۴۱۷۴۳۴
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

جزییات جلسه روحانی و فراکسیون امید

پنجشنبه آرام پاستور مهمانان مهمي داشت. آنهايي كه با تلاش‌هاي ١٠ روزه‌شان به هدف دولت براي ترميم كابينه كمك و ثابت كرده بودند كه اكثريت مجلس دهم در دست كيست.

روزنامه اعتماد: پنجشنبه آرام پاستور مهمانان مهمي داشت. آنهايي كه با تلاش‌هاي ١٠ روزه‌شان به هدف دولت براي ترميم كابينه كمك و ثابت كرده بودند كه اكثريت مجلس دهم در دست كيست. دو روز پس از راي اعتماد مجلس دهم به وزراي پيشنهادي دولت، هيات‌رييسه اميد به ضيافت پاستور رفتند تا دغدغه‌هاي‌شان را به رييس‌جمهور بگويند و تشكر او را بشنوند. مهمانان رييس‌جمهور حالا دست ياري‌دهنده او در قوه‌اي هستند كه در سه سال گذشته از آن روي خوش نديده بود اما بخت يار روحاني بود تا در سال پاياني عمر دولتش با مجلسي همراه روبه‌رو باشد كه اسير تندروي‌ها نمي‌شود. ترميم كابينه در بخش فرهنگي و اجتماعي به پايان رسيده است و پنجشنبه هيات‌رييسه فراكسيون اميد در جلسه با رييس‌جمهور دغدغه‌شان در مورد لزوم ترميم بخش اقتصادي كابينه را نيز مطرح كردند. موضوعي كه رييس‌جمهور نيز با آن موافق و حتي اعلام كرده بوده كه ...

