فاصله گیری قیمت آتی از نقدی در بازار ارز
در آغاز یک هفته نیمهتعطیل، روز شنبه، بازار ۳ ویژگی برجسته داشت. افزایش سطح عرضه، تحرک در سطح تقاضا و شکست مرز قیمت در معاملات فردایی ۳ اتفاق و ویژگی روز ابتدایی هفته بودند.
در کنار این، قیمت دلار در معاملات نقدی در حالی در محدوده ۳ هزار و ۵۹۰ تومان باقیماند که در معاملات آتی سطح ۳ هزار و ۶۰۰ تومان شکسته شد. در بیشتر مقاطع روز شنبه، دلار در معاملات آتی بالای سطح ۳ هزار و ۶۰۰ تومان خرید و فروش شد. به گفته یکی از فعالان، معمولا معاملات فردایی پیشنگری برای معاملات نقدی است. بنابراین هماکنون، معاملهگران فردایی در انتظار آن هستند، آیا دلار نقدی نیز توانایی شکست سطح ۳ هزار و ۶۰۰ تومان را دارد؟
پاسخ به این سوال، به تغییرات سطح عرضه و تقاضا در هفته آینده بستگی دارد. اگر بازارساز با قدرت فعلی به عرضه دلار ادامه دهد و تقاضای مسافرتی وارد شده نیز در هفته آینده از بازار خارج شود، قیمت در مسیر کاهشی قرار خواهد گرفت. با وجود این، سناریوهای دیگری نیز در بازار وجود دارد. بهعنوان مثال، اگر عرضه بازارساز کاهش یابد و تقاضا در محدوده فعلی باقی بماند، قیمت میتواند مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان را بشکند. روز شنبه، همسو با افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز ۵ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۸۳ هزار تومان رسید. افت بهای اونس در بازارهای جهانی و رسیدن به قیمت هزار و ۲۵۸ دلار عامل اصلی افت بازار داخلی بود. با وجود افت ۵ دهم درصدی روز شنبه، سکه توانایی تجربه کاهش بیشتر را نیز دارد. در اولین روز هفته، ارزش ذاتی سکه تا ساعت ۳ بعدازظهر به بهای یک میلیون و ۶۷ هزار تومان رسید که ۱۷ هزار تومان پایین تر از قیمت بازار بود. حباب مثبت ۱۷ هزار تومانی نشاندهنده آن است که سکه متناسب با کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی پایین نیامده است و توانایی افت بیشتری دارد.
تغییر نوع معاملات آتی
روز شنبه، معاملات آتی دلار دو اتفاق متمایز را تجربه کرد. اول اینکه، تسویه بیشتر معاملات آتی روز شنبه به ابتدای هفته بعد موکول شد. این در حالی بود که در گذشته بیشتر معاملات آتی بهصورت معاملات فردایی بود و تسویه هر معامله به روز بعد موکول میشد، حال آنکه شنبهجاری تسویه معاملات به یک هفته بعد موکول شده است.به گفته شماری از فعالان، تعطیلی بازار در میانه هفته موجب شده که معاملهگران ترجیح دهند که بیشتر برای هفته بعد ارز را خرید و فروش کنند. به گفته برخی از فعالان، تحتتاثیر افزایش مدت تسویه معاملات آتی، روز شنبه نرخ این معاملات از نرخ نقدی بازار فاصله بیشتری گرفت؛ بهطوریکه بیشتر معاملات اعتباری روز شنبه با نرخ بالای ۳ هزارو ۶۰۰ تومان انجام گرفت که حدود ۱۰ تومان بالاتر از قیمت نقدی بازار بود. این در حالی است که برخی از فعالان اعتقاد دارند که معاملهگران فردایی سعی دارند، قیمت دلار در معاملات نقدی را با جوسازی همراه خود کنند و سطح ۳ هزار و ۶۰۰ تومان را در این معاملات بشکنند، حادثهای که در روزهای انتهای هفته گذشته و روز شنبه بهدلیل عرضه بازارساز رخ نداد.
ماندگاری دلار برخلاف انتظار
بیاثری معاملهگران سکه
سقوط پوند
در اولین روز هفته، بهای پوند در بازار آزاد و مرکز مبادلات ارزی روند کاهشی به خود گرفت. روز شنبه، پوند در بازار آزاد ۸۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و روی قیمت ۴هزار و ۵۴۰ تومان قرار گرفت. به گفته فعالان، سقوط ارزش این ارز در بازارهای جهانی عامل اصلی افت روز شنبه بود.همسو با افت در بازار آزاد، در اولین روز هفته، پوند در مرکز مبادلات ارزی نیز حدود ۹۰ تومان کاهش را تجربه کرد و به قیمت ۳هزار و ۹۲۲ تومان رسید. پیش از این، پوند مبادلهای در کانال ۴ هزار تومانی قرار داشت. برخلاف پوند که روز شنبه نوسان زیادی را در مرکز مبادلات تجربه کرد، یورو و دلار نوسان چندانی را ثبت نکردند.روز شنبه، نرخ رسمی دلار یک ریال پایین رفت و نرخ رسمی یورو تنها ۶ ریال افزایش یافت که در مقایسه با نوسانهای تومانی پوند بسیار محدود بود.
نظر کاربران
پرواز کن دلار،اینهم از دولت تدبیر وامید
چرا پیام قبلی را نزاشتید (بپر دلار، پریدنت عشقه )،اینهم از دولت تدبیر وامبد)