تاکتیک جدید ارتش بریتانیا برای هک داعش
یکی از مقامات وزارت دفاع دولت بریتانیا به طور رسمی اعلام کرده است که بریتانیا با کمک هکرهای ارتش این کشور، در حال پشتیبانی گروه های مبارز کردی و عراقی در پیشروی برای بازپس گیری شهر موصل است.
مایکل فالون منشی دفاع بریتانیا در روز ۲۰ اکتبر ۲۰۱۶، یعنی همین ۳ روز پیش، تایید کرد که برای اولین بار هکرهای ارتش بریتانیا در حال استفاده از حمله های سایبری علیه گروه تروریستی داعش هستند تا تلاش های جاری را جهت بازپس گیری شهر موصل از این گروهک تروریستی پشتیبانی کنند.
مایکل فالون طی کنفرانسی در لندن که درباره تغییر روش های جنگی در قرن ۲۱ بود و توسط موسسه سلطنتی خدمات متحد (RUSI) و وزارت دفاع بریتانیا (MoD) برگزار می شد، اعلام کرده است که: تصریح می کنم که برای نخستین بار در این مبارزه از حمله های سایبری تهاجمی علیه داعش استفاده می کنیم.
با این که با توجه به موضوع کنفرانس، این اظهارات چندان غافلگیر کننده نیست که تنها پاره ای شفاف سازی های جزئی درباره ماهیت این حمله های سایبری، این که چه کسی رهبری آن را بر عهده دارد و میزان اشتباه در تخمین قانونی بودن این عملیات صورت گرفت.
اوان لاوسون که عضو ارشد تحقیقات در زمینه تاثیرات ارتش در RUSI است در گفتگو با IBTimes بریتانیا گفته است: این اعلامیه از این جهت اهمیت فراوان داشت که این نخستین باری است که یک مسئول ارشد رسمی یا سیاسی به جای این که تنها از احتمال چنین اقدامی در آینده صحبت کند، به صراحت اذعان داشته است که بریتانیا به استفاده از نوعی حمله سایبری علیه داعش اقدام کرده است.
لاوسون که پیشتر "ظرفیت های جنگ سایبری" را برای فرماندهی نیروهای مشترک وزارت دفاع بریتانیا گسترش داده بود، در این باره ادامه داد: هدف از اجرای این حمله ها، ایجاد اختلال در شبکه های داعش است و این هدف تنها با کند کردن روند ارسال پیام ها و ارسال پیام های جعلی و خراب کارانه قابل دستیابی است و طی این عملیات هر دوی این نقشه ها قابل پیاده سازی است.
وی در ادامه گفت: تخمینی از اشتباهات ممکن برای هدفگیری به وسیله مقدمات ثابت تامین خواهند شد که برای مواردی مثل تناسب و لزوم استفاده از این روش بر مبنای قانون حقوق بشر بین المللی، در کنار ملاحظات درباره آسیب های احتمالی متعاقب آن به کار می رود. این روش ها طی سال های اخیر گسترش یافته اند تا بتوانند برای رویایی با چالش های خاصی که با ورود دنیای سایبری ظهور پیدا کرده اند، مقابله کنند.
مت تایت که پژوهشگر و متخصص امنیت اطلاعات پیشین پروژه زیرو گوگل برای GCHQ بود، اعلام کرده است: تاکتیک های مورد استفاده به احتمال زیاد شامل قطع و یا ایجاد اختلال در شبکه های ارتباطی دشمن و آگاهی رسانی به افراد در حال پیشروی است.
تایت چنین شرح داد که: این آگاهی رسانی ممکن است مربوط به تدابیر جنگی باشد یعنی به این صورت که به ارتش عراق درباره استراتژی های دشمن اطلاعات دهد. همچنین این اقدامات می تواند به معنای تخریب و ایجاد تداخل در ارتباطات داعش به طور عمومی باشد تا مبارزان داعشی نتوانند اهداف خود را به طور موثر مخابره کنند یا مختصات جنگی و استراتژیکی خود را به نیروهای زمینی شان اطلاع دهند.
تایت در ادامه افزود: به نظر من گفته فالون مبنی بر به کارگیری حمله های سایبری برای پشتیبانی از نیروهای تهاجمی برای دفاع از موصل جالب بود. من باور دارم که این نخستین بار است که یک منشی دفاعی بریتانیا استفاده از حمله های سایبری در حمایت از تهاجم و پیشروی زمینی را، در حالی که این پیشروی زمینی در حال انجام است، پذیرفته است. اما در صورتی که این عملیات واقعا در حال اجرا نباشد، این تاییدیه رسمی شایسته توجه نیست.
درباره جنگ علیه داعش از سال ۲۰۰۳ تا امروز به عنوان بزرگ ترین عملیات ارتش در خاورمیانه نام گرفته است، بریتانیا در حال پشتیبانی از نیروهای مبارز عراقی و کردی تحت حمایت ایالات متحده است در حالی که این گروه به پیشروی خود در موصل با هدف بیرون راندن نیروهای داعشی ادامه می دهد.
به دنبال اظهارات فالون و در تایید آن، سران ارتش ایالات متحده در پنتاگون هم ادعا می کنند که یک کمپین مبارزه به روش حمله های سایبری علیه گروه تروریستی داعش و با هدف اختلال دسترسی داعش به اطلاع رسانی گسترده، ارسال اخبار به نیروهای جدید و تراکنش های مالی از طریق اینترنت به راه انداخته است.
بریانیا برخلاف همتای آمریکایی درباره اعلام نقشه های حمله سایبری خود محافظه کاری کرده است. سازمان جاسوسی بریتانیا در پاسخ به این سوال که چه انواعی از حمله سایبری ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد، به سخنرانی مربوط به نوامبر سال ۲۰۱۵ خزانه داری جورج ازبورن اشاره کرده است!
در این سخنرانی ازبورن اعلام کرد: ما این حق را برای خود محفوظ داشته ایم تا از هر راهی که انتخاب کنیم، حمله های سایبری انجام دهیم و اطمینان می دهیم که درست مانند دنیای واقعی، تمامی ابزار و ظرفیت های مورد نیاز را تا جایی که اجازه دسترسی به آن ها را داشته باشیم، برای حفاظت از ملت بریتانیا در فضای سایبری استفاده خواهیم کرد.
وی در همان سخنرانی افزود: ما در حال ساخت ظرفیت های تهاجم سایبری مخصوص خودمان هستیم که یک امکان حساب شده برای تهاجم متقابل در فضای سایبری است. ما در حال حاضر می توانیم منابع خود را از این ظرفیت طی ۵ سال آینده گسترش داده و بهبود بخشیم.
ارسال نظر