قصد تغيير يكي از وزراي اقتصادي‌اش را همزمان با وزراي مطرح شده اخير داشته است. اميدي‌ها در شرايطي كه هفت ماه تا انتخابات باقي مانده است درست دو روز پس از يك پيروزي بزرگ دغدغه‌هاي‌شان را گفتند و تاييد رييس‌جمهور را شنيدند. آن‌طور كه محمود صادقي، نماينده تهران از اين جلسه روايت كرده است پيروزي‌هاي اخير فراكسيون اميد كه در سبد دولت هم قرار مي‌گيرد از جمله بحث راي اعتماد سه وزير فرهنگي كابينه و پيروزي در انتخابات نمايندگان عضو هيات نظارت بر انتخابات شوراها فضاي جلسه را تحت تاثير قرار داده بود. اجرايي شدن منشور حقوق شهروندي از ابتداي آذرماه نيز به عنوان يكي از خبرهاي رييس‌جمهور در اين جلسه بوده است. متن گفت‌وگوي «اعتماد» با صادقي را در ادامه مي‌خوانيد:
‌ جلسه به فراكسيون اميد با رييس‌جمهور چه حال و هوايي داشت؟ به جز فراكسيون اميد از دولتي‌ها چه كساني حاضر بودند؟
از دولت آقايان اميري، بانك، نجفي و نهاونديان آمده بودند و هيچ كدام از وزرا حضور نداشتند. جلسه روز پنجشنبه خيلي زياد تحت تاثير رويدادهاي اخير و جلسه راي اعتماد و انتخاب نمايندگان عضو هيات مركزي نظارت بر انتخابات شوراها بود و همه به گونه‌اي از نتيجه شعف زده بودند و احساس رضايتي وجود داشت. فضاي جلسه تحت تاثير اين موضوع فضاي متفاوتي بود. در حالي كه اگر دو هفته قبل اين جلسه برگزار مي‌شد احتمالا گله‌مندي‌ها بيشتر بود. ولي در جلسه آنچه هر دو طرف بر آن تاكيد مي‌كردند اين بود كه ترديدهايي كه نسبت به وزن فراكسيون ابراز مي‌شد و كلي‌تر از آن ترديدهايي كه درباره جايگاه دولت و ميزان محبوبيت آن در مجلس وجود داشت، برطرف شد. خود آقاي روحاني هم به اين اشاره داشت كه درباره معرفي دوباره سه وزيري كه قبلا در مجلس نهم رد شده بودند بعضي تحليل‌ها و نگراني‌هايي در خود مجموعه دولت هم وجود داشت. اما با اين راي بالايي كه به هر سه وزير داده شد نگراني‌ها برطرف شد و در جامعه هم موج اميدواري ايجاد كرد. اين تجربه نشان داد دولت و مجلس با تعامل بيشتري مي‌توانند به حل مشكلات مردم كمك كنند. همچنين آقاي روحاني اشاره داشت به اينكه از ديد ناظران بين‌المللي هم اين راي اعتماد بسيار با اهميت تلقي شده و جايگاه دولت را تقويت مي‌كند.
گله‌مندي‌هايي كه فراكسيون نسبت به دولت داشت هم مطرح شد؟
دكتر عارف در ابتداي سخنان‌شان انتظارات فراكسيون اميد را اشاره كردند و با شفافيت برخي انتظارات فراكسيون اميد را بيان كردند. البته ايشان طبق معمول هميشه با شرح صدر برخورد مي‌كند و روحيه مسالمت‌جويانه‌اي دارد و توصيه به همكاري و هم‌افزايي دارند. اما در ابتداي سخنان‌شان برخي موارد را مطرح كردند. از جمله اينكه انتظار مي‌رفت زودتر چنين ديداري برگزار شود يا در بحث ترميم كابينه هم مي‌توانست با تعامل بيشتري با دولت و مجلس ترميم صورت بگيرد. آقاي عارف اين را هم اشاره كردند كه با وجود نقدهايي كه وجود داشت اما نمايندگان از ديدگاه شخصي خودشان گذشت كردند و حداكثر كمك را به دولت در بحث راي اعتماد انجام دادند و انسجامي كه وجود داشت و كار منظم تشكيلاتي كه صورت گرفت اين نتيجه را رقم زد. ايشان اين پيشنهاد را هم دادند كه كميته مشتركي بين دولت و فراكسيون تشكيل شود تا تعاملات بين دولت و فراكسيون در قالب آن كميته جلو برود كه مورد استقبال آقاي روحاني قرار گرفت.
‌ گله‌مندي فراكسيون اميد از دولت و اينكه به‌خصوص در شهرستان‌ها روابط ميان بدنه دولت و نمايندگان جناح مقابل بيشتر است را هم مطرح كرديد؟ واكنش رييس‌جمهور چه بود؟
بله اين يكي از محورها بود كه در اظهارات بعضي از دوستان مطرح شد. اما چون از قبل تقسيم كار كرده بوديم تا هر كسي درباره يك محور صحبت كند دكتر پارسايي بيشتر در اين باره صحبت كرد و گله مندي خودش و مجموعه فراكسيون را از ضعف بدنه دولت در استان‌ها ابراز كرد و اينكه در خيلي از استان‌ها مديران سابق هنوز فعاليت مي‌كنند. البته اين انتظار كه هر دولت جديدي بايد اعماق بدنه دولت را تغيير دهد انتظار درستي نيست و ما نياز به ثبات مديريت داريم اما در عين حال آن چيزي كه موجب نگراني و شكايت مي‌شود اين است كه مديران وابسته به دولت سابق آن همراهي لازم را هم حتي با خود دولت ندارند. و اين احساس وجود دارد كه در پيشبرد برنامه‌هاي دولت به نوعي تعلل و كارشكني مي‌كنند. آقاي پارسايي نمونه‌اي كه مثال زد در دانشكده پزشكي شيراز بود. گفتند كه در آنجا سخنراني داشتند اما در حين سخنراني برق را قطع كردند. در حوزه وزارت بهداشت هم آن مواردي كه در بدنه‌هاي استاني و شهرستاني وجود داشت را به صورت مصداقي بيان كردند. به هر حال ثبات مديريتي خوب است اما دولت قبل به گونه‌اي عمل كرد كه بخش زيادي از مديران گذشته را حذف كرد و در بدنه نيروهاي زيادي را تزريق كرد و اين افراد باقي‌مانده همكاري مناسبي از جمله با نمايندگان اين طيف ندارند و از اين جهت ما گله‌مند بوديم.
‌ پاسخ رييس‌جمهور به اين بخش از نگراني‌هاي شما چه بود؟
فرصت خيلي كم بود و ايشان در صحبت‌هاي خودش به‌طور مشخص به اين بخش پاسخي نداد. اما وقتي بيان مي‌شد با دقت خيلي زيادي ايشان توجه مي‌كرد و به نظر مي‌رسيد مورد توجه‌شان قرار گرفته اما چون فرصت كم بود جز به جز مسائل را پاسخ ندادند. آقاي تابش هم در بخش اقتصادي صحبت كردند. اين مساله كه بعضي از نسخه‌هايي كه دولت درباره تحرك اقتصادي پيچيده اجرايي نشده است. از جمله گفتند بحث بخشودگي‌هاي مالي واحدهاي توليدي در استان‌ها و همين‌طور اعطاي تسهيلات به آنها با كندي انجام مي‌گيرد. آقاي تابش گفت حتي يك مورد هم در استان‌ها انجام نشده است و گفتند كه اين موارد اگر به شكل خوش‌بينانه نگوييم ناشي از رخوت و سستي بدنه دولت در استان‌ها است در واقع نوعي تعلل و كارشكني در كار دولت است.
‌ مطالبه ترميم اقتصادي كابينه هم در جلسه مطرح شد؟
در آنجا خود دكتر روحاني گفتند كه چنين قصدي داشته‌اند كه همزمان با سه وزير اخير يكي از وزراي اقتصادي را تغيير بدهند. اما حرف‌هاي ديگري مطرح شد و معلوم نشد كه در آينده همچنين قصدي دارند يا نه. البته از آنجا كه آقاي عارف روز قبل از ديدار در جمع خبرنگاران اين مطالبه را مطرح كرده بودند به نظر مي‌رسد آقاي روحاني پاسخ ايشان را مي‌دادند. به هر حال اين را ابراز كردند كه چنين ايده‌اي مطرح شده است. خود بنده برداشتم اين است كه تغيير بعدي به ويژه در وزراي اقتصادي در همين دولت منتفي نيست.
‌ آقاي رييس‌جمهور هم انتظاراتي از فراكسيون اميد داشتند؟
ايشان ابراز رضايت داشتند. به خصوص توان فراكسيون در برقراري تعامل در مجلس و قدرت چانه‌زني و متقاعد كردن مجموعه‌هاي ديگر هم نشان‌دهنده توان تشكيلاتي بود. كه آقاي روحاني هم به اين نكته توجه داشتند. اينكه ما نبايد همه رايي كه وزرا آوردند را راي فراكسيون تلقي كنيم اما محور تحركات مربوط به جلب راي اعتماد مربوط به فراكسيون اميد بوده است هم از نكات مورد نظر ايشان بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج