۴۱۱۲۹۷
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

۵ چالش بزرگ اقتصاد جهانی در ۲۰۱۷

آفتاب‌‌نیوز به نقل از نشریه «نشنال اینترست» نوشت: رهبران جهان دوره سختی را برای بهبود وضعیت اقتصادی جهانی در سال آینده پیش‌رو خواهند داشت.

آفتاب‌‌نیوز به نقل از نشریه «نشنال اینترست» نوشت: رهبران جهان دوره سختی را برای بهبود وضعیت اقتصادی جهانی در سال آینده پیش‌رو خواهند داشت.

این نشریه در این باره پنج چالش مهم را برمی‌شمارد:

۱-رییس‌جمهوری حامی سیاست اقتصادی حمایتی

صندوق بین‌المللی پول نسبت به افزایش تبعات پوپولیسم و حمایت بیش از اندازه از تولیدات داخلی همراه با رکود اقتصادی مداوم هشدار داده است. در آخرین گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی، اقتصاددانان صندوق بین‌الملیل پول هشدار داده‌اند که این سیاست می‌تواند باعث تعمیق و طولانی‌شدن مدت رکود فعلی در اقتصاد جهانی شوند. به نظر می‌رسد که هردو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در امریکا خواستار‌ عقب‌نشینی در حمایت سنتی آن کشور از تجارت آزاد هستند و هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها اشاره کرده که از طرح مشارکت ترانس پاسیفیک حمایت نمی‌کند. در مقابل دونالد ترامپ تا جایی پیش رفته که به خروح از پیمان تجارت آزاد امریکای شمالی تهدید کرده است.

کریستین لاگارد رییس صندوق بین‌المللی پول نیز هشدار داده سیاست‌هایی که تجارت خارجی را محدودکننده سبب کاهش میزان رشد اقتصادی و فراهم‌شدن چشم‌انداز فرصت‌های اقتصادی می‌شوند و چشم‌انداز جهانی را تضعیف می‌کنند.

۲-برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) و بی‌ثباتی اقتصادی اروپا

در انتخابات فرانسه، آلمان و هلند در سال ۲۰۱۷ میلادی نامزدهای راست افراطی به احتمال زیاد با اقبال بیشتری در مقایسه با گذشته مواجه خواهند شد. آنان سیاست‌های‌شان مخالف سیاست‌های اتحادیه اروپا و منطقه پولی یورو می‌باشد. علاوه بر آن خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز در این سال به تدریج روی خواهد داد. در حالی که نفوذ بریتانیا بر اقتصاد جهانی در دهه‌های اخیر کاهش یافته است. با این حال تاثیر همه‌پرسی و رای مثبت اخیر رای‌دهندگان بریتانیایی به خروج آن کشور از اتحادیه اروپا بر بازارهای ارز و بورس جهان تاثیر گذاشت.

۳-سیاست‌های محدود‌کننده پولی

اکنون شاهد آن هستیم که بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف از سیاست‌های محدود‌کننده استفاده می‌کنند. این موضوع باعث افزایش ارائه اوراق قرضه دولتی و در کوتاه‌مدت باعث حفظ نقدینگی می‌شود. با این حال، در بلند‌مدت تبعات ط اقتصادی هم خواهد داشت.

۴-وزن سیاست‌های مالی سخت‌گیرانه‌تر

صندوق بین‌المللی پول در ماه اکتبر گذشته گزارش داد که پیش‌بینی می‌شود سیاست‌های مالی کشورهای توسعه‌یافته در سال ۲۰۱۷ میلادی سخت‌گیرانه‌تر و تشدید شود. این در حالی است که آن صندوق خواستار افزایش هزینه دولت‌ها برای تقویت رشد اقتصادی شده است. بررسی اخیر در میان مدیران پولی که توسط بانک مرکزی امریکا انجام شده، نشان می‌دهد که ۴۸ درصد از آنان باور دارند که سیاست‌های مالی جهانی بسیار تنگ و سخت‌گیرانه باقی مانده‌اند و تحلیلگران اقتصادی درباره ناکارآمدی این سیاست‌های پولی نگران هستند.

۵-سهم غیرعادلانه بهره‌مندی اقتصادی

قیمت کالاها در اقتصادهای در حال ظهور تا حدی متعادل‌تر شده است. به‌خصوص این موضوع را می‌توان درباره هند به عنوان اقتصادی نوظهور در آسیا دید اما صندوق بین‌المللی پول نگران کشورهای جنوب صحرای آفریقا، امریکای‌جنوبی و مناطقی از خاورمیانه است؛ به‌خصوص اگر اعضای اوپک نتوانند بر سر کاهش تولید نفت با یکدیگر به توافق برسند این وضعیت بدتر خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج