شناسایی ۶۰۰ کودک متکدی در تهران
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران گفت: در طرح جمعآوریها، بیش از ۶۰۰ کودک متکدی را شناسایی کردیم که بهزیستی با توان حداکثری خود فقط توانست ۱۰ درصد یعنی نزدیک به ۶۰ نفر را جذب و به مراکز نگهداری کودکان منتقل کند.
خبرگزاری ایلنا: مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران گفت: در طرح جمعآوریها، بیش از ۶۰۰ کودک متکدی را شناسایی کردیم که بهزیستی با توان حداکثری خود فقط توانست ۱۰ درصد یعنی نزدیک به ۶۰ نفر را جذب و به مراکز نگهداری کودکان منتقل کند.
سیاوش شهریور؛ مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران درباره فعالیت ستاد مقابله با آسیبهای اجتماعی تهران، گفت: حول دستور مقام معظم رهبری برای مبارزه با ۵ آسیب بزرگِ اعتیاد، حاشیهنشینی، طلاق، مفاسد و مناطق بحرانی کشور هفته گذشته پنجمین جلسه ستاد در استانداری تهران برگزار شد و طی آن هم دوستان ما در مسکن و شهرسازی درباره حاشیهنشینیِ استان تهران توضیحاتی ارائه و هم دکتر اسحاقی معاون برنامهریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب بعنوان نماینده این شورا درمورد وضعیت طلاق در کشور صحبت کردند.
وی افزود: با توجه به دستور مقام معظم رهبری و در اولویت قرار داشتن مقابله با این آسیبها، مسئولیت برعهده دولت و شورای اجتماعی کشور به ریاستِ رییس جمهور محترم قرار داده شده و در همین راستا بر اساس ابلاغ وزیر محترم کشور، این ستاد در تمامی استانها تشکیل شده است. جلسات ما در استان تهران که نشستهایی عملیاتی و اجرایی است، مستمراً در حال تشکیل است و خوشبختانه اکنون یک اجماعی در میان مدیران کشوری در هر ۳ قوه صورت گرفته است که همه این مجال را داشته باشند که بیایند و مداخله کنند و در حوزه مبارزه با این آسیبها تشریک مساعی کنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران ادامه داد: البته در استان تهران خوشبختانه قبل از تشکیل ستاد، کارها با همین حجم و وسعت پیش میرفت. ما در حوزه جمع آوری معتادان متجاهر کار بزرگی کردیم و حدود ۶ هزار معتاد را جمع آوری کردیم.
وی اظهار داشت: در این میان عدهای از این متکدیان خارجی بودند که قرار شد؛ از کشور طرد و عدهای هم که شهرستانی بودند، مقرر شد؛ آنها نیز به شهرستانهای خود هدایت شوند. در این میان هم کمیته امداد پای کار آمده و هم شهرداری تهران که با جدیت در این امر مشارکت کرده است. دکتر قدیمی؛ مدیرعامل جدید سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز به واقع همکاری بسیار خوبی داشتند. ضمن اینکه اداره بهزیستی تهران نیز تشریک مساعی قابل تقدیری در حوزه کودکان داشته است.
شهریور با تاکید بر نقش و تاثیر بهزیستی در اجرای برنامههای ستاد گفت: معتقدم که باید به بهزیستی یک عنایت و کمک ویژهای شود. بهزیستی استان تهران درحال حاضر هم از کمبود بودجه و هم از کمبود نیروی انسانی رنج میبرد و به نظرم در این ماموریت جدید برای مبارزه با آسیبهای اجتماعیِ کشور باید به سازمان بهزیستی توجه بیشتری و بهتری بشود؛ چرا که ما در طرح جمع آوریها، بیش از ۶۰۰ کودک را شناسایی کردیم که بهزیستی با توان حداکثری خود فقط توانست ۱۰ درصد؛ یعنی نزدیک به ۶۰ نفر را جذب و به مراکز نگهداری کودکان منتقل کند؛ این نشان میدهد که نبود اعتبار و نیروی انسانی کافی، یک شکاف ۹۰ درصدی را ایجاد کرده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران بیان کرد: اگر واقعاً قرار است؛ عزمی برای جمعآوری کودکان و مبارزه با تکدیگریآنها جزم بشود، دولت باید نگاهش را تا حدی در مورد حمایت از بهزیستی تغییر بدهد. هرچند خوشبختانه سال گذشته اداره مدیریت برنامه ریزی استان تهران با کمک خود به بهزیستی استان، بخشی از مشکلات را حل کرد، این شکاف اما همچنان عجیب و نیازمند است که مجلس و دولت به این سازمان عنایت بیشتری داشته باشند.
وی در پاسخ به این سوال که از میان این ۵ آسیب کدام یک شرایط بدتری دارد یا به نوعی فوریت بیشتری برای مقابله آن نیاز است؟ گفت: من معتقدم که ما نمیتوانیم آسیبها را از هم تفکیک و متمایز کنیم. توجه داشته باشید؛ وقتی میگوییم حاشیه نشینی؛ این آسیب در واقع خود، از نبود توسعه متوازن ملی، نبود کار و شغل و سایر مولفههای زنجیرهای که دست به دست هم دادهاند، ایجاد و نهایتاً منجر به این شده است که یک خانوادهای را مجبور یه سکنا گزیدن در حاشیه یک شهر میکند.
شهریور افزود: حال این حاشیه نشینی میتواند؛ فرزندان این خانواده را به سمت اعتیاد بکشاند و در ادامه اعتیاد خود، میتواند عامل طلاق و عصیانگری باشد. از این رو معتقدم هر ۵ آسیب باید در اولویت باشند، ولی بعنوان مدیرکل اجتماعی به نظر بحث طلاق بسیار جدی است. طلاق از آنجا که با بنیاد خانواده در ارتباط است ما را ملزم میکند که هوش و حواسمان را بیشتر معطوف به استحکام خانواده کنیم و اگر این مهم صورت بگیرد و خانواده استحکام و قوام داشته باشد، قطعاً سایر آسیبها در کشور کاهش خواهد یافت.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در ادامه گفت: از رسانهها میخواهم با عمق بخشیدن به رسالت خود، نه فقط به انعکاس آسیبها، که به دلایل بروز این آسیبها در کشور بپردازند. به نظرم شایسته است که رسانهها هم روی ناامیدی و روی افسردگی ملی کار کنند که چرا افسردگی جامعه را در بر گرفته است؟ چرا خشونت در حال حاضر وضع اسف باری دارد و در حال رشد در سراسر کشور است؟ همچنین به دلایل بروز طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و...پرداخته شود.
شهریور با تاکید بر نقش آحاد مردم در مبارزه با آسیبهای اجتماعی، اظهار داشت: تا زمانی که بذل و بخششهای بیمورد مردم باشد، تکدیگری هم رشد پیدا میکند. وقتی سر چهارراه مردم به متکدی پول میدهند، بالطبع تعداد آنها هم روز بروز بیشتر میشود. پس در گام اول اگر مردم در جهت کمک به دولت برای مقابله با آسیبهای اجتماعی پولی به متکدیان ندهند، خود به خود آنها هم چهارراهها را رها میکنند.
وی اضافه کرد: از طرفی معتقدم برای مداخله در آسیبها و مبارزه با آن در کشور همه اقشار و طبقات اجتماعی اعم از نخبگان فرهنگی، اجتماعی، روحانیون، دانشگاهیان، روزنامه نگاران، مدیران دولتی، بخش خصوصی، ان جی اوها و... باید به یکدیگر کمک کنیم تا قدم به قدم در راستای رفع این آسیبها موفق شویم. موفقیتی که ثمره آن را که سلامت اجتماعی است، آحاد مردم خواهند چید.
ارسال نظر