محمود اسعدی در خبرآنلاین نوشت: مفهوم موزه حالا دگرگون شده است.دیگر نگهداری اشیاء تاریخی و آثار فرهنگی فی نفسه نمی تواند دلیل برپایی و احداث موزه ها باشد بلکه مهمترین وظیفه موزه ها ایجاد ارتباط با "زندگی" است.
محمود اسعدی در خبرآنلاین نوشت: مفهوم موزه حالا دگرگون شده است.دیگر نگهداری اشیاء تاریخی و آثار فرهنگی فی نفسه نمی تواند دلیل برپایی و احداث موزه ها باشد بلکه مهمترین وظیفه موزه ها ایجاد ارتباط با "زندگی" است.
موزه قلب می خواهد ضمن شناسایی و شناساندن مشکلات اصلی سلامت مردم کشور ما که مهمترین عامل مرگ و میر است به جنبه های آموزشی، تربیتی، توریستی و تفننی و تفریحی بپردازد. به گونه ای که افراد پس از بازدید از این نوع موزه ها به تغییر رفتار در سبک زندگی خود بپردازند. باتوجه به آمار مرگ و میر بیماران قلبی- که مقام اول را به خود اختصاص داده است- و با عنایت به تخصص، تجربه و علاقه وافر پروفسور حسین صادقی چند سال پیش پیشنهاد تاسیس موزه قلب را به زعامت ایشان دادم تا ضمن اطلاع رسانی علمی و عملی به مخاطبین درخصوص پیشگیری از ابتلاء به بیماری های قلبی به جنبه های سرگرمی و تفریحی نیز بپردازد. پس از مدت ها پروفسور صادقی ضمن استقبال از این امر حتی بخشی از هزینه ها را نیز پذیرفتند و برای همین منظور به ایران آمدند تا طی مذاکره با مسئولان، مقدمات کار فراهم آید.
استقبال کم نظیر مردم و مسئولین خراسان از پرفسور حسین صادقی ،جراح برجسته و رئیس قبلی انجمن جراحان قلب سوئیس، نوید بخش اتفاقات مهم در عرصه علمی فرهنگی و توریستی در سطح استان و کشور شد که در صورت تحقق برنامه ها موجب ارتقاء سطح فرهنگ و اقتصاد کشور می گردید. ایجاد بنیاد پرفسور صادقی، برپایی موزه قلب ایران و طرح خواهر خواندگی "نیشابور" و "لوزان" سوئیس از جمله مواردی بود که به اهتمام پروفسور حسین صادقی جراح، ادیب و مترجم توانای کشورمان انجام می شد. لکن به دلایلی هنوز اقدامی صورت نگرفته است. اکنون به مناسبت نکوداشت مقام علمی و ادبی ایشان و رونمایی چاپ پنجم کتاب رباعیات حکیم عمرخیام نیشابوری که به اهتمام ایشان به دو زبان فرانسه و انگلیسی ترجمه شده مناسب است مسئولین محترم کشور مثل سازمان میراث فرهنگی، وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، معاونت علمی رئیس جمهور، وزارت آموزش و پرورش، و دیگر نهادها از این حرکت خود جوش و مردمی بصورت عملی حمایت کنند تا از فرصت پیش آمده بخوبی بهره برداری شود.
موقعیت علمی و شهرت جهانی پروفسور حسین صادقی بعنوان یک "اعتبار" و "سرمایه اجتماعی" می تواند برخی مشکلات اقتصادی مردم استان و حتی کشور را ترمیم کند. ایشان در آستانه ۸۸ سالگی سالها است از دور و نزدیک به مردم دیار خویش بصورت مادی و معنوی کمک نموده است لکن به دلیل انزوا و شخصیت عارفانه خویش کمتر در رسانه ها ظاهر شده است. احداث ۳۳ دبستان در سرولایت و کمک های فراوان مالی علی رغم زندگی علمی و متوسط دانشگاهی ایشان، نشان دهنده صداقت و خدمت بی شائبه به مردم است که بایستی توسط مسئولین ارج نهاده شود. ایشان با پذیرش ریاست افتخاری موزه قلب ایران می تواند موجد و مولد تحولات اساسی در حوزه های مختلف "سلامت" باشد.
انشاءالله مسئولین محترم با پشتیبانی از این حرکت علمی- فرهنگی به این مهم سرعت بخشند. ماهنامه "چهره های ماندگار" در تداوم حمایت از نام آوران دانش و فرهنگ خرسند است پیشنهاد مجلس نکوداشت ایشان -در مرکز آفرینشهای هنری نیاوران در مهرماه سال جاری- از سوی برخی دوستداران فرهنگ و اندیشه پذیرفته شد و این فرصتی است تا در سطح ملی با ایجاد نهادی علمی زمینه ارتقاء سلامت جامعه بیش از پیش فراهم شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر