۳۰ درصد مردم اميد به بهتر شدن اوضاع دارند
يك سال تا پايان كار دولت يازدهم باقي است و چشمها به چند ماه باقيمانده براي يك جهش بزرگ دوخته شده است چرا كه بررسي عملكرد سه سال گذشته نشان ميدهد با وجود تاكيد بستههاي سياستي دولت بر اعطاي بخش بيشتري از تسهيلات سالانه بانكها به بخش توليد، اين هدف مطابق انتظار پيش نرفته و در سال ١٣٩٤ نسبت به سال پيش از آن ٨/١٥ واحد درصد عقبماندگي وجود دارد.
روزنامه اعتماد: يك سال تا پايان كار دولت يازدهم باقي است و چشمها به چند ماه باقيمانده براي يك جهش بزرگ دوخته شده است چرا كه بررسي عملكرد سه سال گذشته نشان ميدهد با وجود تاكيد بستههاي سياستي دولت بر اعطاي بخش بيشتري از تسهيلات سالانه بانكها به بخش توليد، اين هدف مطابق انتظار پيش نرفته و در سال ١٣٩٤ نسبت به سال پيش از آن ٨/١٥ واحد درصد عقبماندگي وجود دارد.
دولت يازدهم از زمان روي كار آمدن، دو بسته سياستي را به صورت مشخص براي خروج از ركود اقتصاد ايران ارايه داده است. مطالعات صورت گرفته در دفتر تحقيقات و بررسيهاي اقتصادي اتاق ايران از سياستهاي اجرا شده در اين مدت نشان ميدهد با وجود سياستهاي اعمال شده در بخش سيستم بانكي، تسهيلات به بخش خصوصي از رشد قابل توجهي برخوردار نبوده است، به گونهاي كه با توجه به تورم ٩/١١ درصدي در سال ١٣٩٤، رشد واقعي پرداخت تسهيلات نظام بانكي معادل ٢/٩ درصد بوده، در حالي كه اين عدد در سال ١٣٩٣ به ٢٥ درصد رسيده بود.
البته در سال ١٣٩٤ سهم تسهيلات مربوط به سرمايه در گردش از كل تسهيلات پرداختي با رشد ٢/٢٢ درصدي نسبت به سال ١٣٩٣ همراه بوده است كه نشان از هدايت تسهيلات بانكها به سمت ارايه تسهيلات كوتاهمدت براي تامين سرمايه در گردش در راستاي استفاده از ظرفيتهاي خالي توليد و ايجاد رونق اقتصادي تا حدودي موفق بوده است. در بخش اعتبارات عمراني روند عدم تحقق اين اعتبارات همچنان ادامه دارد بهگونهاي كه در سال ١٣٩٤، ٥/٥٨ درصد اعتبارات عمراني تحقق يافته است كه نشان از عدم توفيق دولت در سياستهاي بودجهاي است.
همچنين با وجود اهتمام دولت به بهبود محيط كسب و كار و اعلام سياستهايي در اين ارتباط، همچنان تغيير قابل توجهي در محيط كسب و كار اقتصادي ايران صورت نپذيرفته است. سياستهاي تسويه بدهي دولت به پيمانكاران نيز با وجود آنكه مورد استقبال بخش خصوصي قرار گرفته است ولي به كندي اجرا ميشود و همچنان قسمت اعظم بدهي دولت به پيمانكاران به قوت خود باقي مانده است.
اين مركز در پرسشنامهاي نظر بخش خصوصي را نيز در ارتباط با ميزان اثرگذاري بسته سياستي خروج از ركود دولت جويا شده است كه نتايج آن نشان ميدهد ٥/٤٧ درصد از ٨٤ فعال در حوزه توليد و ٣/٦٣ درصد از ٣٠ فعال در حوزه بازرگاني اثرگذاري بسته سياستي دولت را كم ارزيابي كردهاند و فقط ١٠ درصد از هر گروه، اثرگذاري بسته سياستي را زياد ارزيابي كردهاند.
پاسخدهندگان دلايلي همچون شعارزدگي و عدم اجراي كامل برنامه، عدم حمايت واقعي از توليد داخلي، عدم هماهنگي تيم اقتصادي دولت و عدم اجراي آن توسط سازمانها و نهادها را از دلايل اصلي عدم اثرگذاري بستههاي خروج از ركود عنوان كردند؛ لذا با توجه به مطالب عنوان شده به نظر ميرسد اثرگذاري سياستهاي دولت بر اقتصاد بخش خصوصي تاكنون اندك بوده است. از دلايل اين امر ميتوان به عدم اجراي كامل سياستهاي دولت و گذشت زمان اندك از اجرايي شدن آنها اشاره كرد.
با اين حال اين نكته را هم بايد مورد تاكيد قرار داد كه به همه مسائل بخش خصوصي در اين بستههاي سياستي توجه لازم و كافي نشده است. توجه دولت در اين مجموعههاي سياستي بيشتر ناظر بر حل مشكل تامين مالي بنگاههاي بخش خصوصي از طريق نظام بانكي از يك سو و تحريك تقاضا از سوي ديگر بوده است. مشكلات طرف عرضه و لذا محيط كسب و كار در اين دو بسته مورد توجه لازم قرار نگرفته است.
بر اساس نظرسنجي كه دفتر تحقيقات و بررسيهاي اقتصادي اتاق ايران از وضعيت اقتصاد در سال جاري انجام داده است؛ ٣٠ درصد از جامعه آماري اين اتاق اميد به بهتر شدن اوضاع اقتصاد در سال جاري داشتند. در اين نظرسنجي كه علاوه بر ارزيابي نظر شركتكنندگان در خصوص موفقيت بسته خروج از ركود دولت و عملكرد دولت در زمينه تسويه بدهي با پيمانكاران، پرسشهايي نيز در ارتباط با تورم، نرخ رشد، محيط كسب و كار و وضعيت تخصيص منابع بانكي به بخش خصوصي و سرمايهگذاري اين بخش در سال جاري پرسيده شده بود؛ پاسخدهندگان معتقد بودند تورم در سال جاري كاهش نخواهد يافت و در بهترين حالت بدون تغيير ميماند. از سوي ديگر نه تنها اكثر پاسخدهندگان پيش بيني كردهاند در سال ١٣٩٥ نرخ رشد اقتصادي كاهش نخواهد يافت بلكه در واقع حدود يك سوم آنها، پيش بيني افزايش نرخ رشد اقتصادي در سال جاري را دارند.
كارشناسان اتاق ايران معتقدند با وجود اينكه انتظارات بخش خصوصي از سال جاري، منفي نيست با اين حال، با توجه به نظرسنجي انجام شده، به نظر ميرسد بهبود انتظارات در حدي نيست كه انتظار افزايش سرمايهگذاري بخش خصوصي تا پايان سال جاري را بتوان داشت.
در سالهاي ١٣٩٣ و ١٣٩٤ دو بسته سياستي توسط دولت يازدهم ارايه و پيگيري شده است كه بسته پيشنهادي اول با عنوان «سياستهاي اقتصادي دولت براي خروج غيرتورمي از ركود در سالهاي ١٣٩٣ و ١٣٩٤» در تير ٩٣ منتشر و منجر به تصويب قانون رفع موانع توليد رقابتپذير و ارتقاي نظام مالي كشور شد و بسته پيشنهادي دوم دولت با عنوان سياستهاي اقتصادي دولت براي مواجهه با چالشهاي اقتصادي تا پيش از رفع تحريم نيز در مهر ٩٤ انتشار يافته است.
دولت براي تامين مالي توليد درصدد بوده است از طريق كاهش بدهي بخش دولتي به بانكها و موسسات مالي غيربانكي و افزايش و هدايت تسهيلات بانكها به سمت سرمايه در گردش به حل مشكل تامين مالي بپردازد. عملكرد دولت در اين زمينه گوياي موفقيت نسبي دولت در كاهش نرخ رشد بدهي بخش دولتي به بانكها و موسسات مالي غيربانكي و كاهش نسبت مطالبات غيرجاري است. البته انتظار ميرفت كه انعكاس نتايج حاصل از سياستهاي مزبور در كنار ساير سايستهاي دولت را بتوان در قالب تسهيلاتدهي بانكها به بخشهاي اقتصادي مشاهده كرد.
عملكرد دولت در زمينه پرداخت بدهيهاي خود به پيمانكاران بخش خصوصي حاكي از آن است كه گرچه دولت و بخش خصوصي در خصوص نحوه تسويه بدهي دولت به بخش خصوصي اتفاق نظر دارند ولي به دليل اينكه اين سياستها به كندي اجرا ميشوند و بخشي از بدهي دولت را در بر ميگيرد به فرض تحقق ٥/٧ هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده براي سال جاري، تا پايان سال ١٣٩٥ دولت ميتواند تنها به تسويه بدهي دولت به پيمانكاران تا پايان سال ١٣٩٣ بپردازد.
نظر کاربران
همش کشکه کلید و قفل و همشون سرکاری بود*
اون از محمود اینم از حسن کلن این وسط بدبختیا اوار شده رو سر مردم * پول ها کجا میره خدا میدونه من که به شخصه دارم از گشنگی و اقساط عقب افتاده میمیرم خدایا کاش تو قطب جنوب زندگی میکردم
امید چیه بابا از گشنگی و بیکاری و مجردی مردیم
اره به قران من افسرده شدم صب تا شب خونه خوابم دارم ديونه ميشم
نخواب برو شاگردی مغازه برو سبزی فروشی کن کاچی بعض هیچی
بلی دوستان ، دولت آقای روحانی هم کاری نکرد. حقوقهای نجومی و ... همه و همه باعث شد تا مردم بفهمند که هر کی شعار میده ،تعدی در اجرای شعارهایش ندارد.
من به ایشان رای دادم اما با توجه به فشار اقتصادی ناشی از گرانی و تورم و شعارهای تورم تک رقمی که ایشان و مسئولینشان اخیراً در بوق و کرنا دارن تبلیغ میکنن و بخورد مردم میدن ، قطعا دور بعدی رای نخواهم داد. ما کارمندیم و هیچ تناسبی بین افزایش 12 درصدی حقوقمان که با کسر 10 درصد مالیات ،خالص دریافتیمان 10.8 درصد اضافه شد و از طرفی گرانی اجناس و کالا و خدمات که متوسط 25 تا 30 درصد و با ارزش افزوده 27.5 تا 33 درصد میشه همخوانی ندارد.
فقط وزرا و معاونین و مدیران کل عوض شدند و ساختار بدنه کارشناسی که در زمان دوره قبل جیدمان شده بود دست نخورده باقی ماند. کسانی که با سفارشات نمایندگان مجلس و ... صاحب پست و مقام های پایین تر از مدیر کلی شده بودند با سابقه کاری خیلی کمتر از دیگران معاون و ریس اداره شده بودند باقی ماندند و ... و پستهایشان تغییر نیافت. لذا برخی از مدیریان کل این دوره هم که کاری هم بلد نبودند با نظرات معاونین و رئوسای ادارات چرخانده شدند چرا که به کار مسلط نبودند.
به نظر بنده ریزش میزان آرای آقای روحانی به بیش از 50درصد قطعی است
چرا نمیگی امید در نزد مردم ایران به صفر رسیده با اینهمه خبرای خوب که هر روز از سران مملکت میشنویم که چه کردند با این اب وخاک ومردم ایران
اون سی درصد همون حقوق نجومی ها هستندخخخ
ببخشید میشه بفرمایین اون سی درصد امیدوارا کیا هستن؟صددرصد مفت خورا و جیره خوارای خودشون هستن نه؟
آقای بدون نام چرا ..........میگی فکرمیکنم توایران زندگی نمیکنی که از اوضاع احوال کار بیخبری .واسه دیپلمه هاولیسانسه هاش کار نیست چه برسه به سوادپاییناش چیزی که نزدی ؟
دیگه بریدیم امیدی نداریم
چكار كنه بره مغازه فروشندگي بره سبزي فروشي جوك ميگي عموي اونا خودشون بيكارن