«بنده محمود احمدی نژاد هستم»؛ کارگردان سیاسی!
آیا ممکن است محمود احمدی نژاد که از حضور در انتخابات ریاست جمهوری نهی شده است از یک گزینه دیگر برای حضور در انتخابات حمایت کند؟
از «میدان ۷۲، بن بست هدایت» با آبادگران به خیابان «بهشت» رسید، پس از آن در سوم تیر شعار عدالت و ساده زیستی خیز به سوی «پاستور» برداشت و سخت ترین روز زندگی هاشمی رفسنجانی را رقم زد. چهار سال بعد با شعار «چپ، راست، کارگزار؛ علیه دولت خدمتگزار» از نبرد جبهه از مخالفان اصلاح طلب و اصولگرا با دولت مهرورز خبر داد. او دل به «مشایی» سپرد؛ اصولگرایان از او دل گریز شدند؛ اما او طالب یار بود و حتی در «خیابان فاطمی» دست او برای کسب صدارت ریاست جمهوری یازدهم بالا بود و باز به «بن بست هدایت» بازگشت. در مناسبات سیاسی فعلی برای انتخابات اردیبهشت سال آینده همه نگاه ها به سوی اوست؛ تصمیم نهایی مرد «پیش بینی ناپذیر» سیاست ایران چگونه خواهد بود؟
خرداد ۸۴؛ آغاز بازیگری سیاسی
«بنده محمود احمدی نژاد هستم و در یکی از روستاهای گرمسار متولد شدم. از شش ماهگی در نارمک تهران بوده ام. همه کارهایم هم روشن است. از شانزده سال قبل عضو رسمی هیات علمی دانشگاه علم و صنعت در رشته عمران مهندسی راه و برنامه ریزی حمل و نقل در سطوح مختلف تدریس می کنم. متاسفانه ما در این انتخابات شاهد یک بداخلاقی بسیار زشت هستیم که البته موجب خنده مردم و شادمانی شده است، مثل اینکه اگر آقا بیاید دیوار می کشد، می گیرد و می بندد که تا چند روز پیش این حرف ها نبود. به محض مطرح شدن احمدی نژاد، شبکه وسیعی در بیرون مرزها که کاملا برای من شناخته شده و شماره موبایل هایشان را گرفته ام و با آنها صحبت کرده ام و آدرس های شان را می دانم، برای تخریب من فعال شده اند.»
قسمتی از نطق انتخاباتی محمود احمدی نژاد «پدیده» سیاست کشورمان است؛ پدیده ای با مختصات سیاست ورزی بدیع که آثار آن بر پیکره کشور باقی مانده است.
آغاز داستان پر فراز و نشیب محمود احمدی نژاد از خرداد ۱۳۸۴ آغاز شد؛ آن هنگامی که بارش باران در تهران آغازگر جدال کلامی رییس جمهور وقت و شهردار تهران شد. هشتم اردیبهشت ۱۳۸۴ رییس دولت اصلاحات برای دریافت «دکترای افتخاری» روانه دانشگاه تهران شد؛ او عامل تاخیر خود را ضعف مدیریت شهری تهران دانست و اظهار داشت: «برای رسیدن به این مراسم زمان کوتاه تری حدود ۲۰ دقیقه را تنظیم کرده بودم ولی در ترافیک، حدود ۵۵ دقیقه گرفتار شدم. از طرف کسانی که قادر نیستند شهر را اداره کنند، عذرخواهی می کنم و این فاجعه است که با آمدن باران یا برف در وضع رفت و آمد این چنین اختلال ایجاد می شود.»
در برابر این سخنان، محمود احمدی نژاد دنیای سیاست ورزی خود را آغاز کرد و گفت: «از اینکه رییس محترم قوه مجریه بالاخره یک بار در ترافیک تهران معطل شده و از نزدیک لمس کرده اند که مردم تهران چه مشکلاتی دارند، هم خوشحالم و هم متأسف؛ خوشحال از این جهت که یک بار هم که شده از میان مردم عبور کرده و در پایان دوره ۸ ساله بخشی از مشکلات شهروندان را از نزدیک لمس کرده اند و اما متاسف از اینکه بسیار دیر و در پایان دوره ماموریت شان با این معضل آشنا شده اند.»
پس از آن شهردار تهران سودای پاستور کرد و در رقابت های ریاست جمهوری نهم شرکت کرد؛ او رجایی وار آمد؛ دل ها را با واژگان مسکوت سالیان طولانی کشور مانند «عدالت»، «ساده زیستی» و «مستضعفین» ربود؛ او گویی از افرادی سخن می گفت که یک دهه وجود آنان در کشور کتمان و از قاموس ادبیات مسئولان حذف شده بودند و حالا سخنگوی خود را پیدا کرده بودند.
