۴۰۰۱۴۲
۲ نظر
۵۰۱۱
۲ نظر
۵۰۱۱
پ

مزیت گسترش مراودات ایران با ویتنام

چشم انداز اقتصادی روشن و جریان قوی سرمایه خارجی، بازار مالی ویتنام را در سال جاری در بین ۵ بازاری قرار داده است که بهترین عملکرد جهانی را داشته اند.

خبرگزاری ایرنا: چشم انداز اقتصادی روشن و جریان قوی سرمایه خارجی، بازار مالی ویتنام را در سال جاری در بین ۵ بازاری قرار داده است که بهترین عملکرد جهانی را داشته اند.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست ها دولت یازدهم در تعامل با کشورهای مختلف از امروز چهارشنبه سفر رسمی خود به منطقه جنوب شرق آسیا را با دیدار از ویتنام به عنوان یکی از اقتصادهای روبه توسعه منطقه آغاز کرد.

ویتنام به عنوان یکی از اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن در دو دهه گذشته به پیشرفت های اقتصادی قابل توجهی دست یافته و توانسته است ضمن افزایش سطح کیفیت زندگی مردم این کشور تا حدود زیادی نیز در کاهش فقر موفق عمل کند.
چشم انداز اقتصادی روشن و جریان قوی سرمایه خارجی، بازار مالی ویتنام را در سال جاری در بین 5 بازاری قرار داده است که بهترین عملکرد جهانی را داشته اند.

این کشور سال گذشته تا ثبت تولید ناخالص داخلی 6.6 درصدی که چهار دهم درصد بیش از رقم پیش بینی شده بود توانست ضمن ارائه عملکرد موفقی در پنجسال گذشته زمینه ظهور خود را به عنوان یکی از اقتصادهای قدرتمند منطقه جنوب شرقی آسیا اعلام کند.
ویتنام در حالی سال گذشته توانست به این موفقیت اقتصادی دست یابد که کاهش بهای جهانی نفت در کنار مولفه های اقتصادی دیگر، برخی از اقتصادهای بزرگ جهانی را با مشکلات متعددی مواجه ساخت.

ارزش صادرات و واردات ویتنام سال ۲۰۱۵ میلادی به ترتیب ۱۶۲ و ۱۶۵ میلیارد دلار گزارش شد، در حالی که این ارقام در سال ۲۰۱۰ به ترتیب ۷۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و ۸۵ میلیارد دلار بود.

چین با سهم ۲۳.۲ درصدی، کره جنوبی ۱۰.۲ درصد، سنگاپور ۹.۹ درصد و ژاپن ۹.۳ درصد از جمله صادرکنندگان محصولات مختلف به ویتنام بودند و نفت خام و روغن حاصل از مواد معدنی قیری بیشترین سهم صادرات ویتنام به ارزش ۷ میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار را به خود اختصاص داد.
از عمده ترین واردکنندگان محصولات از ویتنام نیز در سال گذشته میلادی می توان به کشورهای آمریکا (22 درصد)، ژاپن (11.8 درصد)، چین (8 درصد)، آلمان (5.4 درصد)، استرالیا (4.2 درصد)، و کره جنوبی (4 درصد) اشاره کرد.

از نظر صنعتی نیز این کشور در زمینه های مختلف پیشرفت های قابل توجهی داشته است. تعداد فروش داخلی خودرو در سال 2012 میلادی در ویتنام 93 هزار دستگاه بوده و این میزان در سال 2014 به 157 هزار و 810 دستگاه رسیده و پیش بینی می شود که تولید خودرو در این کشور تا سال 2020 سالیانه 220 هزار دستگاه و تا سال 2035 سالانه یک میلیون و 500 هزار دستگاه باشد.
نگاهی به مناسبات تجاری این کشور با ایران نیز نشان می دهد ارزش مناسبات اقتصادی ایران و ویتنام سال ۱۳۹۰ حدود ۱۶۲ میلیون دلار بوده که این رقم در چهار سال منتهی به ۱۳۹۴ به ترتیب حدود ۱۹۵ میلیون دلار، ۱۹۱ میلیون دلار، ۳۵۰ میلیون دلار و ۳۵۷ میلیون دلار بوده است.

انجیر تازه یا خشک کرده، کوسه ماهی، قیر و نفت، انواع پسته و ... از جمله عمده ترین اقلام صادراتی ایران به ویتنام در سال ۱۳۹۴ بوده و گوشی تلفن همراه، ماهی لیستائو یخ زده، چای سیاه، اجزاء و قطعات الکتریکی رایانه، سایر قطعات برد مدارهای چاپی، دستگاه های کارت خوان، شیره کائوچوی طبیعی، سایر ماهی های تن، چای سبز و ... نیز از جمله اقلام وارداتی ایران از ویتنام گزارش شده است.
از نظر سیاسی، روابط دیپلماتیک ایران و ویتنام از چهارم اوت سال 1973 آغاز شد و ایران در سال 1991 نسبت به راه اندازی سفارت خود در این کشور اقدام کرد و ویتنام نیز 6 سال پس از آن در سال 1997 سفارت خود را تهران ایجاد کرد.

سفر اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری وقت به ویتنام در سال 1374، سفر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری وقت در آبان ماه سال 1391 به هانوی، سفر 'ترانگ تان سانگ' رئیس جمهوری سابق ویتنام به تهران در اسفندماه سال 94 و سفر امروز (چهارشنبه) دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از جمله مهم ترین سفرهای انجام شده مقامات ارشد دو کشور هستند که تاکنون انجام شده است.

برگزاری نشست های مختلف از جمله نخستین اجلاس مشترک مدیران کل کنسولی وزارت خارجه ایران و ویتنام در خرداد 1391 و برگزاری دومین نشست اجلاس مشترک مدیران کل کنسولی وزارت خارجه دو کشور در بهمن 1391 از دیگر مراسمی هستند که حضور هیات ایرانی در آنها، تمایل این کشور را برای توسعه روابط با ویتنام نشان می دهند.
موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات بر درآمد، موافقت نامه همکاری های گمرکی، تفاهم نامه همکاری های علمی و فناوری، تفاهم نامه همکاری های تجاری، تفاهم نامه توسعه تجارت کالا و تفاهم نامه همکاری بین خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و خبرگزاری رسمی ویتنام (ونا) از جمله موافقت نامه هایی هستند که تاکنون بین دو کشور منعقد شده اند.

این کشور حوزه جنوب شرقی آسیا که در سازمان های بین المللی و منطقه ای از قبیل آ.سه.آن، اپک، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی عضویت دارد، همچنین در سال ۲۰۰۸ با امضای قرارداد نفتی چهارساله با ایران به منظور حفر چاه در میدان نفتی 'دانان' در جنوب غربی ایران متعهد به حفاری سه حلقه چاه اکتشافی با هزینه ۱۱۵ میلیون دلار شد.
جمهوری سوسیالیستی ویتنام که با مساحت 330 هزار و 363 کیلومتر مربع در قسمت شرقی شبه جزیره هند و چین در منطقه جنوب شرقی آسیا واقع شده است، حدود 90 میلیون جمعیت دارد که درآمد سالانه آن در سال گذشته میلادی دو هزار و 300 دلار، نرخ بیکاری 2.3 درصد و نرخ تورم نیز 2.9 درصد گزارش شده است.

ویتنام با ذخایر ارزی 42 میلیارد دلاری خود در سال گذشته میلادی حدود 23 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرد و در حال حاضر نیز حدود 68 میلیارد دلار بدهی خارجی دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کیان

    لااقل یکم از ویتنام یاد بگیرید. بجای اینهمه توجیهات رنگارنگ

  • بدون نام

    درآمد سرانه شان جالب است

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج