۴۰۷۳۲۲
۲ نظر
۵۰۰۵
۲ نظر
۵۰۰۵
پ

میانبر اروپا برای عبور از موانع بانکی

پروازهای مستقیم شرکت‌های هواپیمایی ایرانی که پس از سال‌ها توقف از دی ماه سال گذشته میان تهران و پاریس برقرار شده‌اند، اکنون در هر رفت و آمد حامل کسانی هستند که سعی دارند ارتباطات اقتصادی ایران با فرانسه به‌عنوان لیدر کشورهای اروپایی بخصوص در پسابرجام را مستحکم‌تر کنند.

روزنامه ایران: پروازهای مستقیم شرکت‌های هواپیمایی ایرانی که پس از سال‌ها توقف از دی ماه سال گذشته میان تهران و پاریس برقرار شده‌اند، اکنون در هر رفت و آمد حامل کسانی هستند که سعی دارند ارتباطات اقتصادی ایران با فرانسه به‌عنوان لیدر کشورهای اروپایی بخصوص در پسابرجام را مستحکم‌تر کنند.
وقتی به فهرست هیأت‌های اقتصادی که پس از امضای برجام به تهران سفر کرده‌اند،نگاهی می‌اندازیم، فرانسوی‌ها یکی از پرشمارترین آنهاهستند. هیأت‌هایی که اعزام آنها حتی در طول تاریخ این کشور کم‌سابقه بوده است. پس از برچیده شدن بساط تحریم‌ها علیه ایران، پاریس جزو معدود مقاصد سفر رئیس جمهوری کشورمان به همراه یک هیأت اقتصادی بود که به دعوت فرانسوا اولاند همتای فرانسوی خود انجام شد.
هرچند اروپایی‌ها در دوران تحریم، با امریکایی‌ها همصدا شده بودند، اما اکنون آنها در فشار بر امریکا و نهادهای مختلف آن برای برطرف کردن سریعتر موانع باقی مانده با مسئولان ایرانی همصدا شده‌اند. در حالی که مشکلات نقل و انتقالات بانکی و ترس بانک‌های اروپایی از جریمه‌های سنگین امریکا به‌عنوان آخرین قطعه تکمیل برجام باقی مانده بود، اطلاعیه اخیر وزارت خزانه‌داری امریکا درخصوص آزاد بودن مبادلات دلاری خارج از خاک امریکا نشان از فشار جامعه جهانی برای حل تمام مشکلات باقی مانده است.
زمانی که پای صحبت‌های مقامات و مدیران عالی رتبه شرکت‌های فرانسوی می‌نشینی همه بر عزم و اشتیاق خود برای همکاری با ایران و بازگشت به شرایط پیش از اعمال تحریم‌ها تأکید می‌کنند و دراین زمینه حتی از گفتن اینکه در دوره تحریم از ایران رفته‌اند نیز پرهیز می‌کنند چرا که آنها اعتقاد دارند به دلیل محدودیت‌هایی که به وجود آمد سرعت پیشرفت کارها کند و در برخی از موارد متوقف شد. اما فرانسوی‌ها می‌گویند که هیچگاه ایران را ترک نکرده‌اند.
در سفرمطبوعاتی خبرنگار «ایران» به پاریس علاوه بر مقامات دولتی تمام مدیران شرکت‌های بزرگ و بنام فرانسوی نیز ضمن تأکید براین که همکاری با ایران برای آنها هیچ‌گونه ریسکی ندارد از به‌کارگیری راهکارهایی خبر می‌دهند که با استفاده از این راهکارها سرعت برقراری روابط اقتصادی دو کشورافزایش یابد. البته براساس گفته این مقامات مسئول چنین روندی را در سایر کشورهای اروپایی نیز می‌توان مشاهده کرد چراکه تمام کشورهای اروپایی خواهان ازسرگیری روابط اقتصادی با ایران هستند و برهمین اساس می‌خواهند هر مانعی از سر راه این همکاری برداشته شود.
مذاکره با امریکا برای بازکردن مسیر
یکی از مسئولان وزارت خارجه فرانسه درپاسخ به سؤال خبرنگار «ایران» درباره چگونگی رفع موانع باقی مانده برای همکاری صددرصدی ایران و فرانسه می‌گوید: «از آنجا که بانک‌های بزرگ از اعمال جریمه‌های سنگین از سوی امریکا نگرانند، از چند ماه پیش مذاکرات جدی با مقامات امریکایی برای بازکردن مسیرهای همکاری بانکی با ایران را آغاز کرده‌ایم.» به گفته وی فرانسه و سایرکشورهای اروپایی علاقه‌مند همکاری با ایران هستند و نسبت به آینده نیز امیدوارند.
وی همچنین درباره تحویل هواپیماهای ایرباس که چندی پیش قرارداد خرید ۱۱۸ فروند از این نوع هواپیما میان دو کشور منعقد شد، افزود: «طی روزهای اخیر امریکا با تحویل تعدادی از این هواپیماها موافقت کرد و ما امیدواریم که در آینده بسیار نزدیک مجوز تحویل تمام هواپیماهای پیش‌بینی شده از سوی امریکا صادر شود.» این مقام مسئول با اشاره به اینکه آمد و شد هیأت‌های فرانسوی به ایران تنها در حد حرف نیست، اظهارکرد: فرانسه به دنبال روابط بلندمدت با ایران است. دراین زمینه در ماه دسامبر قرار است ۲۰ نفر از رؤسای دانشگاه‌های مهم فرانسه برای گسترش روابط فرهنگی و آموزشی به تهران سفر کنند که این سفر گواهی بر روابط بلندمدت است.
فشار شرکت‌های فرانسوی به نهادهای بین‌المللی
عضو هیأت مدیره «انجمن کارفرمایی شرکت‌های فرانسوی» که ۸۰۰ هزار شرکت کوچک و بزرگ را تحت پوشش خود دارد با اشاره به طرح‌های بزرگی که مقدمات آن برای اجرا ی مشترک در ایران فراهم شده است، گفت: برای تأمین مالی طرح‌های شهری که ارزش آنها به میلیاردها یورو می‌رسد چندین راه وجود دارد.
به گفته ژرار ولف درحال حاضر بسیاری از بانک‌ها به ایران بازگشته‌اند و می‌توانند بخشی از مشکلات تأمین مالی را حل کنند اما هیچ گاه صبر نمی‌کنیم تا تمام مشکلات حل شود و آنگاه کار را شروع کنیم بلکه برای هر مشکلی راه حلی پیدا می‌کنیم. وی درپاسخ به سؤال خبرنگار «ایران» مبنی بر اینکه برای ایجاد تمایل دربانک‌های بزرگ فرانسوی برای همکاری با ایران چه اقداماتی انجام شده اظهارکرد: بخشی از این کار را می‌توان توسط شرکت‌های فرانسوی انجام داد. این شرکت‌ها با فشار بر مجامع بین‌المللی و نهادهای مالی آنها را مجاب می‌کنند که هم‌اکنون طرح‌ها آماده اجراست و باید برای تأمین مالی آنها اقدام کرد. به گفته وی تاکنون بخش عمده‌ای از تفاهمنامه‌های اولیه ایران و فرانسه به قرارداد نهایی و اجرایی تبدیل شده است.
۲۰۱۷ خیال همه بانک‌ها راحت می‌شود
مدیران «شرکت بین‌المللی سوئز» که در زمینه آب و فاضلاب فعالیت می‌کند نیز از تمایل شدید خود برای ارتقای سطح همکاری‌ها به پیش از دوران تحریم می‌گویند. اریک گوبالی مدیر توسعه بین‌المللی و دومنیک مانژن دوئیتیس مدیر کل خاورمیانه و آفریقای این شرکت اعتقاد دارند که هیچوقت فعالیت‌های خود را در دوران تحریم در ایران متوقف نکرده‌اند و تنها کند شده است. به گفته این مدیران فاصله زیادی تا بازگشت به شرایط همکاری‌های پیش از تحریم باقی نمانده است و تنها مشکلات بانکی از سرعت این همکاری‌ها کاسته است. طبق گفته‌های مدیران این شرکت بین‌المللی برای همکاری از طرف ایران هیچ گونه ریسکی وجود ندارد و درخصوص مشکلات بانکی نیز حداکثر تا سال ۲۰۱۷ میلادی خیال تمام بانک‌های اروپایی راحت خواهد شد و دیگر ترسی از جریمه نخواهند داشت.
خودروسازان، امیدوار
زمانی که بحث همکاری با فرانسه مطرح شد، صنعت خودروسازی یکی از نخستین اولویت‌ها بود. اکنون چندین قرارداد میان خودروسازان ایران و فرانسه منعقد شده و چشم‌انداز روشنی پیش روست. آرگوئز لرون مسئول تولید در بخش ایران و خاورمیانه شرکت رنو درباره همکاری‌های ایران و فرانسه گفت: چشم‌انداز بلندمدتی درهمکاری طرفین ترسیم شده است. برهمین اساس قصد داریم در آینده جزو ۳ خودروساز بزرگ ایران شویم و سهم خود را از بازار خودروی ایران به ۲۰درصد یعنی معادل تولید سالانه ۳۰۰ هزار دستگاه برسانیم. هم‌اکنون سهم رنو از بازار ایران حدود ۵/۵ درصد است.
مسئول تولید دربخش ایران و خاورمیانه شرکت رنو در ادامه از مدل‌های جدید خودروی رنو که بزودی به بازار ایران خواهد آمد خبر داد. خودروهایی مانند رنو کوئید که با قیمتی حدود ۲۰ تا ۲۳ میلیون تومان عرضه خواهد شد، رنو کپچر جدید، رنو کولئوس که رقیبی برای هیوندای سانتافه است. علاوه بر رنو مسئولان شرکت‌های پژو و سیتروئن و دی اس نیز از گسترش همکاری‌ها میان دو کشور اظهار خشنودی کرده و اطمینان دارند که در آینده این همکاری‌ها بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
راه حل شرکت‌ها برای مشکلات بانکی
در ملاقات با یکی از مسئولان اتاق بازرگانی ایل دو فرانس به عنوان نماینده هزاران شرکت و بنگاه فرانسوی نیز بخوبی عزم فرانسوی‌ها برای ازسرگیری روابط اقتصادی با ایران و به‌کارگیری راه‌هایی برای پشت سرگذاشتن موانع دیده می‌شود.
خانم استلا ژیلوواله مسئول آفریقا و خاورمیانه اتاق بازرگانی ایل دو فرانس (پاریس) در پاسخ به خبرنگار «ایران» درباره همکاری شرکت‌های ایرانی و فرانسوی گفت: پس از برجام تحقیقات تخصصی منظمی درخصوص برقراری ارتباط با ایران، نحوه همکاری‌ها و موانع احتمالی انجام دادیم.
به گفته وی شرکت‌های فرانسوی که به ایران می‌روند تنها برای بازدید نیست و عزم جدی برای همکاری دارند. برهمین اساس در ماه مه از ۱۰ شرکتی که به ایران سفر کردند ۶ شرکت با همتایان ایرانی خود قرارداد امضا کردند. ژیلوواله درباره جزئیات این قراردادها توضیح داد: این قراردادها در حوزه تجهیزات الکترونیکی، کشاورزی، مخابرات، تصفیه آب، نرم افزار، مواد بهداشتی، تجهیزات دندانپزشکی و... منعقد شده است. همچنین یکی از این قراردادها که به صورت همکاری مشترک است دفتر خود را در تهران بازکرده‌اند. مسئول خاورمیانه اتاق بازرگانی ایل‌دو فرانس ادامه داد: درباره همکاری شبکه بانکی نیز چندین ماه است که در اتاق بازرگانی دنبال راه حل می‌گردیم. البته دراین مدت برخی از شرکت‌ها توانسته‌اند راه‌های دیگری برای دریافت ضمانت بانکی برای طرح‌های خود پیدا کنند و برای مثال از بانک‌های دوبی استفاده کنند. به گفته این مقام مسئول وقتی تعداد شرکت‌هایی که با ایران همکاری می‌کنند افزایش یابد به طور قطع شبکه بانکی نیز آسان‌تر همکاری خواهد کرد. ولی به طور قطع در آینده نزدیک این مشکل نیز به طور کامل حل خواهد شد.
ارائه تضمین به بانک‌های اروپایی
اما بانک‌های اروپایی و از جمله فرانسوی نیز بیکار ننشسته‌اند و پیگیر حل موانع حضور در ایران هستند. دراین خصوص رئیس یکی از بانک‌های فرانسوی که در دوران تحریم نیز با ایران همکاری داشته است، دراین رابطه اظهارکرد: دولت امریکا مایل است که بانک‌های اروپایی با ایران همکاری کنند. برهمین اساس پس از پیگیری‌هایی که از سوی بانک‌های اروپایی و فرانسوی انجام شد امریکا وزیرخزانه‌داری خود را به فرانسه فرستاد تا به بانک‌های اروپایی تضمین بدهد که درخصوص رابطه با ایران هیچ مشکلی وجود ندارد.
به گفته این مدیربانکی هم‌اکنون بانک‌های بزرگی که در امریکا دارای منافع هستند از جریمه واهمه دارند ولی زمانی که تضمین‌های کافی به آنها ارائه شود دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    فرانسه خودش دریای مشکلاتاقتصادی رابطه خوبه به شرطی که سودش برای دو طرف باشه انشالله برای ملت ایران هم سود داشته باشه در تنظیم قرارداد باید خیلی دقت کردتا کلاه سر ملت ایران نرود

  • بدون نام

    دمت گرم روحانی...یعنی ای ول

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج