بی سوادان ایرانی راحت تر کار پیدا می کنند!
در حالی که نرخ بیکاری افراد تحصیلکرده همچنان روند صعودی به خود می گیرد، گزارش های آماری تایید می کند افراد بی سواد راحت تر کار پیدا می کنند.
با وجود برنامه های اشتغال زایی دولت، همچنان بیکاری اصلی ترین بحران اقتصادی کشور به شمار می آید. رکورد دنباله دار اقتصاد ایران و حرکت آرام رشد اقتصادی در مسیر صعودی نیز موجب شده تا خبری از بهبود وضعیت اشتغال نباشد. البته آمارهای وزارت کار تایید می کند وضعیت بازار کار کشور نسبت به ابتدای سال ۱۳۹۲ بهبود یافته است.
در تازه ترین اظهارنظرها نیز مرکز پژوهش های مجلس تعداد بیکاران کشور را ۴.۸ میلیون نفر اعلام کرده است. این عدد فاصله ۲۰۰ هزار نفری با نرخ ابراز شده از سوی کارشناسان بازار کار دارد. با این وجود تعداد بیکاران مورد تایید مرکز آمار ایران تنها ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار نفر اعلام شده است.
مرکز پژوهش های مجلس نیز به تازگی هشدار داده که در صورت عدم تحقق برنامه های توسعه ای تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۱ میلیون بیکار روی دست اقتصاد ایران می ماند. آخرین رقم اعلام شده در مورد نرخ بیکاری ۱۱ درصد بوده است. یکی از نمایندگان مجلس نیز در اظهارنظری در مورد آمارهای مربوط به بیکاری گفته است: «در سال ۹۴ بالغ بر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیکار داریم که با احتساب شاغلان ناقص، این میزان به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و با احتساب جمعیت فعال دلسرد از اشتغال، این میزان به ۷ میلیون نفر می رسد که رقم فوق تا سال ۱۴۰۰ به ۱۱ میلیون بیکار خواهد رسید که باید توجه داشت تبعات بیکاری صرفا اقتصادی نبوده و بحران های زیادی مثل طلاق و اعتیاد را به دنبال دارد و لذا باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.»
بررسی ها نشان می دهد در حال حاضر نرخ بیکاری جمعیت جوان کشور تغییر قابل توجهی در قیاس با گذشته نکرده است. از سوی دیگر برآوردهای رسمی نیز تایید می کند خروج از رکود طی سال جاری رخ نمی دهد و روند بیکاری همچنان به همین شکل باقی می ماند.
سال قبل وضعیت منفی بود
بررسی های آماری تایید می کند که وضعیت بنگاه های صنعتی طی سال گذشته مثبت نبوده است. حتی برخی اظهارنظرها نیز نشان می دهد که رشد اقتصادی کشور سال قبل منفی ۱.۹ درصد بوده است. بررسی آمارهای مربوط به کارگاه های صنعتی تایید می کند که شاخص تولید کارگاه های صنعتی سال گذشته در قیاس با مدت مشابه سال ۹۳ نزدیک به ۲.۸ درصد کاهش یافته است.
بررسی شاخص کارگاه های بزرگ صنعتی از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۴ نشان می دهد که بیشترین میزان این شاخص مربوط به سال ۱۳۹۰ بوده و هنوز شاخص تولید صنعتی طی چهار سال گذشته به رقم پایه سال نرسیده است. کمترین مقدار شاخص مربوط به سال ۱۳۹۲ و برابر با ۸۸ درصد بوده و بعد از بهبود شاخص در سال ۱۳۹۳، مجددا این رقم در سال ۱۳۹۴ کاهش یافته است. در چهارمین فصل سال ۱۳۹۴، شاخص تولید در کارگاه های بزرگ صنعتی ۹۵.۱ رقم خورده که نسبت به فصل پاییز این سال رشد ۶.۹ درصدی و نسبت به فصل مشابه سال ماقبل، افت حدود ۲.۹ درصدی را تجربه کرده است.
محمد لاهوتی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: بالا رفتن تورم هزینه تک نرخی کردن ارز است. این هزینه را باید همان طور که تورم را کاهش داده و هزینه اش را با رکود پرداخت کردیم برای تک نرخی شدن ارز بپذیریم. تورم ممکن است در صورت اجرای این ایده از حالت تک رقمی خارج شود اما در واقع چاره ای جز این وجود ندارد. به دلیل اینکه اگر ما به دنبال جذب سرمایه گذاری، صادرات و اقتصاد مقاومتی و تولید صادرات محور هستیم، راهی نداریم جز اینکه شرایط ارز کشور را یکسان کنیم، به این ترتیب از ایجاد رانت جلوگیری کرده ایم.
شاخص
۴.۶ درصد میزان تولید شرکت های بورسی در فصل آخر سال قبل رشد داشته است.
15.2 درصد بیشترین میزان رشد تولید مربوط به شرکت های دارویی بوده است.
۲۵.۱ درصد میزان تولید در صنایع خودرویی و موتوری در فصل آخر سال قبل کاهش داشته است.
17.3 درصد میزان تولید در صنایع سیمان و گچ در فصل آخر سال قبل کاهش داشته است.
۲.۷ درصد شاخص فروش صنعتی در فصل آخر سال قبل کاهش یافته است.
شاخص
۱۳.۸ درصد میزان فروش در صنایع خودروسازی در فصل آخر سال قبل کاهش نشان داده است.
12.3 درصد میزان فروش در صنایع کانی در فصل آخر سال قبل کاهش نشان داده است.
۱۱.۵ درصد میزان تولید صنعتی با احتساب فرآورده های نفتی در سال ۹۴ کاهش داشته است.
1.9 درصد صنایع آشامیدنی در فصل آخر سال قبل رشد تولید داشته اند.
۱۰.۹ درصد شاخص فروش صنعتی در فصل آخر سال قبل کاهش داشته است.
نظر کاربران
اگر رشد منفی 1.9 بوده پس چی ... که رشد اقتصادی داشتیم ؟؟؟؟؟؟
کنتور که نمیندازه الکی میگن رشد اقتصادی داشتیم خخه
بی سواد هر کاری باشه انجام میده.اما اکثر با سوادها کمتر از میز دولتی رازی نیستند.وفقد کار پشت میزی میخوان.
به دلیل این که بی سواد هر کاری باشه انجام میده ، سرپرست اونجا هم نگران این نیست که عیب و ایرادش مشخص بشه و بعد واسش تهدید بشه، و الا اگر تحصیلکرده ها هم برن دنبال هر کاری ، مسئول یا کارفرما قبول نمیکنه
برا همینه بیسوادی رو رشد دادن جای تاسف داره کار باید برا همه باشه کسی که استعداد درس خوندن داره نباید بیسواد شه حتی پایین ترین شغل هم باید سواد داشته باش
مدرك ديگه الكي شده هر كي ميره يه ليسانس ميگيره بعد ميگه من بامدرك ليسانس پاشم برم كارگري كنم همينه كه افغان ها دارن پيشرفت ميكنن اينجا چون هركاري انجام ميدن ولي جوناي ما ميخوان از دانشگاه برن بيرون برن پشت ميز
كدوم كار .....
کاردرخانه