اردوغان: ایران از مهمترین بازیگران منطقه است
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اختلاف نظر در برخی مسائل منطقهای با ایران با بیان این که کشورم برای عبور از تفاوت در دیدگاهها با ایران در مسائل سوریه و عراق تماسهای فشرده برقرار کرده، افزود: ایران یکی از مهمترین بازیگران منطقه است.
مراسم افتتاحیه بخش دوم بیست و ششمین دوره قانونگذاری مجلس ملی ترکیه با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور، اسماعیل قهرمان رئیس مجلس، جمعی از میهمانان خارجی، سفرا و نمایندگان مجلس برگزار شد.
در این مراسم ابراهیم طاهریان فر سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت.
در ابتدای این مراسم رجب طیب اردوغان ضمن قدردانی از نمایدگانی که در شب کودتای ۱۵ جولادی در مجلس حضور داشتند، گفت: مجلس کبیر ما پس از جنگ استقلال در ۱۵ ژوئیه برای دومین بار مفتخر به عنوان جانبازی شد. هرکسی حادثه شب ۱۵ جولای را محکوم و از آن ابراز انزجار نکرده، کودتاگر محسوب میشود و آنهایی که دچار چنین اشتباهی شدند باید بابت این اقدام خود به شهدا، جانبازان و تمام مردم کشورمان پاسخگو باشند.
وی افزود: در شب کودتای نافرجام ۲۴۱ شهروند ما به شهادت رسیده و ۲۱۹۴ تن دیگر زخمی شدند. قهرمانان این شب را هرگز فراموش نخواهیم کرد و تمام کسانی که در آن شب از مراکز و ادارات کشورمان محافظت کردند سزاوار عنوان جانبازیاند.
رئیس جمهور ترکیه ادامه داد: دین خود را به این مردم که ۲۹ شب در خیابانها از استقلال، دموکراسی، دولت و ملت کشورشان حمایت کردند، نمیتوانیم ادا کنیم. آنها به جهان درس دموکراسی دادند.
اردوغان با اشاره به اختلاف نظر در برخی مسائل منطقهای با جمهوری اسلامی ایران با بیان این که کشورم برای عبور از تفاوتها در دیدگاهها با ایران در مسائل سوریه و عراق تماسهای فشرده برقرار کرده است، افزود: ایران یکی از مهمترین بازیگران منطقه است. ما برای عبور از تفاوت در دیدگاه میان دو کشور به ویژه در مسائل عراق و سوریه، تماس نزدیک و فشردهای با ایران داریم.
وی ادامه داد: ما با ایران طرحهای مهم و جدی همکاری در زمینههایی چون انرژی، حمل و نقل، زیرساختی، فرهنگی میتوانیم داشته باشیم. با رهیافتی که بتوانیم مشترکات بین دو کشور را برجسته سازیم، میتوانیم روابط را بیش از پیش توسعه دهیم.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به عادی سازی روابط ترکیه با روسیه گفت: دولت ترکیه در حال توسعه روابط با روسیه، ایران، آلمان و اتحادیه اروپا در مجامع مختلف بینالمللی است.
در این نشست اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه نیز طی سخنانی اظهار داشت: ملت عزیز ما در شب کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه بار دیگر ثابت کرد که حامی دموکراسی است.
وی افزود: کودتا با اذان و نماز از منارههای مساجد و کشیکهای دموکراسی هموطنان مان ناکام ماند.
به گفته قهرمان، مجلس تنها مرکز صدور قانون نیست، بلکه وظایف دیگری هم دارد. تغییر نگرشی که موجب نشستهای مناقشهآمیز و به بن بست رسیدن فعالیتهای ما میشود، ضروری است.
رئیس مجلس ملی ترکیه در ادامه تاکید کرد: یکی از مسئولیتهای اصلی این مجلس، تهیه یک قانون اساسی دموکراتیک، انسانی و آزادی محور است.
وی همچنین گفت: قانون اساسی ترکیه از ۱۷۷ ماده تشکیل شده و تنها ۱۱۴ ماده بدون تغییر باقی مانده است، بنابراین انسجام و یکپارچگی خود را از دست داده و نباید بیش از این بر کشور ما حاکم باشد.
رئیس مجلس کبیر ترکیه در پایان خاطرنشان کرد: در مورد تدوین قانون اساسی جدید برای ملت مان، تمام احزاب سیاسی کشور مسئولند. ما نیز وظیفه را به بهترین نحو انجام خواهیم داد.
ارسال نظر