ترانههای ضدعاشقانه ایرانی در لندن
«خاطرههای خطخطی»، مستند ناصر صفاریان در جشنواره فیلمهای ایرانی لندن روی پرده میرود.
خبرگزاری ایسنا: «خاطرههای خطخطی»، مستند ناصر صفاریان در جشنواره فیلمهای ایرانی لندن روی پرده میرود.
این فیلم که درباره ترانههای ضدعاشقانه ایرانی و بررسی موج نفرت در ترانههای دهه هشتاد است، روز شنبه بیستونهم اکتبر، برابر با هشتم آبان، در این جشنواره نمایش داده میشود.
«خاطرههای خطخطی»، یکی از فیلمهای سه گانه مستند صفاریان درباره ترانههای ایرانی است. «شب شیدایی» درباره تاریخ ترانه در ایران و «من فقط شاعرم، جناب سروان!» درباره ترانه گفتن یغما گلرویی، دو فیلم دیگر این سهگانه هستند.
نسخه اولیه و متفاوت این مستند ۴۰ دقیقهای در فاصله سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ ساخته شده، و در سال ۱۳۹۳ مورد بازنگری و تغییرات کلی قرار گرفته است. صفاریان در این باره میگوید: "«شب شیدایی» و روایت کلی تاریخ ترانه که تمام شد، برگشتم سراغ فیلم اول این سهگانه که اسمش «خواب خورشید» بود و تبدیلش کردم به فیلمی دیگر! حالا حدود نیمی از صحنهها کنار گذاشته شده وعلاوه بر اضافه شدن خیلی چیزهای جدید، تدوین همان بخشهای باقی مانده هم تغییر کرده، و اساسا با فیلم جدیدی روبهروییم. گستره آن فیلم قبلی، کل ترانههای عاشقانه بود و احساسم این بود که از پس موضوع برنیامده. حالا نسخه جدید، محدود شده به "ترانههای ضدعاشقانه" و بررسی تاریخی هم به آن اضافه شده. به نظر خودم که حالا سروشکل بهتری پیدا کرده. اسم فیلم را هم پس از این همه کم و زیاد شدن، تغییر دادم و گذاشتم «خاطرههای خطخطی»؛ چون به کلی فیلم دیگری شده و اصلا چیز دیگریست."
صفاریان علاوه بر کارگردانی، پژوهشگر و تهیهکننده این مستند هم بوده، بابک بذرافشان تصویربرداری و مهرداد دادگری صدابرداری را برعهده داشتهاند و پیام پارسافر و سلمه اربابون تدوینگر فیلم بودهاند.
احمدرضا احمدی، جمشید ارجمند، شاهکار بینشپژوه، فواد حجازی، پری زنگنه، محمد سریر، محمدعلی شیرازی، علیرضا عصار، یغما گلرویی، علیرضا میرعلینقی و افشین یداللهی از جمله کارشناسان و اهالی موسیقی حاضر در این فیلم هستند.
راوی فیلم خود صفاریان است و برای تصویرسازیِ روایی فیلم هم از حضور باران کوثری استفاده شده است.
پ
ارسال نظر