۴۱۱۲۴۳
۲ نظر
۵۰۰۲
۲ نظر
۵۰۰۲
پ

انتظار رشد ۷ درصدی تا پایان ۹۵!

یک استاد دانشگاه می‌گوید با توجه به ظرفیت اقتصاد ایران اکنون که از رکود بیرون آمده‌ایم شاید تا یک و دو سال تجربه رشد شش و حتی هفت درصدی شگفت‌آور نباشد، ولی این رشد تداوم ندارد و به احتمال زیاد در سال‌های بعدتر شاهد رشدهای در حدود چهار درصد باشیم.

خبرگزاری ایسنا: یک استاد دانشگاه می‌گوید با توجه به ظرفیت اقتصاد ایران اکنون که از رکود بیرون آمده‌ایم شاید تا یک و دو سال تجربه رشد شش و حتی هفت درصدی شگفت‌آور نباشد، ولی این رشد تداوم ندارد و به احتمال زیاد در سال‌های بعدتر شاهد رشدهای در حدود چهار درصد باشیم.

تیمور رحمانی درباره نرخ رشد اعلام شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران اظهار کرد: نرخ‌های رشدی که توسط این دو مرکز ارایه می‌شود صحیح است و تردیدی در صحت و سقم آن‌ها وجود ندارد ولی باید بررسی کرد که این نرخ رشد چگونه محقق شده است.

وی افزود: طبیعتا مهم‌ترین دلیلی که امروز شاهد نرخ رشد اعلام شده هستیم به دلیل فروش نفت و درآمد حاصل از آن در پسابرجام است. به هر حال موتور رشد اقتصادی ایران همیشه درآمدهای نفتی بوده و این رشد غیر طبیعی نیست. نباید فراموش کرد که در سال ۱۳۹۴ رشد خوبی نداشتیم، رشد مثبتی که امسال اتفاق می‌افتد ناشی از درجا زدن سال ۱۳۹۴ است وبه این ترتیب رشد اقتصادی شش یا هفت درصد نیز ممکن است محقق شود.

او درباره تاثیر رشد بخش نفت و تاثیر آن در اشتغال توضیح داد: واقعیت این است که بخش نفت به خودی خود اشتغالزا نیست، ولی در نظر داشته باشید که وقتی درآمد نفت زیاد می‌شود به ویژه وقتی که از بودجه دولت راه به اقتصاد ایران پیدا می‌کند، به طور موقت اشتغالزاست. در وضعیت رکودی آن افزایش درآمد نفت می‌تواند به خاطر اینکه منابع مالی حاصل از فروش نفت تزریق می شود به بخش‌های مختلف اقتصاد و از آن منظر اثر مثبتی در اشتغال داشته باشد.

این اقتصاددان درباره وضعیت رشد اقتصادی ایران در آینده، بیان کرد: اگر بخواهیم وضعیت کلی اقتصاد ایران را بررسی کنیم به این نتیجه می‌رسیم که برای یک دوره ۱۰ ساله ما شاهد رشد خیره کننده نخواهیم بود، چرا که مجموعه عواملی که وضعیت کنونی اقتصاد ایران را شکل داده است مانع از آن می‌شود که اقتصاد ایران به شکل خیره‌کننده‌ای رشد کند. البته اقتصادی که به خاطر تحریم‌ها در رکود قرار گرفته بود می‌تواند در یکی دو سال رشدهای عجیب را تجربه کند و این موضوع خیلی شگفت‌آور نیست، ولی در بلند مدت این موضوع تحقق پذیر نیست چون بخش صنعت در ایران وضعیت مطلوبی ندارد و اکنون بسیاری از صنایع ورشکسته هستند و قدرت رقابتی با بنگاه‌های اقتصاد جهانی ندارند، بنابراین ما انتظار رشد خیره کننده‌ای از بخش صنعت نباید داشته باشیم.

رحمانی بیان کرد: اگر به وضعیت اقتصاد ایران در قبل از تحریم‌ها بنگریم متوجه می‌شویم در یک بازه زمانی ۲۰ ساله رشد ما در حدود چهار درصد بود و این تصویری از این است که چقدر ایران پتانسیل رشد دارد؟ وقتی متوسط رشد اقتصادی ایران در بیست سال زیر چهار درصد بوده است نشان دهنده این است که در اقتصاد ما پتانسیل تجربه رشدهای بالا وجود ندارد، ولی از سوی دیگر باید به این نکته هم واقف بود که به هر حال اقتصادی مثل کشور ما باید سالی حدود سه تا چهار درصد رشد کند، ولی در چند سال متوالی ما شاهد هیچ رشدی نبودیم در نتیجه این امکان وجود دارد که پس از خروج از رکود تا یک دوره‌ای رشدهای پنج، شش درصدی را تجربه کنیم.

عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه تهران همچنین درباره سیاست دولت مبنی بر جذب سرمایه خارجی در جهت تامین سرمایه مالی در اقتصاد ایران، بیان کرد: در موضوع سرمایه‌گذاری خارجی اگر فقط ورود سرمایه مالی صورت گیرد مشکلی از مشکلات ما را حل نمی‌کند، چون در گذشته هم تجربه داشتیم که منابع مالی آوردیم ولی کمکی به اقتصاد ما نکرده است. ولی اگر ورود سرمایه خارجی به کشور ما در جهت راه‌اندازی فعالیت اقتصادی باشد به اقتصاد ما کمک خواهد کرد، ولی مجموعه شرایطی که اقتصاد ایران اکنون با آن روبه رو است به نظر من نمی‌تواند برای ورود سرمایه‌گذار خارجی جذاب باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بازم دروغ.....

  • بدون نام

    أول از رکود دربیایم رشد پیشکش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج