۴۰۳۹۸۹
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

گام محققان لرستان برای درمان آلزایمر

محققان دانشگاه لرستان با استفاده از عصاره‌ گیاه بادرنجبویه موفق به سنتز نانوذرات طلا شدند که می‌توان از آن‌ها جهت درمان آلزایمر بهره برد؛ این نانوذرات آزمایشگاهی از خواص ضد سرطانی نیز برخوردار هستند.

خبرگزاری ایسنا: محققان دانشگاه لرستان با استفاده از عصاره‌ گیاه بادرنجبویه موفق به سنتز نانوذرات طلا شدند که می‌توان از آن‌ها جهت درمان آلزایمر بهره برد؛ این نانوذرات آزمایشگاهی از خواص ضد سرطانی نیز برخوردار هستند.
بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که توانایی‌های ذهنی بیمار به‌تدریج تحلیل می‌رود. بارزترین تظاهر زوال عقل، اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولاً به‌تدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود، ولی به‌تدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند. اگرچه هنوز درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما با استفاده از داروها می‌توان سیر پیشرفت بیماری را کم کرد و از شدت اختلال حافظه و مشکلات رفتاری بیماری کاست. ورود فناوری نانو به حوزه‌ دارو و پزشکی، امیدها را برای درمان و مهار این بیماری زنده نگه داشته است.

دکتر نیلوفر درستی در رابطه با اهداف طرح گفت: طی این تحقیق، با استفاده از عصاره‌ گیاه بادرنجبویه، یون فلزی طلا توسط ترکیبات گیاه به نانوذرات فلزی احیا شد. در ادامه پس از بررسی و آزمون‌های لازم، مشخص شد این نانوذرات می‌توانند گزینه مناسبی برای درمان بیماری آلزایمر باشند. همچنین این نانوذرات از خاصیت ضدسرطانی نیز برخوردار هستند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این نانوذرات توسط عصاره‌ گیاه تهیه شده است، بنابراین آلودگی و مشکلاتی را که روش شیمیایی از خود نشان می‌دهد، ندارد. ازاین‌رو، این نانوذرات ایمن‌تر هستند و عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای مشابه دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان تصریح کرد: در طرح حاضر مورفولوژی جدیدی از نانوذرات طلا با کمک عصاره‌ گیاه بادرنجبویه سنتز شده که قدرت مهار آنزیم کولین استرانز را دارد. آنزیم مذکور عامل بیماری آلزایمر است.

به گفته‌ درستی، در این پژوهش ابتدا یون فلزی طلا توسط عصاره‌ گیاه بادرنجبویه در شرایط بهینه‌ دمایی، غلظتی، زمانی و pH به نانوذرات طلا تبدیل شده است. سپس این نانوذرات توسط روش‌های میکروسکوپی و مشخصه‌یابی TEM، XRD، DLS و SEM-EDAX شناسایی شده‌اند. در انتها آزمون‌های مربوط به مهارکنندگی و ضدسرطانی صورت گرفته‌ است.

عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: تصاویر میکروسکوپی نشان داده‌ که اندازه‌ نانوذرات طلا 11 نانومتر با مورفولوژی تقریباً کروی است.

نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های دکتر نیلوفر درستی عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان و فاطمه جمشیدی دانش‌آموخته‌ مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه است، در مجله‌ Applied Biomedicine منتشر شده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج