در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز از سقف ۹ماهه پایین آمد، ولی سکه تمام بهار آزادی به روند افزایشی خود ادامه داد.
روزنامه دنیای اقتصاد: در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز از سقف ۹ماهه پایین آمد، ولی سکه تمام بهار آزادی به روند افزایشی خود ادامه داد.
دلار که روز سهشنبه قله ۹ ماهه را با رسیدن به قیمت ۳ هزار و ۶۲۰ تومان فتح کرده بود، روز چهارشنبه ۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۶۱۵ تومان رسید. به گفته فعالان، افت نرخ حواله درهم به زیر محدوده ۹۹۰تومان یکی از عواملی بود که زمینه ساز افت شاخص ارزی شد. با این حال، اکثر معاملهگران افت روز چهارشنبه را ناشی از اصلاح روند دانستند.
به گفته این گروه، شماری از معاملهگران در ساعات انتهایی روز سهشنبه احساس کردند که قیمت به سقف خود رسیده است، در نتیجه تصمیم گرفتند در موقعیت فروش قرار بگیرند. به این ترتیب، در ابتدای روز چهارشنبه قیمت دلار از سقفی که در برابر افزایش بیشتر در آن مقاومت شده بود، پایین آمد تا معاملهگران در نقطه جدید قیمتی موقعیت فروش یا خرید خود را تنظیم کنند. در این شرایط، در ساعات انتهایی روز و پس از تعطیلی صرافیهای بانکی، بیشتر معاملهگران بار دیگر در موقعیت خرید قرار گرفتند و قیمتهای بالاتری در بازار غیررسمی ثبت شد.
سکه تمام بهار آزادی که روزهای دوشنبه و سهشنبه با کمک رشد دلار در ابتدا از مرز یکمیلیون و ۱۰۰ هزار تومان عبور کرده و در ادامه به یک قدمی کانال یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومانی رسیده بود، روز چهارشنبه نیز به روند افزایشی خود ادامه داد. در پنجمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی با ۳ هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۱۱۲ هزار تومان رسید. با این حال، رشد سکه این بار متاثر از افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی بود. طلای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر چهارشنبه تا قیمت هزار و ۲۷۴ دلار بالا رفته بود.
فشار فروش
در حالی روز سهشنبه بازار با تحرکات خریداران ارزی به سرعت گامهای افزایشی را میپیمود، در ابتدای روز چهارشنبه تمایل معاملهگران ارزی به فروش بسیار بالا بود. در پنجمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۶۱۳ تومان آغاز کرد که کاهشی ۷ تومانی نسبت به قیمت بستهشده روز سهشنبه داشت. به گفته شماری از حاضران در بازار، در ساعات انتهایی روز سهشنبه و پس از تعطیلی صرافیها، تعدادی از معاملهگران غیررسمی در موقعیت فروش قرار گرفتند که بخشی از آن در کاهش ابتدایی روز چهارشنبه انعکاس یافت.
البته پیش از شروع بازار در ساعت معمول نیز تعداد فروشندهها در بازار زیاد بود. به گفته فعالان، معاملهگران ارزی تصور میکردند که روز سهشنبه دلار به سقف خود رسیده است، در نتیجه با توجه به اینکه احساس میکردند قیمت کشش رشد بیشتر را ندارد، در موقعیت فروش قرار گرفتند. با وجود این، پس از شروع کاهشی روز چهارشنبه، بازار با نوسانات بیشتری مواجه نشد.
دلار در پنجمین روز هفته تا قیمت ۳هزار و ۶۰۹ تومان پایین رفت، ولی سرانجام با نرخ ۳ هزار و ۶۱۵ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت ۵ تومان کمتر از روز سهشنبه بود. این در شرایطی بود که پس از ساعت ۳ بعدازظهر پس از تعطیلی صرافیهای بانکی قیمت کمی بالا رفت.
به گفته فعالان، یکی از عواملی که روز چهارشنبه به کاهش نوسانات بازار کمک کرد، نرخی بود که شماری از صرافیهای بانکی برای عرضه ارز تعیین کردند. در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه در حالی که قیمت در معاملات نقدی حدود 3 هزار و 612 تومان بود، این صرافیها با قیمت 3 هزار و 608 تومان اقدام به عرضه ارز کردند.
به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، چنین قیمتگذاری، این حس را در میان برخی معاملهگران ارزی ایجاد کرد که بازارساز تمایلی به کاهش سریع قیمت ندارد. به این ترتیب، نوسانات روز چهارشنبه کاهش یافت و از هیجان بازار کاسته شد. برخی از کارشناسان این تاکتیک بازارساز را به فال نیک گرفتهاند؛ یعنی در واقع سیاستگذار ارزی به جای مدیریت قیمت اقدام به مدیریت نوسان کرده است. کاهش نوسانات در نهایت منجر به کاهش دامنه فعالیت دلالان ارزی میشود و نقش این دسته در بازار کمتر خواهد شد.
فشار درهم
یکی دیگر از عواملی که در روز چهارشنبه به کاهش قیمت دلار کمک کرد، افت نرخ حواله درهم بود. نرخ حواله درهم که روز سهشنبه به بالای ۹۹۰ تومان رسیده بود، روز چهارشنبه از این محدوده پایین آمد و در نهایت به قیمت ۹۸۸ تومان رسید. بازیگران ارزی به طور سنتی انتظار دارند که جهت حرکت نرخ حواله درهم و دلار بازار داخلی یکسان باشد. در نتیجه، پایین آمدن درهم سیگنال کاهشی به بازار داخلی ارسال کرد و تعداد فروشندههای دلار را بالا برد. در کنار این، ارزش دلار روز چهارشنبه در مناطق مرزی نیز چندان بالا نبود تا از این سو نیز قیمت تحریک نشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر