فناوری شناسایی چهره، تهدیدی برای شهروندان
پلیس آمریکا با استفاده از تصاویر گواهینامه ۱۱۷ میلیون شهروند، اولین دیتابیس شناسایی چهرهی خود را ایجاد کرد.
آژانسهای قانونی آمریکا با استفاده از تصاویر گواهینامه، دیتابیس عظیمی برای شناسایی چهرهی افراد در بررسیهای پلیس تشکیل دادند.
طبق گزارش 150 صفحهای مرکز حریمخصوصی و فناوری دانشگاه جورجتون (Georgetown) که در ماه اکتبر منتشر شد، تصاویر کارتهای شناسایی 117 میلیون شهروند آمریکایی (معادل حدود نیمی از مردم این کشور) در نرمافزار پرپچوآل لاین-آپ (Perpetual Line-up) بارگذاری شده و میتواند برای شناسایی افراد مورداستفاده قرار بگیرد.
در سالهای گذشته، فناوری شناسایی چهره رشد چشمگیری داشته است. حتی شرکتهای بزرگ فناوری مانند فیسبوک نیز از این فناوری برای شناسایی تصاویر استفاده میکنند.
در همین حال، اکنون حدود 26 ایالت در آمریکا از این فناوری برای شناسایی افراد با استفاده از تصاویر گواهینامه آنها استفاده میکنند؛ البته برخی از سازمانهای امنیتی از تصاویر ثبتشده توسط دستگاههای ATM یا دیگر دوربینهای مداربسته برای این کار بهره میبرند.
این نشان میدهد که میلیونها شهروند قانونمند نیز در این دیتابیسها گنجاندهشدهاند که این موجب نگران در مورد حریمخصوصی و امنیت شهروندان شده است.
گزارش مذکور، این سیستمها را «مشکلآفرین» معرفی میکند، زیرا قادر به شناسایی و نظارت بر شهروندان بیگناه هستند. سازمانهای پلیس معمولا دیتابیس اثرانگشت و DNA مجرمان را در اختیار دارند، اما این دادهها نسبت به مجرمان و مظنونان احتمالی بوده است و نه مردم عادی.
آلوارو بدویا (Alvaro Bedoya) یکی از نویسندگان گزارش دانشگاه جورجتون میگوید: «مردم عادی نباید در دیتابیس مجرمان قرار بگیرند. با استفاده از سیستم شناسایی چهره بهوسیلهی گواهینامه که در ۲۶ ایالت اجرایی شده، پلیس و FBI حدودا نیمی از مردم را در دیتابیس خود گنجانده است. چنین چیزی قبلا نسبت به DNA و اثرانگشت انجام میشده، اما اکنون وارد مرحلهی خطرناکی شده است.»
دیگر مسئلهی مهم، شامل استفاده از سیستم شناسایی چهره توسط 52 آژانس امنیتی مختلف میشود که تنها یکی از آنها FBI است؛ البته ادعا میشود طبق قانون استفاده از این فناوری برای شناسایی فعالان مذهبی و سیاسی یا دیگر فعالان آزادی بیان، ممنوع است.
از سویی دیگر، قابلاعتماد بودن از مهمترین چالشهای این فناوری بوده و اکنون این میزان به ۹۵ درصد رسیده است. گرچه، میزان قابلاعتماد بودن این سیستم برای شناسایی زنان، سیاهپوستان و افراد بین ۱۸ تا ۳۰ سال، پایینتر گزارششده است.
در پاسخ به این گزارش، بیش از 50 گروه آزادیخواه آمریکایی به بخش حقوق شهروندی قوهی قضائیه نامه نوشته و خواستار بررسی موضوع و محدود شدن استفاده از آن توسط پلیس شدند.
ارسال نظر