تلاش برای گشودن پنجرهای طلایی به شرق آسیا
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب معتقد است که سفر رئیس جمهوری به شرق اسیا دست اوردهای زیای برای کشورمان به همراه داشته است.
خبرآنلاین: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب معتقد است که سفر رئیس جمهوری به شرق اسیا دست اوردهای زیای برای کشورمان به همراه داشته است.
دکتر پروین داداندیش، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل در تشریح سفر دکتر روحانی به شرق آسیا، دستاوردهای این سفر را اقتصادی-فرهنگی و سیاسی را توصیف کرد. وی معتقد است که دولت تدبیر و امید از همه ظرفیتها در روابط اقتصادی و سیاسی و فرهنگی خود در منطقه و جهان در حال بهره گیری است که این به نوبه خود یک دست اورد بزرگ است ، اینکه ما دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشورمان را معطوف به یک قسمت از دنیا نکرده ، از ظرفیت های مناطق مختلف جهان در روابط خارجی استفاده می کنیم. یک راهبرد مناسب در شرایط جدید جهانی می باشد.
این استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل درباره دست آوردهای رئیس جمهور در این سفر گفت: «بعد از برجام دولت یازدهم به دنبال این بوده است تا بسترهای مختلف روابط خارجی را که در گذشته محدود شده بود، در حوزه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با مناطق و کشورهای جهان گسترش دهد. یکی از این مناطق بسیار مهم، شرق آسیا است. در زمان تحریم ها مناسبات ما در این مناطق دچار خدشه و سردی روابط شد. همانطور که رئیس جمهور در بدو ورود به مالزی و ویتنام اعلام کردند؛ به دلیل شدت تحریم ها در قبل از برجام حجم معاملات ایران با این کشورها به کمترین حد ممکن رسیده بود. که همانطور که دیدیم در این سفر تعاملات اقتصادی و سیاسی افزایش پیدا کرد.»
وی در خصوص نقاط قوت این سفر گفت: «نکته مهمی که در سفر رئیس جمهور به شرق آسیا وجود دارد و باید به آن توجه ویژه ای شود، این است که در منطقه آسیا دو سازمان همکاری اقتصادی و سیاسی وجود دارد، یکی "اکو" و دیگری " آسه.آن" است. جمهوری اسلامی ایران عضو فعال اکو است و می تواند زمینه همکاری دو سازمان را ایجاد کند لذا این موضوع برای کشور ما یک دستاورد مهم محسوب می شود، چرا که در حوزه های مختلف می توانیم روابط منطقۀ آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوب غربی را نهادینه و قانونمند کنیم، تا در اینده هم بتوانیم برای بهره برداری از این ظرفیت ها برنامه ریزی کنیم.
وی در خصوص تعاملات فرهنگی با کشورهای شرق آسیا گفت: «غیر از تعاملات اقتصادی،می توانیم در حوزه فرهنگ و سیاست، ارتباطات مستمری با این کشورها داشته باشیم، امروزدر جهان اسلام، بحران منطقه خاورمیانه و رشد افراطی گری در جوامع مسلمان، غرب و شرق آسیا را به خطر انداخته است. مردم این منطقه نیز نگران مردم خاورمیانه ، عراق و سوریه هستند. گسترش گروه های تکفیری و تروریستی، این کشورها را نگران کرده است. در راستای مبارزه با تروریسم و جلوگیری از رشد افراطی گری که در حال حاضر منطقه را تهدید می کند، ما می توانیم به لحاظ فرهنگی و سیاسی، در این زمینه در سازمان های بین المللی یکصدا شویم و از موضع جهان اسلام دفاع کنیم تا از نگرانی مسلمانان جهان بکاهیم.»
خوشبختانه ایران و مالزی در بحث گردشگری و حوزه تهیه غذای حلال می توانند همکاری های خوبی را داشته باشند. سفر رئیس جمهور یک پنجره طلایی را به سوی جمهوری اسلامی ایران و آسیای شرقی باز کرده است که باید در راستای منافع کشور از آن بهره برداری شود. پیشنهاد می کنم بخش خصوصی در این زمینه ها مطالعه کند و سهم اقتصادی خودشان را تعیین کرده و از آن بهره برداری نمایند. انشاءالله اقتصاد کشور رونق خواهد یافت. در این سفر از نزدیک ظرفیت های همکاری دو جانبه و چند جانبه شناسایی شده است. ایران در تحولات سیاسی منطقه، ثابت کرده است که یک بازیگز و قدرت منطقه ای است. لذا در حوزه اقتصاد هم کشور ما باید توان منطقه ای خود را افزایش دهد، این ظرفیتی است که جناب دکتر روحانی، رئیس محترم دولت تدبیر و امید به خوبی شناسایی کرده است و در راستای آن تلاش می کند.
ارسال نظر