۴۰۸۶۵۲
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

کمدی انتخابات آمریکا

آمریکا که تاکنون خود را نماد دموکراسی در جهان تصویر می‌کرد اکنون به صحنه کمدی انتخابات تبدیل شده است.

خبرگزاری تسنیم: آمریکا که تاکنون خود را نماد دموکراسی در جهان تصویر می‌کرد اکنون به صحنه کمدی انتخابات تبدیل شده است. نوشتار زیر گردآمده‌ای از تحلیل‌ها از منابع معتبر در این مورد است تا تصویری روشن‌تر از وقایع انتخاباتی آمریکا ارایه کند.

* تنش‌های انتخاباتی آمریکا

رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با نزدیک‌تر شدن به زمان برگزاری آن، وارد تنش‌های کم‌سابقه‌ای شده است. از یک‌سو، دفتر حزب جمهوری‌خواه در ایالت سرنوشت‌ساز کارولینای شمالی مورد حمله قرار گرفته و از سوی دیگر، تردیدهای جدی در مورد سلامت انتخابات و پذیرش نتایج آن، مطرح شده است.

انتخابات سال ۲۰۱۶ می‌تواند از این لحاظ، در تاریخ سیاسی آمریکا ماندگار شود. اول این‌که آینده جهت‌گیری‌های ایدئولوژیکی و سیاسی آمریکا به انتخابات هشتم نوامبر گره خورده است. قرار نیست در این روز فقط منتخبان قوای مجریه و مقننه تعیین شوند بلکه جریان سیاسی پیروز در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری از شانس انتخاب کرسی خالی مانده دیوان عالی فدرال تقسیم‌شده آمریکا برخوردار خواهد بود. اگر هیلاری کلینتون در این انتخابات پیروز شود، توازن آرا در دیوان عالی فدرال بعد از دهه‌ها برتری محافظه‌کاران، به نفع لیبرال‌ها تغییر می‌کند. این در حالی است که محافظه‌کاران برای حفظ آخرین دژ دفاعی خود، در تلاش هستند از ادامه نگرش‌های راستگرایانه در دیوان عالی فدرال اطمینان یابند. ازاین‌رو، انتخابات هشتم نوامبر جنگ بر سر کسب کرسی ریاست جمهوری آمریکا به مدت چهار یا هشت سال نیست، بلکه نبرد سرنوشت‌ساز ترسیم فضای ایدئولوژیکی این کشور برای دهه‌های آینده به‌شمار می‌آید. میزان خشونت‌های لفظی و افشاگری‌های‌ بی‌سابقه میان هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ نیز ماحصل این نبرد سرنوشت‌ساز است.

از سوی دیگر، جامعه آمریکا در پی سال‌ها بحران مالی و هویتی، صبر، مدارا و خویشتنداری خود را تا حدود زیادی از دست داده است. میلیون‌ها آمریکایی، چه لیبرال‌های طرفدار حزب دموکرات و چه محافظه‌کاران حامی حزب جمهوری‌خواه، از وضع موجود کشورشان به خشم آمده‌اند. تا چند سال پیش چنین به نظر می‌رسید که اختلافات سیاسی یا حتی فکری از طریق برپایی انتخابات و چرخش قدرت میان دو حزب اصلی در آمریکا امکان‌پذیر خواهد بود. در حالی که هم‌اکنون نوعی‌ بی‌اعتمادی به روند مرسوم و معمول چرخش قدرت در این کشور دیده می‌شود. توده‌های آسیب‌دیده از بحران‌های اقتصادی و هویتی در پی تغییر وضع موجود و اعمال راهکارهای مؤثر هستند. در این میان، لیبرال‌ها به برنی سندرز، نامزد شکست‌خورده در رقابت‌های درون‌حزبی دموکرات‌ها امید بسته‌اند و محافظه‌کاران به دونالد ترامپ، نامزد پیروز در رقابت‌های درون‌حزبی جمهوری‌خواهان چشم دوخته‌اند. مدافع وضع موجود و طرفداران نظم تشکیلات مستقر نیز از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه پشت سر هیلاری کلینتون گرد آمده‌اند. برای هر دو گروه حامیان وضع موجود و حامیان تغییر وضع موجود، انتخابات هشتم نوامبر حکم مرگ و زندگی را دارد. به‌همین‌دلیل نیز ترامپ گفته است که اگر حامیان تغییر در انتخابات پیش رو ناکام بمانند، آمریکا از دست خواهد رفت. در مقابل نیز کلینتون، ترامپ را فاجعه ملی نه فقط برای مردم آمریکا، که برای کل جهان خوانده است.

* افشاگری ترامپ پیرامون نظام متقلب انتخاباتی در آمریکا

ترامپ بار دیگر در مورد احتمال بروز تقلب در این انتخابات هشدار داد. دونالد ترامپ گفت، رسانه‌های فاسد آمریکا تلاش می‌کنند در انتخابات نوامبر به نفع رقیب دموکرات وی، هیلاری کلینتون، تقلب کنند. این نامزد جنجالی، اتهامات فساد اخلاقی علیه خود را لجن‌پراکنی رسانه‌ای دانست و گفت، در انتخاباتی رقابت می‌کند که به نظر می‌رسد در آن به نفع رقیب وی، کلینتون تقلب انجام می‌گیرد. ترامپ در جمع حامیان خود در نیوهمپشایر افزود: «یا ما در این انتخابات پیروز می‌شویم یا کشور را از دست خواهیم داد.»

ترامپ تاکنون چند بار از احتمال بروز تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا خبر داده بود. پیش از این ترامپ هشدار داده بود که حامیان کلینتون که از آنان به‌عنوان تشکیلات سیاسی فاسد یاد می‌کند، قصد دارند به هر شکل ممکن، نامزد مورد نظر خود را به کاخ سفید بفرستند. تاکنون سابقه نداشته است که یکی از نامزدهای دو حزب اصلی آمریکا، سیستم انتخاباتی این کشور را آلوده به تقلب معرفی کند. حتی در سال 2000 که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جنجال‌برانگیز شد، نامزد شکست‌خورده یعنی آل گور از حزب دموکرات نیز شائبه تقلب در انتخابات را مطرح نکرد. در دهه‌های اخیر، نوعی اجماع میان نخبگان و فعالان سیاسی دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بر سر سلامت انتخابات وجود داشته است. البته بارها در آمریکا گزارش‌هایی مبنی بر بروز اختلال یا بعضا تقلب در انتخابات مطرح شده است. با این حال، هیچ‌گاه گفته نمی‌شد که چنین تقلب‌هایی قادر به تغییر نتیجه انتخابات هستند.

اکنون در یکی از جنجالی‌ترین رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری نیم قرن اخیر آمریکا، ترامپ مدعی شده است هم در پیش از برگزاری انتخابات و هم در روز برگزاری آن، تقلب انتخاباتی در جریان است. این موضوع فقط حزب دموکرات یا حامیان هیلاری کلینتون را زیر سؤال نمی‌برد بلکه صحت و سلامت سیستم انتخاباتی آمریکا را به چالش می‌کشد. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که چه‌بسا ترامپ در صورت باخت احتمالی در انتخابات هشتم نوامبر، نتیجه آن‌را نپذیرد و دردسر جدیدی را برای آنچه تشکیلات سیاسی فاسد حاکم بر آمریکا می‌خواند، ایجاد کند. از آن‌جا که میزان اعتماد عمومی به سیاستمداران و نظام بوروکراتیک آمریکا به‌شدت کاهش یافته است، چنین ادعاهایی می‌تواند برای نظام سیاسی مستقر در داخل و خارج این کشور تهدیدآمیز باشد.

* فساد در فساد

روزنامه نیویورک تایمز، شبکه سی.بی.اس و پایگاه «دیلی بیست» در روزهای اخیر هر یک ادعاهایی را در مورد فساد اخلاقی دونالد ترامپ منتشر کرده‌اند.

نیویورک تایمز، به نقل از دو زن عنوان کرد که ترامپ سال‌ها پیش قصد داشته است آن‌ها را به نحو نامتعارفی لمس کند. همزمان شبکه سی.بی.اس، بخشی از یک برنامه تلویزیونی مربوط به سال 1992 را منتشر کرد که ترامپ در آن صحبتی نامتعارف را در مورد یک دختربچه مطرح کرده بود. پایگاه دیلی بیست هم در گزارشی به سابقه اظهارات نامزد جنجالی جمهوری‌خواهان پرداخت و نوشت، ترامپ در سال 1992 از مایک تایسون، بوکسور آمریکایی متهم به تجاوز به یک زن، دفاع کرد و زن مورد تجاوز قرارگرفته را مقصر دانسته بود.

در واکنش به اتهامات رفتارهای غیراخلاقی ترامپ، ستاد انتخاباتی جمهوری‌خواهان تمامی این موارد را تکذیب کرد و طرح چنین موضوعاتی را به تلاش رقبا در آستانه برگزاری انتخابات عنوان کرد. البته انتخابات در آمریکا همواره با افشاگری‌های گسترده نامزدها و احزاب رقیب همراه بوده است. تقریبا سابقه ندارد که نامزدهای انتخابات در هر سطح و جایگاهی، از سوی رقبایشان به فساد مالی، اخلاقی و ضعف شخصیتی متهم نشوند. با این حال، موضوعات مطرح شده در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا به‌لحاظ حجم و گستردگی، تقریباً بی‌سابقه بوده است. از یک‌سو، دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان به انواع و اقسام موارد فساد اخلاقی، رابطه خارج از ازدواج با زنان، تحقیر و آزار جنسی آنان و به‌کار بردن رکیک‌ترین الفاظ متهم می‌شود. از سوی دیگر، هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها متهم است که از طریق بنیاد متعلق به همسرش، بیل کیلنتون، رییس جمهوری اسبق آمریکا، پول‌های غیرقانونی دریافت کرده و از فساد اخلاقی شوهرش در دهه‌های پیش، مطلع بوده است.

البته در این میان به نظر می‌رسد، ترامپ در مقایسه با کلینتون بیشتر در معرض آسیب قرار دارد. در حال حاضر ائتلافی از سوی حامیان نظم سیاسی مستقر در آمریکا شامل سیاستمداران کهنه‌کار از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به همراه گروهی از نخبگان فکری و صاحبان رسانه‌های بزرگ و تأثیرگذار علیه ترامپ بسیج شده‌اند تا با افشاگری‌های هرچه بیشتر علیه وی، راه رسیدن این نامزد جنجالی و غیر قابل پیش‌بینی را به صندلی ریاست جمهوری آمریکا سد کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج