کمبود منابع انرژی در کشور همواره به عنوان یک چالش مطرح بوده و به همین دلیل بحث استفاده از انرژیهای نو و پاک چند سالی است مورد توجه بخشهای مختلف قرار گرفته است.
روزنامه ایران: کمبود منابع انرژی در کشور همواره به عنوان یک چالش مطرح بوده و به همین دلیل بحث استفاده از انرژیهای نو و پاک چند سالی است مورد توجه بخشهای مختلف قرار گرفته است. اقلیم خاص و منحصر به فرد کشورمان شرایطی را فراهم کرده که سرمایهگذاران میتوانند از انرژی خورشید و باد به نحو احسن استفاده کنند. آمار نشان میدهد، ۸۰ تا ۹۰ درصد برق کشورهای اروپایی که حتی به اندازه بدترین استان ما به لحاظ روزهای آفتابی از این نعمت خدادادی برخوردار نیستند از طریق انرژیهای تجدید پذیر و پاک تأمین میشود.
در این راستا چند سالی است بهرهگیری از انرژی خورشید و باد در استانهای مستعد مورد توجه قرار گرفته و وزارت نیرو برای جذب سرمایههای هر چند کوچک و در راستای ارائه خدمات به مشترکان متقاضی در شهرستانهای مختلف کشور، خرید تضمینی برق از منابع تجدید پذیر و پاک را در دستور کار خود قرار داده، اما شاید بتوان گفت اجرای رسمی این سیاست از سال گذشته کلید خورده تا مردم استانهای مختلف بتوانند در این طرح ملی همکاری کنند.
ایران در میانه جدول کشورهای استفادهکننده از انرژیهای نو «پیمان تقیپور» مدیر برق دفتر برق و انرژی روستایی سازمان انرژیهای نو در گفتوگو با «ایران» تصریح کرد: کشورهای اروپایی بویژه آلمان در صدر استفادهکنندگان از انرژیهای نوهستند و ما نیز از خیلی از این کشورها عقب نیستیم. به گفته وی با تصویب دولت و مجلس مجوز نصب ۵ هزار مگاوات سامانههای نیروگاهی انرژیهای نو که نیروگاههای خانگی را نیز شامل میشود، صادر شده و با استعلامی که از هر استان گرفته شده، سهمیه استانهای مختلف تعیین شده است. با توجه به اینکه ۱۰۰ درصد سرمایهگذاری باید توسط بخش خصوصی صورت گیرد پر شدن این ظرفیت منوط به استقبال بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، قم و به تعبیری استانهای مرکزی کشور مستعدترین نقاط برای ساخت نیروگاههای خورشیدی هستند، خاطرنشان کرد: توزیع برق شهر مشهد، شمال کرمان وتوزیع برق اصفهان از جمله مناطق پیشرو در زمینه انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق هستند. اجرای طرح خرید تضمینی برق از مشترکان خانگی علاوه بر ایجاد شغل جدید و تولید نیروی برق، معایب شبکه برق را در اوج روزانه مصرف رفع میکند.
لرستان برای متقاضیان سرمایهگذاری در نیروگاههای کوچک تجدید پذیر بوروکراسی ندارد
لرستان از استانهایی است که به لحاظ شرایط اقلیمی ظرفیت ساخت نیروگاه بادی و خورشیدی را دارد.
«فریدون خودنیا» مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان در این باره گفت: برای تسهیل کار سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدید پذیر و پاک بوروکراسی اداری را کامل برداشتهایم و مشترکان متقاضی میتوانند در کمترین زمان ممکن مجوزهای لازم را بگیرند. به گفته وی کار انعقاد قرارداد برای مشترکان لرستانی از مردادماه امسال آغاز شده و تاکنون چند فقره قرارداد منعقد شده است. در این راستا مشترکان خانگی میتوانند با ساخت نیروگاه برق خورشیدی یا بادی بر فراز پشت بام خود برق تولید کنند وبا نرخ تضمینی به وزارت نیرو بفروشند. نرخ پایه خرید تضمینی برای نیروگاههای بادی با ظرفیت یک مگاوات و کمتر تا سقف ظرفیت انشعاب 570 تومان برای هر کیلو وات ساعت است و برای نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت 20 کیلو وات و کمتر 800 تومان برای هر کیلو وات ساعت است که دوره قرارداد بیست ساله است و تاریخ شروع قرارداد و ساخت نیروگاه را نیز شامل میشود.
«محمد علی خسروی» مدیریت توزیع برق شهرستان بروجرد نیز خاطرنشان کرد: لرستان استان چهار فصلی است و به طور میانگین سالانه 260 تا 270 روز آفتابی دارد و میتوان گفت مستعد سرمایهگذاری برای نیروگاههای خورشیدی و بادی است. به همین دلیل در حال حاضر مذاکرات برای ساخت 10 نیروگاه 10مگاواتی از منابع تجدید پذیر و پاک از سوی سرمایهگذاران اتریشی در اطراف بروجرد در جریان است.
وی با تأکید بر لزوم اطلاعرسانی کامل طرح خرید تضمینی برق از مشترکان، گفت: مشترکان در صورت سرمایهگذاری در این طرح هم خودشان درآمد مناسبی خواهند داشت هم به تولید نیروی برق کشور کمک میکنند.
30میلیون تومان سرمایه گذاری، سالی 8 میلیون تومان درآمد
مشترکان برق در خراسان جنوبی نیز از طرح خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدید پذیر و پاک استقبال خوبی داشتهاند.
«مهدی دادگر» معاون برنامهریزی و مهندسی شرکت توزیع برق خراسان جنوبی نیز در این خصوص گفت: این شرکت به نیابت از سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) قرارداد خرید تضمینی برق به مدت 20 سال را با مشترکان امضا میکند.
معاون برنامهریزی و مهندسی شرکت توزیع برق خراسان جنوبی حداکثر ظرفیت تولید برق را برای هر مشترک، متناسب با قدرت انشعاب برق موجود هر مشترک دانست و افزود: در طرح خرید تضمینی برق از مشترکان 100 درصد سرمایهگذاری برای نصب نیروگاه، برعهده مشترک است.
وی در پاسخ به این پرسش که حداقل سرمایهگذاری برای هر مشترک چقدر هزینه دارد، گفت: به عنوان مثال مشترکان اگر حدود 30 میلیون تومان سرمایهگذاری کنند میتوانند سالانه 8 میلیون درآمد کسب کنند و به قولی 4 ساله این سرمایه دوباره به دست آنان بر میگردد.
دادگر با بیان اینکه مشترکان برای ثبتنام در این طرح باید به ادارات برق مراجعه کنند، افزود: ثبتنامکنندگان برای تولید 4 هزار و 400 کیلووات برق برای کل استان میتوانند در این طرح مشارکت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مشترکانی که اقدام به ساخت نیروگاه میکنند خودشان هم میتوانند از برق تولیدی خودشان استفاده کنند، توضیح داد: نه و در واقع به ضررشان تمام میشود، برای این دسته از مشترکان کنتور مجزا وصل میشود که برق تولیدیشان را مستقیماً به شبکه میفرستد. از سوی دیگر، هر کیلووات ساعتی را که آنان تولید میکنند ما
۸۰۰ تومان خریداری میکنیم، اما آنان همین برق را با ۳۰ تومان ازادارات برق خریداری میکنند.هم اکنون ۲۳ مسجد، ۱۵مدرسه و ۱۸ مشترک در خراسان جنوبی با نصب نیروگاه، ۲۲۰ کیلووات برق تولید میکنند که به مصرف خود این اماکن میرسد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
ایادولت وام هم میدهد ماکه درخرج روزانه معتلیم به امسال ما چه فکری کرده اید متشکرم