پاسخ بانک مرکزی به ادعاهای یک نامه
بانک مرکزی ضمن واکنش نسبت به جریان خبری که مدعی شده بود رئیس کل بانک مرکزی طی نامه ای به رئیس جمهور درخواست برگشت بدهی ها را مطرح و مواردی را درباره عدم انتشار ترازنامه عنوان کرده است، توضیحاتی ارائه کرد.
خبرگزاری ایسنا: بانک مرکزی ضمن واکنش نسبت به جریان خبری که مدعی شده بود رئیس کل بانک مرکزی طی نامه ای به رئیس جمهور درخواست برگشت بدهی ها را مطرح و مواردی را درباره عدم انتشار ترازنامه عنوان کرده است، توضیحاتی ارائه کرد.
در خبر آمده بود که ولی اله سیف خطاب به رئیس جمهور در کنار درخواست هایی برای برگرداندن طلب بانک ها از دولت، به روحانی اعلام کرده که بانک مرکزی نتوانسته طی دو سال گذشته ترازنامه خود را منتشر کند که البته در صورت انتشار میزان استقراض های دولت از بانک مرکزی مشخص می شود.
بعد از انتشار این خبر بود که رئیس کل بانک مرکزی وجود این نامه را به طور کل تکذیب کرد و در ادامه این بانک درباره موضوع مطرح شده و ماجرای ترازنامه توضیحاتی ارائه کرد که مشروح آن در ادامه آمده است.
"برخی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری روز گذشته با استناد به منبعی ناشناس خبری منتشر کردند که رئیس کل بانک مرکزی در نامهای خطاب به رئیس جمهوری محترم، انتشار ترازنامه بانک مرکزی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ را به پرداخت بدهیهای دولت به بانک مرکزی مشروط کرده است. در این خبر اینگونه القاء شده که عدم انتشار ترازنامه سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ از سوی بانک مرکزی به این دلیل بوده که دولت بدهی خود به بانک مرکزی را تسویه نکرده و در صورت انتشار ترازنامه بانک مرکزی بدون تسویه این مبالغ، آثار سیاسی نامطلوبی در انتظار دولت خواهد بود. در این خصوص ذکر نکات زیر ضروری است:
بر خلاف ادعای کذب مطرح شده در این خبر، مجمع عمومی سال ۱۳۹۳ با هدف تصویب صورتهای مالی بانک مرکزی در این سال، در بهمن ماه سال گذشته و با حضور شخص رئیس جمهوری و سایر اعضای مجمع عمومی برگزار شده و اخبار مربوط به آن نیز در رسانههای عمومی انعکاس داشته است. علاوه بر این، صورتهای مالی بانک مرکزی برای سال ۱۳۹۴ نیز تهیه شده و در حال نهایی شدن بوده و مجمع عمومی بانک مرکزی به منظور تصویب صورتهای مالی سال ۱۳۹۴ در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.
در خاتمه لازم به ذکر است، دولت در طول سه سال گذشته از بیانضباطی مالی اجتناب کرده و همان گونه که در آمارهای ماهانه بانک مرکزی از جمله گزیده آمارهای اقتصادی در پایان مرداد ۱۳۹۵ منعکس شده، افزایش بدهی دولت در ماههای میانی سال، صرفاً و مشخصاً به استفاده از منابع بانک مرکزی در قالب حساب تنخواهگردان خزانه مربوط بوده است. این موضوع مطابق ماده (۲۴) قانون محاسبات عمومی و ماده (۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، امری کاملا قانونی بوده و نباید از آن تلقی بیانضباطی مالی شود. گفتنی است بر اساس مفاد قانون یاد شده، این میزان استفاده دولت از حساب تنخواهگردان خزانه همانند سنوات گذشته تا پایان سال تسویه خواهد شد".
ارسال نظر