جامعه عبوس و بداخلاق شده
گیتی صفرزاده؛ طنزپرداز میگوید: جامعه ما عبوس و بداخلاق شده است و میتوان از طریق طنز و کمدی حداقل لبخند را به لبان مردم آورد.
خبرگزاری ایسنا: گیتی صفرزاده میگوید: جامعه ما عبوس و بداخلاق شده است و میتوان از طریق طنز و کمدی حداقل لبخند را به لبان مردم آورد.
این طنزپردار درباره تاثیرگذاری طنز بر جامعه اظهار کرد: به همه کارکردهای شوخطبعی توجه نداریم و در جامعه به دو کارکرد بیشتر توجه میشود؛ یکی تخلیه روحی روانی است. مثلا زمانی که برای انجام کاری نیاز به مراجعه به مراجع قانونی است و سازوکار فراهم نیست، افراد به سمت طنز و هزل و هجو روی میآورند. به طور مثال زمانی که حق خود را از کسی میخواهیم بگیریم و نمیتوانیم، مثلا به ظاهر شخص نگاه میکنیم و میگوییم "مردک دراز"! با این کار در واقع خود را تخلیه میکنیم. کارکرد دیگری که مورد توجه است بحث شادیبخشی و نشاندن لبخند بر روی لبان دیگران است.
او در ادامه درباره رویکرد جدید در حوزه طنز گفت: در ادبیات داستانی طنز فضای جدیدی شکل گرفته اما در طنز مطبوعاتی اتفاق جدیدی رخ نداده است مگر اینکه فضای سیاسی کمی بازتر شده و یکسری مسائل را میتوان مطرح کرد.
صفرزاده همچنین درباره ارزیابیاش از وضعیت طنز تلویزیونی گفت: تلویزیون روال خود را دارد و تأثیرگذار است. در یکی دو سال اخیر تلویزیون با ساخت برنامههایی چون «خندوانه» و «دورهمی» نشان داد که تغییراتی کرده و رویه جدیدی را در پیش گرفته، گرچه هنوز با کارهای خوب گذشتهاش فاصله دارد.
سردبیر سابق ماهنامه «گلآقا» سپس با اشاره به اینکه دو نشریه جدید «خط خطی» و «سه نقطه» طی چند سال اخیر منتشر شدهاند، بیان کرد: طنزپردازان سعی در جذب و حفظ مخاطب دارند. نشریه «خط خطی» به سبک سنتی طنز است و تلاش کرده مخاطب خود را نگه دارد و نظر کسانی را که به این نوع طنز علاقه دارند جلب کند. نشریه «سه نقطه» هم که حوزه هنری آن را منتشر میکند به دلیل آنکه سبک جدیدی دارد جذب مخاطبش زمانبر است.
گیتی صفرزاده سپس با اشاره به وضعیت طنز در حوزه انتشار کتاب گفت: طی چند سال اخیر کتاب داستان طنز به شکل گستردهتر و جدیتری در ایران منتشر میشود. این مسئله جدیدی است که گرچه در آغاز کاستیهایی دارد اما نشان از توجه بیشتر و جدیتر به ژانر طنز در حوزه ادبیات داستانی دارد.
این طنزپرداز سپس درباره وضعیت چاپ کتابهای خودش اظهار کرد: رمان «یک روز بلند طولانی» کار جدیدم است و نشر ققنوس قرار است آن را چاپ کند. این کتاب جدی است و طنز نیست. در یک سال اخیر هم با نشریه «پرنده آبی» که توسط انتشارات علمی فرهنگی منتشر میشود همکاری و دبیری بخش طنز و کاریکاتور آنرا به عهده داشتم.
نظر کاربران
فشارهای اقتصادی کمرمردم را شکسته وبرای کسی راه نفسی نگذاشته که بخواهد خوش اخلاق باشد وقتی پسر یا دختر تحصیلکرده. بیکار درجلوی چشمان پدرومادرباشد بالاترین زجراست واخلاق حسنه ای برای شما نمیماند
واقعیته ، من تو کارم قشنگ حس می کنم اینو ، مردم از کارمندان بانک انگار ارثشونو طلب دارن
دنبال لب خندان؟؟ خندیدیم بابا. مردم با شکم گرسنه و جیب خالی چطوری میتونن بخندن. شما که ماهی چندین میلیون حقوق میگیرین برین یخندین. مرفهین بی درد.. مدیر سانسور نکن
مردم دارن فشار ناشی از گرانی وهمچنین.... دارن رنج میبرند ...
شما معلوماتت ماله ده سال پیشه چون الان مردم وحشی شدن
از گرانی بی پولی حقوقهای کم و ناچیز دزدیهای کلان درکشور نا برابری ديگه چی بگم اینا دلیل عبوس بودن مردم شده است .
از گرانی بی پولی حقوقهای کم و ناچیز دزدیهای کلان درکشور نا برابری ديگه چی بگم اینا دلیل عبوس بودن مردم شده است .
خانم گیتی سفرزاده تو رو جان عزیزت جوک نگو / اکثریت قاطع مردم دارند از درد نداری و بدهی و هزار درد دیگه میمیرند اونوقت میخواهید شاد باشند و بشکنم بزنن ؟ گویا خیلی سیر و تأمین هستید حاجیه خانم ؟ یا از مردم به دورید؟
کسی که غرور و شخصیتش توی سربازی خورد میشه بعد سربازی اون آدم سابق نمیشه یکی تکرار میکنم یکی از دلیل های بد اخلاقی جامعه سربازی اجباری هست
سربازی اجباری باید حذف بشه
من خیلی خندونم عبوس اماخندون!قیافه عبوس که میبینم میخندم حتی وقتی خودمو تو آینه میبینم غش میکنم ازخنده! چون هیچ چیزدیگه ای نیست که بخاطرش بخندم .خدایا مردم ازخوشی!!!!