نقش حلب در شكستن بنبست لبنان
با انتخاب ميشل عون به عنوان رياست جمهوري لبنان دو سؤال مطرح است: نخست اينكه چه عواملي موجب شد بعد از ۲/۵ سال بنبست انتخاب رئيسجمهوري شكسته شود و دوم اينكه در سايه گشايش سياسي ايجاد شده چه چشماندازي را ميتوان براي آينده تصور كرد؟
از جمله عواملي كه اين احتمال را تقويت ميكرد اين است كه عربستان ديگر مثل سابق حريري را پشتيباني مالي نميكند و به همين علت شركت حريري ورشكست شد و صدها نفر از كارمندان آن بيكار شدند. دوم اينكه عربستان طي سالهاي اخير حمايت خود را از سعد حريري به سمت اشرف ريفي رئيس پليس سابق لبنان چرخانده بود كه يك چهره امنيتي است، لذا تصور ميرفت اهداف آشوبسازانه عربستان را بهتر ميتواند تأمين كند. سوم اينكه سعد حريري در آخرين سفر دورهاي خود سفر به عربستان را در اولويت بعد از روسيه و تركيه قرار داد. البته در مقابل برخي ديگر از كارشناسان بر اين عقيدهاند كه عربستان از سعد حريري نبريده بلكه همزمان با چند مهره كار ميكند و ريفي را در كنار حريري ميخواهد نه اينكه او را جايگزين حريري كند.
در پاسخ به سؤال دوم نيز ميتوان گفت كه هر چند نميتوان از نقش و اهميت شكسته شدن بنبست انتخاب رئيسجمهور جديد لبنان غافل شد اما همچنانكه نبيه بري رئيس پارلمان نيز تصريح كرده است نميتوان آن را پايان راه تلقي كرد بلكه برعكس سرآغاز راهي جديد و در عين حال دشواري است كه بايد با همكاري همه جناحهاي سياسي طي شود زيرا بعد از انتخاب رئيسجمهور جديد دو اقدام مهم ديگر نيز بايد صورت گيرد: نخست تدوين قانون جديد انتخابات و برگزاري انتخابات پارلماني و دوم تشكيل كابينه جديد و نحوزه توزيع پستها در آن كه همواره چالشبرانگيز بوده است. از اين ديد هر چند انتخاب رئيسجمهور جديد گامي به جلو است اما كافي نيست و بايد با برداشتن گامهاي مكمل ديگر همراه باشد.
نظر کاربران
تحلیل نویسنده چرت و پرت بوده و سعی کرده خواننده را به نفع حزبالله و برعلیه عربستان تحریک کند .مشتی ما کاملا مسلطیم سعی کن واقعیات را منعکس کنی نه نظر خودت