در حالی است که هیلاری کلینتون برای اینکه در مقابل ترامپ رقابت انتخاباتی را واگذار نکند، سیستم کارزار انتخاباتی خود را تغییر داده است. در حالی که وی احساس می‌کرد در برخی ایالت‌ها مانند میشیگان از رای محکمی برخوردار است با مشخص شدن نتایج نظرسنجی‌ها در این دسته از ایالت‌ها، هیلاری کلینتون برای به‌دست آوردن اعتماد مجدد مردم این ایالت به این ایالت سفر کرده است. همزمان میشله اوباما، بانوی اول ایالات‌متحده از هیلاری کلینتون حمایت کرده است و باراک اوباما رئیس‌جمهوری این کشور از مردم آمریکا خواسته است به هیلاری کلینتون رای بدهند، زیرا دیگر بحث انتخاب بین دو گزینه جمهوری‌خواه و دموکرات نیست و جمهوریت ایالات‌متحده به خطر افتاده است.

در این شرایط و همزمان با سفر کلینتون به میشیگان، سناتور برنی سندرز، رقیب اصلی او در رقابت‌های درون‌حزبی، او را همراهی می‌کرد. از سوی دیگر ملانیا ترامپ، همسر نامزد حزب جمهوری‌خواه نیز بار دیگر به کارزار انتخاباتی پیوسته و در جریان یک سخنرانی گفته به‌عنوان «بانوی اول» آمریکا -در صورت پیروزی دونالد ترامپ- به مقابله با نفرت‌پراکنی در اینترنت می‌پردازد. انتخابات آمریکا هشتم نوامبر برگزار می‌شود. رقابت اصلی، بین دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در جریان است، در حالی‌که نامزدهایی از آنچه به «جریان سوم» موسوم است نیز در رقابت‌ها حضور دارند: گری جانسون از حزب لیبرتارین، جیل استاین از حزب «سبزها» یا ایوان مک‌مولین، نامزد محافظه‌کار و مستقل.

در حالی که در بین نامزدها، هیلاری کلینتون خود را شانس بهتر انتخابات می‌داند اما در چند روز اخیر با برگشتن ورق، شانس ترامپ نیز برای پیروزی بالاتر رفته است زیرا اگر رای آمریکایی‌-آفریقایی‌های ایالات‌متحده کاهش بیابد بخت از هیلاری کلینتون برخواهد گشت. این در حالی است که ترامپ اگر می‌خواهد کلید کاخ سفید را به‌دست بگیرد، باید در هر دو ایالت فلوریدا و کارولینای شمالی را برنده شود. این احتمال می‌رود که کلینتون هر دو ایالت را ببازد و از راهیابی به کاخ سفید باز‌بماند. هر چند نباید شانس هیلاری کلینتون را برای پیروزی در هر دو ایالت نادیده گرفت.

هفته پیش «پروژه ملی ایالت‌ها» تخمین ‌زد، شانس کلینتون برای برنده شدن 270 رای الکترال کالج که برای پیروزی نهایی لازم است در حدود 90 درصد است، این در حالی است که در دو هفته گذشته این شانس 95 درصد بود. بنابر آخرین نظرسنجی‌ها این هفته شانس هیلاری کلینتون به 65 درصد رسیده است. براساس این گزارش، اگر انتخابات ریاست‌جمهوری چهارشنبه گذشته برگزار می‌شد هیلاری کلینتون می‌توانست 256 رای الکترال قطعی به‌دست آورد و در شمارش آرا با توجه به سایر احتمالات حتی می‌توانست به 302 رای الکترال برسد. در این شرایط دونالد ترامپ می‌توانست تنها 236 آرای الکترال به‌دست آورد. با این حال هیلاری کلینتون در دو هفته گذشته با کاهش آرای الکترال قطعی مواجه شده است. در دو هفته گذشته، کار آماری مشابه نشان می‌داد که آرای قطعی الکترال هیلاری کلینتون 278 عدد بوده است وی به احتمال زیاد می‌توانست 320 رای آرای الکترال به‌دست آورد. ترامپ نیز در این را‌ی‌گیری می‌توانست 218 رای الکترال به دست آورد.

این امر نشان می‌دهد ترامپ در هفته گذشته پیشرفت خوبی داشته و توانسته رقابت خود را با هیلاری کلینتون نزدیک‌تر کند. دستاوردهای ترامپ به علاوه کاهش اهمیت مسائل تنش‌زایی که پیرامون وی و کارزار انتخاباتی‌اش بود، موجب شده وی هفته خوبی را پشت‌سر بگذارد. افزون بر این داستان ایمیل‌های هیلاری کلینتون به این روند کمک موثری داشته است. از بیشتر پاسخ‌دهندگان به تحقیقات پیمایشی (نظرخواهی) پرسیده شده که آیا فکر می‌کنند کاهش رای هیلاری کلینتون به گزارش اخیر جیمز کومی، مدیر اف‌بی‌آی مربوط می‌شود که در آن اشاره کرده هیلاری کلینتون احتمالا از سرور شخصی برای رد و بدل کردن اسناد طبقه‌بندی شده استفاده کرده است و پاسخ‌دهندگان نیز گفته‌اند این کاهش رای مربوط به همان گزارش و رسوایی ایمیل‌های هیلاری کلینتون است. ترامپ و سایر جمهوری‌خواهان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به شدت روی این رسوایی در حال مانور هستند، این در حالی است که هیلاری کلینتون و دموکرات‌ها انتشار این گزارش را در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری منصفانه نمی‌دانند.

آخرین آرای ایالت‌های مردد

«پروژه ملی ایالت‌ها» این تحقیقات پیمایشی را با همکاری 15هزار نفر از 50 ایالت انجام داده است.

براساس آخرین نظرسنجی رویترز و موسسه ایپسوس در ایالت‌های مردد مانند کارولینای شمالی دونالد ترامپ با اختلاف 2 درصدی بالاتر از هیلاری کلینتون ایستاده است. این در حالی است که هیلاری کلینتون در آرای هفته گذشته در این ایالت بالاتر از ترامپ بوده است. اما در آخرین نظرسنجی در این ایالت ترامپ 49 و هیلاری کلینتون 47 درصد آرای مردم را به‌دست آورده‌اند. در کلرادو نیز آرای ترامپ بالاتر از هیلاری کلینتون بوده است. ترامپ در این ایالت 45 درصد و هیلاری کلینتون 43 درصد را به دست آورده است. د‌ر آیووا نیز وضع به همین منوال است و ترامپ بالاتر از هیلاری کلینتون است. نامزد جمهوری‌خواه در این ایالت رای 45 درصدی و هیلاری کلینتون رای 43 درصدی دارد. در اوهایو اما همه‌چیز تقسیم بر دو شده است و هر دو نامزد رای 46 درصدی دارند. در فلوریدا نیز اوضاع شبیه اوهایو است و هر دو نامزد از بخت مساوی برخوردار هستند. هر دو نامزد در این ایالت رای 47 درصدی دارند. در آلاسکا، رود‌آیلند و منطقه کلمبیا که در کل 10 رای الکترال دارند هنوز اطلاعاتی در دست نیست. اما براساس سوابق پیشین و ردیابی نظرسنجی‌های گذشته آلاسکایی‌ها به نامزد جمهوری‌خواهان نظر مساعدتری دارند. افزون بر اینکه سارا پیلین به‌عنوان یک شخصیت سیاسی کاریزماتیک در منطقه آلاسکا از دونالد ترامپ حمایت کرده است.

راه ورود ترامپ به کاخ سفید

با برگشتن ورق به سود میلیاردر نیویورکی سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت ترامپ با رعایت 6 مساله می‌تواند نامزد دموکرات را از راهیابی به کاخ سفید بازدارد و خود صاحب این خانه شود. کارزار ترامپ دقیقا به رقمی که برای تبلیغات تلویزیونی لازم داشت رسید و توانست 25 میلیون دلار برای تبلیغ در ایالت‌هایی مانند کلرادو، فلوریدا، آیووا، مین، میشیگان، نیومکزیکو، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، ویسکانسین، ویرجینیا، نوادا و نیوهمپشایر به دست آورد. این در حالی است که ترامپ برای ایالت‌های قرمز (جمهوری‌خواه) که به‌طور سنتی جمهوری‌خواه هستند نیازی ندارد تا پول بیشتری هزینه کند. در میان این ایالت‌ها می‌توان به ایالت‌هایی مانند آریزونا، جورجیا، یوتا و تگزاس اشاره کرد.

پیروزی ترامپ از 4 ایالت آغاز می‌شود: فلوریدا، اوهایو، کارولینای شمالی و آیووا.

این ایالت‌ها به علاوه ایالت‌های اساسا جمهوری‌خواه در کنار ایالت مین می‌تواند ترامپ را به 260 رای قطعی الکترال برساند.

دیوید بوسی، معاون کارزار انتخاباتی ترامپ می‌گوید: ما باور داریم که صددرصد در آن 4 ایالت پیروز میدان هستیم.

جمهوری‌خواهان البته اهداف بزرگ‌تری هم دارند. آنها می‌خواهند در ایالت‌های بزرگ‌تر مانند پنسیلوانیا، ویسکانسین، ویرجینیا، میشیگان و هر ایالت دیگری که احتمال دارد ترامپ در آن در صدر قرار بگیرد، تلاش بیشتری داشته باشند. این تلاش همچنین شامل ایالت‌های کوچک‌تر مانند نوادا، نیوهمپشایر و نیومکزیکو می‌شود. این ایالت‌ها همچون دیواره آتشین برای هیلاری کلینتون محسوب می‌شوند که پیروزی هیلاری کلینتون را تا حدودی تضمین می‌کنند اما دونالد ترامپ سعی دارد با عبور از این دیوار آتشین خود را به کاخ سفید برساند.

گفته می‌شود ترامپ شانس پیروزی در همه ایالت‌هایی را که در سال 2012 به میت رامنی رای داده‌اند دارد و به آنها، ایالت‌هایی مانند فلوریدا، اوهایو، نوادا، آیووا و نیوهمپشایر را هم که در آن سال به باراک اوباما رای داده‌اند، اضافه کنید. جدا از این ترامپ شانس برتری در «نبراسکا» که باراک اوباما را به کنگره فرستاد و همچنین مناطق شهری «مین» را هم دارد. این‌گونه ترامپ می‌تواند به 270 رای الکترال برسد و مستاجر کاخ سفید شود. این سناریو برای ترامپ یک رویاست و این‌گونه می‌تواند ایالت‌های مردد را که طرفدار هیلاری کلینتون هستند، به سمت خود بکشد. با این حال رای‌گیری‌های زودهنگام نشان می‌دهد هیلاری کلینتون در هفته گذشته برتری 4 تا 7 درصدی دارد و هنوز مشخص نیست که تحقیق از ایمیل‌های هیلاری کلینتون آرای وی را کاهش داده است یا نه.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج