عقب نشینی معامله گران فردایی دلار
در دومین روز هفته، دلار دومین کاهش متوالی را تجربه کرد و از محدوده ۳ هزار و ۵۹۰ تومان پایین رفت. روز یکشنبه، شاخص بازار ارز با ۴ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۵۸۶ تومان رسید.
شروع کاهشی ۵ تومانی
در دومین روز هفته، شاخص ارزی معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۵۸۵ تومان آغاز کرد که ۵ تومان کمتر از روز شنبه بود. با وجود کاهش ابتدایی، در ادامه روز فضای بازار آرام شد و قیمت نوسانات چندانی را تجربه نکرد. در دومین روز هفته، قیمت تا ۳ هزار و ۵۸۲ تومان پایین رفت، ولی در ادامه تا قیمت ۳ هزار و ۵۸۷ تومان بالا رفت، هر چند که نهایتا روی قیمت ۳ هزار و ۵۸۶ تومان آرام گرفت. روز یکشنبه، در معاملات فردایی نیز قیمت نه تنها از سطح ۳ هزار و ۶۰۰ تومان پایین آمد، بلکه به ابتدای محدوده ۳ هزار و ۵۹۰ تومان نزدیک شد. در دومین روز هفته، معاملات فردایی با قیمت ۳ هزار و ۵۹۳ تومان کلید خورد، این در حالی بود که روز شنبه بیشتر معاملات آتی در کانال ۳ هزار و ۶۰۰ تومان انجام شده بود. البته دامنه نوسانات در معاملات فردایی روز یکشنبه نیز پایین آمد و عمده معاملات در محدوده ۳ هزار و ۵۹۲ تا ۳ هزار و ۵۹۵ تومان صورت گرفت.
کاهش درهم
به گفته فعالان، پایین آمدن نرخ حواله درهم یکی از عوامل مهمی بود که در کاهش قیمت دلار اثرگذار بود. روز یکشنبه، نرخ حواله درهم تا نزدیکی ابتدای محدوده ۹۸۰ تومان پایین رفت. در کنار این، کاهش حجم معاملات در بازار داخلی و افزایش حجم ارز موجود در بازار از دیگر عواملی بودند که زمینهساز افت قیمت شدند. به گفته فعالان، آزاد شدن خدمات دلاری از سوی بانکهای غیرآمریکایی به ایران یکی از خبرهایی بود که شماری از معاملهگران ارزی را در موقعیت فروش ارز قرار داد. عده دیگری از فعالان اعتقاد دارند که همسو نشدن جهت معاملات نقدی با معاملات فردایی در روز شنبه موجب شد که روز یکشنبه بازیگران ارزی بیشتر تمایل به عرضه ارز داشته باشند. روز شنبه، دلار در معاملات فردایی تا بالای مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان بالا رفت، ولی در معاملات نقدی با ۲ تومان افت به قیمت ۳ هزار و ۵۹۰ تومان رسید. روز یکشنبه، علاوهبر ادامه افت دلار، پوند نیز ۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۴ هزار و ۵۳۵ تومان رسید.
ارسال نظر