قالیباف: دولت بودجه شهرداری را نمی دهد
شهردار تهران با انتقاد از عدم پرداخت بودجه قانوني شهرداري تهران که جزو درآمدهاي پايدار محسوب ميشود گفت: ناچاريم در بودجه نويسي سال آينده به اين موضوع توجه کنيم.
محمد باقر قاليباف در جلسه علني ديروز شوراي شهر حضور يافت و ضمن ارايه لايحه بودجه پيشنهادي شهرداري تهران براي سال ۹۲ به مبلغ ۱۲ هزار و ۷۰۰ ميليارد تومان اظهار کرد: اين بودجه در بخش نقدي؛ ۶ هزار و ۱۵۰ ميليارد تومان، و در بخش غير نقدي ۶ هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان پيش بيني شده است.
وي با بيان اينکه براساس کار کارشناسي اعضاي شوراي که در بودجه سال ۹۱انجام شد خوشبختانه در سال جاري، بودجه براساس برنامه در تمامي ابعاد به صورت منطبق بر برنامه حرکت کرد و هيچ مشکلي در اين زمينه نداشتيم که اين از نگاه واقع نگر و منطقي در بودجه نشات ميگيرد. از اين رو به دنبال آن هستيم تا در سال آينده نيز بودجه با رويکرد سال جاري ارايه شود.
شهردارتهران با بيان اينکه تصميم نهايي در بودجه سال ۹۲ توجه شوراي شهر گرفته ميشود درباره ويژگيهاي لايحه بودجه سال ۹۲ تاکيد کرد: اساسا بودجه شهرداري تهران به سمت بودجه عملياتي پيش ميرود و بودجه ريزي برمبناي عملکردي تنظيم شده است و اميدواريم در پايان سال ۹۲ بتوانيم بگوييم مجموعه مديريت شهري به توفيق برنامهريزي بر مبناي عملکرد عملياتي پيش رفت و در تمامي ابعاد آن تحقق يافت.
قاليباف با اشاره به شرايط اقتصادي و سخت و حاکم بر کشور تصريح کرد :اين شرايط طبيعتا توجه ما را به صرفه جويي و اولويت بندي و کاهش هزينههاي جاري سوق داده است. خوشبختانه در سال جاري با وجود مشکلات موجود در کشور چالش جدي نداشتيم که ريشه آن برنامه ريزي دقيق و کارشناسي است البته اين بدين معنا نبوده است که ما با چالش و مشکل مواجه نبوديم، ما نيز به سهم خودمان مشکلات داشتيم اما به جرات ميگويم به دليل برنامه ريزي همه چيز در کنترل مديريت شهري است.
شهردار تهران با اشاره به اينکه در اتمام پروژه صدر و نيايش براساس زمانبندي کار جلو ميرود افزود: پس از بررسي متوجه شديم به دليل برخي مشکلات از قبيل، گشايش ال سي ساخت تجهيزات در خارج از کشور و انتقال آن به کشور از برنامه زمانبندي خود ۱۲۰ روز عقب هستيم اگرچه با تلاش دوستان آن را به نصف کاهش دادهايم اما هيچ کدام از مشکلات از قبيل افزايش مسايل مورد نياز در پروژهها از قبيل افزايش ابزارهايي از قبيل ميلگرد ما را از برنامه پروژهها مانند ميلگرد از مديريت شهري را از برنامه خود غافل نکرد.
شهردار تهران با اشاره به اينکه هرگز سرعت کار پروژه کيفيت و سلامت زير سوال نرفته است تصريح کرد: در شرايط صرفه جويي با توجه به اينکه اقتصاد مقاومتي حاکم است تلاش کرديم تا اعداد و ارقام به گونهاي باشد که مشکلي براي ما بوجود نيايد براي نمونه در بودجه پيشنهادي سال ۹۲، ۶۳ درصد کل بودجه براي فعاليت زير بنايي و عمراني و توسعهاي اختصاص يافته و همچنين براي نگهداشت شهر ۱۸ درصد و براي هزينههاي جاري نيز ۱۹ درصد بودجه پيش بيني شده است.
شهردار تهران در ادامه با بيان اينکه بودجه شهرداري کاملا هدفمند، معنا دار و اثرگذار پيشبيني شده است گفت: اگر اين اعداد و ارقام را با ساير بخشهاي ديگر در کشور مقايسه کنيم متوجه ميشويد که چقدر رويکرد شهرداري درست بوده است ما تلاش کردهايم تا هزينههاي جاري را کاهش دهيم و هنوز هم معتقديم که ميتوان با تلاش بيشتر اين هزينهها را کاهش داد اما بايد بگوييم برخي از اين هزينهها در دست ما نيست و از سوي ديگر سازمانهاي دولتي به شهر تحميل ميشود براي نمونه در کمتر از ۷ ماه از افتتاح بزرگراه شهيد ياسني ناچار شديم به منظور عبور لوله گاز علاوه بر بستن يک لاين از بزرگراه، مجددا آن را ترميم و آسفالت کنيم.
اين هزينههايي است که مردم در نهايت آن را به مديريت شهرداري نسبت ميدهد در حالي که در اين کندوکاو مجدد، مديريت شهري هيچ نقشي نداشته است. وي خواستار اصلاح ساختار در مديريت کلان شهري شد و خواستار صرفه جويي در هزينهها شد و گفت: نگاه مجموعه شهري کنوني به درآمدهاي پايداري شهري به گونهاي شده است که سهم درآمد از بودجه از ۱۵ درصد به ۳۶ درصد افزايش يابد که در واقع با رشد دو برابري همراه بوده است بايد بگويم زماني که من در سال ۸۴ به مديريت شهر تهران آمدهام مجموعه بودجه آن زمان با بودجه درآمدهاي پايداري کنوني برابري ميکند.
وي با اشاره به اينکه ميزان انحراف بودجه شهرداري تهران به قدري اندک است که در مقايسه با انحراف بودجه ساير بخشها و نهادها و حتي مجموع کل کشور قابل قياس نيست تاکيد کرد: همواره به دنبال آن بودم تا فاصله ميان جنوب با شمال و شرق و غرب را کاهش دهيم چرا که جنوب و شرق تهران به نسبت شمال و غرب محروم ترند اما امروز ادعا نميکنم که شرايط جنوب و شرق با شمال و غرب برابر شده است و مدعي هستم که اين فاصله را کاهش دادهام البته بايد بگويم بودجه ۱۰ منطقه محروم شهر تهران ۴۰ درصد بودجه کل را به خود اختصاص داده است.
شهردار تهران در ادامه صحبتهاي خود با بيان اينکه اولويت ما اتمام پروژههاي نيمه تمام است و حتي از آغاز پروژههاي ضروري شهر جلوگيري ميکنيم.وي همچنين درباره پرداخت ديون شهرداري تهران نيز گفت: به شخصه خودم اين مساله را پيگيري ميکنم و اعلام ميکنم که شهرداري تهران در پرداخت تعهدات خود به پيمانکاران به روز است و حتي از ساير وزارتخانه و مجموعههاي ديگر نيز در اين مساله در موقعيت بهتري قرار دارد چرا که معتقد است بايد حقوق مردم پرداخت شود نمونه اين مساله تملک ۷ هزار ملک در مسير ساخت بزرگراه امام علي است که با وجود افزايش نرخ املاک کمتر از يک درصد از مردم نسبت به اين مورد اعتراض دارند و ما در تملک املاک انحراف کمي داشتيم.
شهردار تهران همچنين در ادامه به عدم پرداخت تعهدات دولت شهر تهران اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سال جاري تا به امروز دولت تنها ۲۵ ميليارد تومان از يارانه خود را به ما پرداخت کرده است دو سال است که در خريد اتوبوس ريالي را پرداخت نميکند در حالي که در هزينههاي جاري سهم ۳۳ درصدي دارد و اين بودجه بسيار زياد است با اين حال در پرداخت تعهدات خود به موقع عمل نميکند.وي ادامه داد: در مجموع در بودجه عمراني نيز ۴۵ ميليارد تومان به حساب شهرداري واريز شده است، آن هم بدين صورت خود مستقيم وارد کار شده و بودجه را به پيمانکار پرداخت کرده است.
شهردار تهران با انتقاد از عدم پرداخت بودجه قانوني گفت: پرداخت عوارض مربوط به سوخت و جرايم راهنمايي و رانندگي با وجود اينکه به صورت نقد به حساب جاري دولت پرداخت ميشود اما متاسفانه دولت در پرداخت آن به شهرداري تهران که از درآمدهاي پايدار شهر است خودداري ميکند. اين عوارض در حالي که به صورت قانوني تصويب شده است و بايد به مديريت شهري پرداخت شود متاسفانه پرداخت نميشود اين در حالي است که ما نميتونيم توسعه حمل ونقل عمومي خود را معطل پرداخت سهم دولت کنيم و ناچاريم در بودجه سال آينده به اين مساله توجه کنيم.
قاليباف تاکيد کرد: اگر امروز وضعيت بودجه شهرداري تهران در شرايط مطلوب قرار گرفته است و بسيار شفاف است به اين دليل است که شوراي شهر همکاري مناسبي با ما داشته است.شهردار تهران در پايان از تهيه سند و چشم انداز پنج ساله شهرداري تهران ازسال ۹۳ تا سال ۹۷ خبرداد و گفت: اين سند در سه ماهه اول سال آينده به شورا ارايه ميشود و اما ما اصراري به تصويب آن نداريم اما اميدواريم شهر تهران براساس برنامه در سالهاي آتي اداره شود.
نظر کاربران
جاي تاسفه ، چيو ميخواند ثابت كنند ؟ كه كسي نميتونه بهتر از دوره قبل مديريت شهرداري به مردم خدمت كنه ؟!!!!!!!! اين نوع سماجتها فقط به قشر آسيب پذير صدمه ميزنه شهرداري كه داره با اقتدار و سرعت كارهاي خودشو پيش ميبره .