۳۹۷۴۶۳
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

انسان قاتل بالفطره و مستعد کشتن همنوعانش است

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که انسان‌ها مستعد این هستند که یکدیگر را به قتل برسانند. البته هنوز مشخص نیست که علت آن ژنتیک است یا عوامل دیگری موثر هستند.

مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که انسان‌ها مستعد این هستند که یکدیگر را به قتل برسانند. البته هنوز مشخص نیست که علت آن ژنتیک است یا عوامل دیگری موثر هستند.
انسان قاتل بالفطره و مستعد کشتن همنوعانش است

محققان اسپانیایی پی برده‌اند که گرایش به کشتن دیگر اعضای یک گونه در میان نخستی‌سانان رایج بود. آنها برآورد کرده‌اند که ۲ درصد مرگ‌های انسانی در روزهای آغازین پیدایش گونه ما بر اثر این دعواهای مرگبار بود.

«مارک پیگل»، پروفسور زیست‌شناسی تکاملی از دانشگاه «ریدینگ»، می‌گوید: «این تحقیق به ما می‌گوید که انسان‌ها استراتژی‌هایی برای حل مشکلات با خشونت کسب کردند.»

اما نویسندگان مقاله اضافه می‌کنند که تاثیر جامعه می‌تواند به اندازه زیادی در میزان خشونت انسان‌ها تاثیر داشته باشد. نسبت مرگ بر اثر خشونت بین افراد در طول تاریخ بشر افت و خیز داشته است.

«خوزه ماریا گومز»، نویسنده اول این مقاله پژوهشی می‌گوید: «خشونت مرگبار بخشی از تاریخ تکاملی ما است، اما در ژن‌های ما حک نشده. نحوه اداره‌ی جوامع حداقل تا حدودی بر میزان خشونت مرگبار تاثیر می‌گذارد.»

«استیون پینکر» یک روان‌شناس معاصر از دانشگاه هاروارد می‌گوید خشونت مرگبار در انسان‌ها یک پدیده طبیعی است، اما این خشونت‌ها با شکل‌گیری جوامع مدرن و سازمان‌ها و مراجع قانونی پیچیده کاهش یافتند. هرچند که این ایده مورد مناقشه است.

این محققان اسپانیایی می‌خواستند به دقت بررسی کنند که قتل بین اعضای یک گونه از پستانداران چقدر رواج دارد تا به این طریق نقش تکامل در خشونت‌های مرگباری انسانی را مورد مطالعه قرار دهند.

نتایج آنها نشان داد که در میان اجداد تمام پستانداران، حدود یک از هر ۳۰۰ مرگ بر اثر خشونت بین اعضای یک گونه بود. اما نویسندگان می‌گویند این رقم برای اجداد نخستی‌سانان و میمون‌ها بیشتر بود.

در میان اجداد میمون‌ها، حدود ۱٫۸ درصد مرگ‌ها از خشونت مرگبار ناشی شده است. این رقم برای اولین انسان‌ها حدود ۲ درصد است.

تحقیق آنها همچنین نشان داده که میزان خشونت مرگبار در میان انسان‌ها با گذر زمان نوسان داشته است. این رقم برای انسان پیشاتاریخ ۲ درصد بود. اما نسبت مرگ ناشی از خشونت در دوره‌هایی مثل عصر آهن و دوره پساکلاسیک افزایش یافت و در دوره معاصر به کمتر از ۲ درصد کاهش یافته.

گومز می‌گوید این تحقیق به وضوح نشان می‌دهد که انسان‌ها روی وضعیت مرگ و زندگی‌شان کنترل داشته‌اند. او می‌گوید: «پیام اصلی پژوهش ما این است که صرفه‌نظر از اینکه در ابتدا چقدر خشن یا آرام بودیم، می‌توانیم با تغییر محیط اجتماعی‌مان میزان خشونت بین افراد تغییر دهیم. ما اگر بخواهیم، می‌توانیم جامعه آرام‌تری بسازیم.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج