۴۱۰۷۴۹
۵۰۰۱
۵۰۰۱
پ

برد و باخت‌های روحانی در برجام

غلامعباس توسلی در روزنامه آرمان نوشت: مدت‌هاست منتقدان دولت مکررا اعلام می‌کنند دولت نباید تمامی تخم مرغ‌های خود را در سبد برجام قرارمی داد و طی روزهای گذشته بار دیگر برخی از فعالان سیاسی اصولگرا به این مساله مجددا اشاره کرده‌اند، بلکه به کرات شنیده شد که بسیاری از منتقدان و حتی دلسوزان دولت روحانی نیز نسبت به توجه بیش از اندازه آقای روحانی به برجام نقد داشتند.

غلامعباس توسلی در روزنامه آرمان نوشت: مدت‌هاست منتقدان دولت مکررا اعلام می‌کنند دولت نباید تمامی تخم مرغ‌های خود را در سبد برجام قرارمی داد و طی روزهای گذشته بار دیگر برخی از فعالان سیاسی اصولگرا به این مساله مجددا اشاره کرده‌اند، بلکه به کرات شنیده شد که بسیاری از منتقدان و حتی دلسوزان دولت روحانی نیز نسبت به توجه بیش از اندازه آقای روحانی به برجام نقد داشتند.
بنابراین به نظر می‌رسد منظور منتقدان از توجه بیش از اندازه دولت به برجام بعد خارجی‌اش و امید بیهوده به پیشرفت روابط اقتصادی با غرب بوده است! بر این اساس اگر بخواهیم از این منظر به مساله فوق بپردازیم باید اذعان داشت، چندان هم قاطعانه و بدون در نظر گرفتن مسائل دیگر نمی‌توان گفت دولت بیش از حد لازم به برجام دل‌خوش نموده و از سایر مسائل به‌ویژه اقتصاد غافل مانده است، زیرا برای پرداختن به یک مساله باید برنامه‌های مختلفی را در نظر گرفت و جوانب مختلف را مورد بررسی قرار داد.

به همین علت نمی‌توان به سادگی گفت که برجام در ابعاد اقتصادی توفیق چندانی در بر نداشت و یا تمرکز آقای روحانی بر بعد خارجی برجام سبب گشت که دولت از موفقیت در حوزه‌های دیگر بی‌نصیب بماند و نباید به بعد خارجی برجام یعنی بهبود یا گسترش روابط تجاری با غرب و تاثیر آن در داخل دل خوش می‌کرد، زیرا توجه دولت به مساله گسترش روابط تجاری با غرب بدین علت است که قراردادهای تجاری با کشورهای غربی منجر به بازگشایی و یا تاسیس چند کارخانه و یا واحد تولیدی شود تا به دنبال چنین وضعیتی تعداد زیادی از جوانان به کار در حوزه‌های مختلف گمارده شوند و تا حدی مساله معیشت و دغدغه نسبت به آینده رفع شود، اما از سویی باز هم نمی‌توان چشم را بر روی مسائل موجود بست.

شاید غفلت دولت نسبت به تولید داخلی و تعطیلی تعداد بی‌شماری از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی به مشکلات اقتصادی در کشور دامن زده است. در نهایت این وضعیت به بیکاری تعداد بسیاری از کارگران صنعتی انجامید، تا آنجا که بیکاری و حقوق‌های پایین سبب گشت که دخل و خرج خانوارهای کارگری با هم نخواند و آنها زیر بار فشارهای اقتصادی کمر خم کنند.

به نظر اگر حسن روحانی همچنان از برجام سخن می‌گوید و همچنان تاکید دارد که برجام اتفاق مهمی برای مردم ایران و اقتصاد کشور بوده است، از این منظر می‌گوید که برجام به لغو بسیاری از تحریم‌ها منجر شده و همچنین در کاهش تورم و ثابت نگاه داشتن قیمت بسیاری ازکالاها مفید بوده است. به هر روی دولت برای رسیدن به موفقیت نیاز به مولفه‌های گوناگون دارد.
در شرایطی که در کشور آرامش وجود ندارد و همواره مخالفان هر روز بحران‌سازی می‌کنند چگونه می‌توان انتظار داشت که دولت به‌طور کامل در اجرای ماموریت و مسئولیت‌هایش موفق باشد. با این همه تصور نمی‌رود که دولت با توجه به فضای موجود دلبستگی چندان زیادی نسبت به برجام داشته باشد. بهتر است مخالفان و منتقدان روحانی به جای اینکه مدام در بوق برجام و مشکلات اقتصادی بدمند، لحظه‌ای به این مساله بیندیشیند که چه کسی زمینه‌ساز این همه چالش در کشور بوده است؟
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج