۴۰۶۳۳۵
۶ نظر
۵۰۱۵
۶ نظر
۵۰۱۵
پ

شیوع ۱۲ درصدی افسردگی در ایران

رئیس مرکز سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سواد سلامت روانی مردم بسیار پایین است، حتی برخی تصور می کنند یک بیمار روانی مانند اسکیزوفرنی با ازدواج خوب می شود و آن را ازدواج درمانی می دانند که باور غلطی است.

خبرگزاری ایرنا: رئیس مرکز سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سواد سلامت روانی مردم بسیار پایین است، حتی برخی تصور می کنند یک بیمار روانی مانند اسکیزوفرنی با ازدواج خوب می شود و آن را ازدواج درمانی می دانند که باور غلطی است.

احمد حاجبی روز دوشنبه در نشست خبری وزارت بهداشت افزود: مهمترین مشکل کشور در حوزه سلامت روانی این است که دانش و سواد سلامت روان مردم بسیار پایین است و باورهای بسیار نادرست و خرافات زیادی در این حوزه وجود دارد.

او گفت: خیلی از مردم تصور می کنند که با ازدواج درمانی یا سفردرمانی بیمار روانی آنها خوب می شود، در حالی که بیمار روانی شدید مانند افسردگی های شدید، اضطراب و وسواس های شدید یا افراد مبتلا به بیماری دوقطبی یا اسکیزوفرنیا باید به روانپزشک مراجعه و دارو مصرف کنند.

رئیس مرکز سلامت روان وزارت بهداشت ادامه داد: در درمان بیماریهای روانی شدید، حرف اول را دارو درمانی می زند و خدمات مشاوره روانی کمک کننده است، تجویز دارو نیز فقط در صلاحیت روانپزشک است.

تحصیلکرده ها هم فرق روانپزشک و روانشناس را نمی دانند

او گفت: پایین بودن سطح سواد سلامت روان حتی در بین افراد تحصیلکرده کشور نیز وجود دارد و هنوز بسیاری از تحصیلکرده ای دانشگاهی فرق روانپزشک و روانشناس را نمی دانند و البته قبول داریم که این دو گروه در کار یکدیگر دخالت می کنند.

او در پاسخ به پرسش دیگری درباره شیوع بیماریهای روانی در کشور گفت: پیمایش شیوع شناسی بیماریهای روانی در کشور که در سال ۹۰ انجام شد، نشان داد که ۲۳.۶ درصد افراد بین ۱۵ تا ۶۴ سال به یکی از انواع شدید بیماریهای روانی مبتلا هستند که از این میان افسردگی با ۱۲.۷ درصد شایعترین بیماری روانی است و البته درصد شیوع آن در زنان بیش از مردان است.

او ادامه داد: از نظر گروه بیماری، شایعترین گروه بیماری های اختلال اضطرابی و وسواس است که ۱۵.۶ درصد مردم گرفتار آن هستند، اعتیاد نیز یکی از بیماری های روانی شایع در کشور است که ۲.۱ درصد جمعیت بزرگسال کشور در سال ۹۰ با جمعیت ۵۰ میلیون نفر به آن مبتلا شناسایی شدند.

حاجبی درباره خدمات سلامت روان وزارت بهداشت بعد از طرح تحول سلامت نیز گفت: در این برنامه ۸۰۰ روانشناس بالینی در شبکه بهداشتی کشور بکارگیری شده اند که عمدتا در مراکز جامع خدمات سلامت فعالیت می کنند و حدود ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش دارند.

او افزود: بررسی ها نشان می دهد که اغلب فارغ التحصیلان حتی کارشناسی ارشدهای روانشناسی بالینی صلاحیت لازم را برای ارائه خدمات سلامت روان به مردم ندارند و به همین علت قبل از بکارگیری آنها در مراکز جامع سلامت یک دوره آموزش ۱۵۰ ساعتی برای آنان در نظر گرفته می شود.

حاجبی درباره تعرفه و پوشش بیمه ای خدمات سلامت روان گفت: هفت خدمت سلامت روان از سال ۹۳ تعرفه گذاری شده و در کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت قرار گرفته است که البته فقط با حمایت وزارت بهداشت در بخش دولتی پوشش حمایتی دارد و بیمه ها این خدمات را در بخش خصوصی پوشش نمی دهند.

او افزود: درخواست وزارت بهداشت از بیمه ها این است که همان طور که خدمات پزشکی مطبها را پوشش می دهند، خدمات سلامت روان را نیز در بخش خصوصی تحت پوشش حمایتی قرار دهند تا با پیشگیری و درمان به موقع میزان بالای بیماریهای روانی در کشور که موجب اختلال در خانواده ها و از هم پاشیدن زندگی بسیاری از مردم می شود، کاهش یابد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • اکبری

    بیکاری،مشکلات مالی،آینده ای نامعلوم همه رو افسرده کرده و خواهد کرد

  • بدون نام

    به نظر من بیماریهای روانی نظیر افسردگی ناشی از مشکلات زندگی هستن که فرد مذکور اون طور که باید از پس مشکلات بر نمیاد در اصل اون توانایی رو تو خودش نمیبینه وکم کم دچار افکار منفی و وسواس شده واز نشانه های افسردگی کم خوابی کم اشتهایی بی حوصلگی بی قراری تپش قلب شک های بی مورد و......... که دراین مواقع حتما باید به پزشک مراجعه کرد ونباید فراموش کنیم که ۹۰٪ مشکلات جامعه ی ما فقر بیکاری خیانت طلاق هستش

  • بدون نام

    وای به حالمون

  • بدون نام

    برو بالای پنجاه درصد.مردم خیلی افسرده اند.هیچ تفریحی ندارن

  • بدون نام

    باید شکر گزار بود که مردم فقط افسرده اند .وگر نه هر ملت وکشور دیگر بود با این همهمشکلات گرانی بیکاری بدبختی نداری وخیلی چیزهای دیگر که خود بهتر میدانید همه دیوانه زنجیری بودیم .خدا را شکر که در همین حد افسردگی ماندیم خدایا هزاران بار شکر

  • نیما

    وقتی حریم خودوحد وحدود دیگران راتشخیص ندهیم یا اهمیتی برایش قائل نگردیم یا طغیانگر میشویم یا افسرده ای مملو ازخطر!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج