۴۱۴۴۷۱
۱ نظر
۵۰۰۱
۱ نظر
۵۰۰۱
پ

اعتراض دکه‌ داران به ممنوعیت فروش سیگار

مرداد امسال رئیس مرکز سلامت محیط و کار گفت: طرح مقابله با مراکز عرضه محصولات دخانی فاقد مجوز از اول مرداد آغاز شده است و به زودی شاهد خداحافظی با سیگار در دکه‌های روزنامه فروشی خواهیم بود.

روزنامه آرمان امروز: مرداد امسال رئیس مرکز سلامت محیط و کار گفت: طرح مقابله با مراکز عرضه محصولات دخانی فاقد مجوز از اول مرداد آغاز شده است و به زودی شاهد خداحافظی با سیگار در دکه‌های روزنامه فروشی خواهیم بود.
خسرو صادق نیت افزود: این طرح با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،‌ وزارت صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن دنبال می‌شود و از تمام مراکزی که محصولات دخانی عرضه می‌کنند بازدید خواهد شد. قرار بود در این بازرسی‌ها مراکزی که مجوز عرضه محصولات دخانی دارند به کار خود ادامه دهند، اما مراکزی که مجوز ندارند تذکر گرفته و در صورت رعایت نکردن قانون تعطیل خواهند شد.
بر این اساس سیگار از تمام دکه‌های روزنامه فروشی جمع می‌شود، زیرا ماهیت دکه‌های روزنامه فروشی فرهنگی است و باید محصولات فرهنگی ارائه کنند که قطعا سیگار جزو محصولات فرهنگی نیست. این طرح تا بازرسی از همه مراکز مجاز و غیر مجاز عرضه این محصولات ادامه خواهد داشت و با توجه به اینکه دکه‌های روزنامه فروشی زیر مجموعه شهرداری است، برخورد با آنها نیز بر عهده این سازمان است. البته تاکنون تعامل مناسبی با شهرداری‌ها در این زمینه داشته ایم.
دکه‌داران چه کار کنند؟
عضو هيات مديره اتحاديه روزنامه فروشان درباره اجناس قابل فروش در کیوسک‌های روزنامه به «آرمان امروز» می‌گوید: بر اساس تصمیم کمیسیون عالی نظارت در گذشته مسئولیت خرده فروشی دخانیات برعهده خواروبار فروشی، سوپر فروشی و سیگار فروشی قرار گرفته بود. اما با این وجود، اینکه چه نوع ملاکی برای واگذاری دخانیات به صنف دکه دارن منجر شد را نمی‌دانم. حسین فکری می‌افزاید: با توجه به سابقه فروش باید گفت که حدود ۶۰-۷۰ سال است که در کنار مطبوعات، تنقلات و دخانیات به فروش می‌رسد.با این وجود، اینکه چرا در گذشته مسئولیت فروش دخانیات را برعهده دکه‌های روزنامه فروشی قرار داده‌اند نمی‌دانم!
به گفته او در سال‌های گذشته شرکت‌های متعدد و متنوعی در پخش مطبوعات فعالیت داشته اند که هم اکنون ورشکست شده اند. در این شرایط فقط سه شرکت باقی مانده که فقط دو شرکت آن به شکل برجسته و سودآور فعالیت می‌کنند. این در حالی است که اگر این شرکت‌ها در کنار فعالیت تعریف شده، اقدامات دیگری در کنار مطبوعات نداشته باشند، بی شک ورشکست خواهند شد.
برای مثال این شرکت‌ها با پخش آب معدنی و فروش تنقلات توانسته اند در بازار به فعالیت بپردازند، در غیر این صورت فعالیت آنها سودآور نخواهد بود. عضو هيات مديره اتحاديه روزنامه فروشان تاکید می‌کند: در اصل کسانی که توانسته اند در امر مطبوعات به شکل کلی و جزئی فعالیت کنند، یکی پس از دیگری از حوزه فعالیت خارج می‌شوند؛ به نسبت روزنامه فروش هم مشمول این قاعده است. اگر دکه‌داران اجازه خرده‌فروشی دخانیات و تنقلات را در کنار مطبوعات نداشته باشند، به این معناست که واحد‌های صنفی بدون هیچ جایگزینی تعطیل خواهند شد.
عضو هيات مديره اتحاديه روزنامه‌فروشان درباره شرایط موجود درباره ممنوعیت فروش دخانیات در کنار محصولات فرهنگی و مطبوعات کشور می‌گوید:«گر حکم شود که مست گيرند/در شهر هر آنچه هست گيرند!»اگر تصمیم گیران روی اثرات مخرب سیگار و دیگر دخانیات تاکید دارند پس باید به این امر هم توجه داشته باشند که در کشور مدام به صورت قارچ گونه به اماکن عرضه قلیان، سیگار و... افزوده می‌شود.
به گفته او این نوع تصمیم گیری‌ها پاک کردن صورت مساله است و من فکر می‌کنم چون کار فرهنگی خاصی در این زمینه انجام نشده است، نسبتا عدم فعالیت و کارایی لازم در این زمینه مشاهده می‌شود. در اصل این گونه اقدامات سرپوش گذاشتن روی کاستی‌های دیگر است. فکری درباره جمع آوری سیگار از کیوسک‌های روزنامه فروشی می‌گوید: باید با عرضه کالای جدید در این مراکز بتوان کالای دیگری را جایگزین سیگار کرد، نه اینکه اجازه فروش سیگار را از کیوسک‌های روزنامه لغو و به دیگر صنوف واگذار کرد.
برای مثال در کلانشهر تهران اغلب کیوسک‌ها با شرکای سه یا چهار نفر مدیریت می‌شود و این امر نشان می‌دهد که معیشت بسیاری از خانواده‌ها از این طریق تامین می‌شوند. هم اکنون ۱۰هزار نفر از طریق فروشندگی در دکه‌ها خرج و مخارج خود و خانواده‌هایشان را تامین می‌کنند. تصمیم مبنی بر جمع آوری سیگار از دکه‌های روزنامه با سیاست‌های دولت تدبیر و امید در تضاد است. از سویی دولت یازدهم از ایجاد شغل و اشتغالزایی می‌گوید و از سوی دیگر نهاد اجرایی کشور به دنبال بیکاری مردم است!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ایرانی باغیرت

    واقعا این دیگه زور هستش بنده5ساله تو دکه کارمیکنم، نه آب داریم نه امکانات بهداشتی ونه وسایل گرمایشی وسرمایشی،تمام این خرج دکه واجاره ماهی700هزار تومن دکه از فروش سیگار درمیاد، روزنامه که هیچی همش برگشت میخوره تنقلاتم که مردم نمیخرن، بازارهم رکود هستش سیگار هم اگه جمع بشه دکه دارها باید جمع کنن وزن وبچه هاشون گشنه بمونن، مردم نون ندارن بخورن بیا روزنامه فرهنگی بخونن، اصلا به فکرمردم نیستید دزدی واختلاس،نظام رو فلج کرده، مطمئن باشید مادکه دارها با این طرح به شدت مقابله میکنیم،چون ازمن سیگار نخرن میرن جای دیگه میخرن میکشن پس اول از همه فرهنگ سازی کنید، خبری چاپ کن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج