چین: سنگاپور باید تحریم شود
یک مقام رایزنی نظامی چین اعلام کرد که سنگاپور به دلیل مواضع ضد چینی و مخالفت هایش با روند صلح در دریای جنوبی باید مجازات و تحریم شود.
وی افزود که برخی گزارش ها نشان می دهد سنگاپور در تلاش است تا با ایجاد چالش در دریای جنوبی، پای کشورهای دیگر را نیز به این منطقه باز کند.
همزمان رادیو چین از قول این رایزن نظامی آورده است که بهترین اقدام برای اینکه سنگاپور مجازات شود در نظر گرفتن برخی تحریم ها علیه این کشور است.
این گزارش می افزاید: ظاهرا سنگاپور کشوری بوده که فیلیپین را ترغیب کرده است علیه چین به دیوان لاهه درباره منازعات دریای جنوبی شکایت کند.
این شکایت سال ۲۰۱۳ میلادی تسلیم این دیوان شد و نهایتا دادگاه لاهه دو ماه قبل اعلام کرد که در این منازعات فیلیپین برحق است و چین نمی تواند مدعی مالکیت بر کل دریای جنوبی باشد که ارزش تجارت سالانه کشتی هایی که در این مسیر حرکت می کنند پنج هزار میلیارد دلار است.
روزنامه گلوبال تایمز هم اخیرا نوشت که سنگاپور در اجلاس اخیر ونزوئلا در جمع کشورهای جنبش عدم تعهد بار دیگر خواستار تمرکز جدی بر دریای جنوبی شده و تلاش کرده است بندی در بیانیه این اجلاس درباره این دریا تصویب شود.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزای کیودو ژاپن «لی هسین لونگ» نخست وزیر سنگاپور که هفته قبل به توکیو سفر کرد، بار دیگر از ژاپن خواست در امور منطقه ای ورود و نفوذ بیشتری داشته باشد.
این مطلب را وی در حالی اعلام کرد که پیشتر چین به سنگاپور هشدار داده است خود را از مسایل و منازعات منطقه ای بخصوص مسایل دریاهای شرقی و جنوبی کنار بکشد.
نخست وزیر سنگاپور گفت که کشورهای منطقه باید به آرای دیوان لاهه و حقوق بین المللی احترام گذاشته و به دنبال حل و فصل مسایل باشند.
این در شرایطی است که چین رای دیوان لاهه درباره منازعات دریای جنوبی که در آن از فیلیپین جانبداری شده رد کرده و گفته است: این دیوان صلاحیت ورود به این موضوع را نداشته و ندارد.
البته نخست وزیر سنگاپور تاکید کرد که به دلیل تحولات منطقه ای و تغییر شرایط ژئوپلتیک کشورهای هر چه بیشتر از یکدیگر رویگردان باشند مشکلاتشان بیشتر خواهد شد و باید بر تحکیم روابط متمرکز شوند.
اظهارات وی مبنی بر اینکه ژاپن باید از نفوذ بالاتری در مسایل منطقه ای برخوردار شود مسلما باعث ناخرسندی پکن شده که به توکیو هشدار داده است در منازعات دریای جنوبی مداخله نکند.
نخست وزیر سنگاپور در همایش «آینده آسیا در توکیو» همچنین از ژاپن، آمریکا و چین به عنوان سه اقتصاد بزرگ جهان یاد کرد که در این منطقه دچار منازعات جدی شده اند.
ارسال نظر