در آن مقطع زمانی همسر شهید رجایی در واکنش به نوع تبلیغات محمود احمدی نژاد اظهار داشت: «در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران متاسفانه شخصیت شهید بزرگوار رجایی در سطح وسیع به شکل های گوناگون با آقای احمدی نژاد شبیه سازی شده و مورد سوءاستفاده انتخاباتی قرار گرفته و این خود عین بی عدالتی و ظلم است. چگونه از ابتدای راه با بی عدالتی در رسیدن به قدرت که به فساد نزدیک تر است، می توان عدالت را پیاده کرد؟!» اما پس از هشت سال گویا احمدی نژاد پایان تدریجی یک رویا بود. شاید گفتار همسر شهید رجایی به واقعیت پیوست.
با نزدیک شدن به اردیبهشت 96 زمزمه ها برای حضور محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم افزایش یافته است؛ او یکی از مولفه های اصلی رخدادهای آینده انتخابات است؛ در این میان برای تحلیل رفتار سیاسی محمود احمدی نژاد چند سطح امکان پذیر است.
الف) حضور در انتخابات
سفرهای استانی محمود احمدی نژاد رنگ انتخاباتی به خود گرفته است؛ شعار «به حق هر چی مرده؛ احمدی بر می گرده» در این سفرها فصل مشترک است؛ او از مطالبه مردمی برای حضورش در جلسات یاران سیاسی اش خبر می دهد. اگر احمدی نژاد عزم حضور در کارزار رقابت با عبور از نهادهای نظارتی بگیرد؛ برای حسن روحانی بهترین وضعیت است زیرا میدان رقابت برای تیم جنگ روانی وی مشخص است، فرجام نبرد آنان در روز مناظره است؛ نبردی میان جسارت احمدی نژاد و خطابه گویی حسن روحانی؛ نبردی با طعم تند افشاگری.
ب) عدم حضور در انتخابات
1. موج آفرینی اجتماعی؛ حمایت از گزینه اصولگرایان
تشدید موج سرخوردگی میان سرمایه اجتماعی جریان اصولگرا پس از شکست نامزدهای آنان در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و سپس با تحقق برجام به اوج رسید و سرانجام ضربه آخر با حذف نیروهای سیاسی معروف آنان در هفتم اسفند 94 همره شد اما موج سفرهای استانی محمود احمدی نژاد برای طیفی از اصولگرایان شهرستانی که از فضای درگیری های درون جناحی تهران نشین ها دور هستند؛ به منزله حرکت پیشرو و رفتاری هویت طلبانه در مقابل رقیب بود و همسوی آنان با اقشار ضعیف که نگرش آنان از برجام «تقریبا هیچ» است؛ باعث شد که سفرهای استانی رییس جمهور سابق موج آفرینی مناسبی برای خیز انتخاباتی باشد.
برخی این رفتار سیاسی محمود احمدی نژاد را با آگاهی وی از ممانعت های شورای نگهبان از حضور وی قلمداد می کنند و از نقش دونده امدادی او برای گزینه اصولگرایان سخن می گویند؛ به نظر می رسد این رفتار سیاسی از محمود احمدی نژاد با شاخصه های شخصیتی تک وی در دنیای سیاست بعید باشد؛ تجربه سیاسی ثابت کرده است که او خود را خرج اصولگرایان نخواهد کرد و این اقدامات برای فشار به نهادهایی مانند شورای نگهبان و بزرگان اصولگرا برای اجرای سناریوی حضور باشد.
۲. ممانعت از حضور؛ آزمون بقای سیاسی
همه رفتارهای سیاسی محمود احمدی نژاد و یاران سیاسی اش از عزم قطعی آنان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم حکایت می کند؛ آنان برای جلوگیری از اعتراض اصولگرایان حتی مشایی را گوشه نشین سیاسی کرده اند و از سوی دیگر با انتشار موج معذرت خواهی حامیان دولت از بقایی به دلیل انتساب موارد استفاده غیرقانونی از بیت المال، از «پاکدستی» دولت دهم روایت می کنند. اما در این میان کدام مولفه باعث بازدارندگی حضور محمود احمدی نژاد خواهد شد؟ رفتار سیاسی او نشان می دهد که او مانند رقیب سیاسی خود، هاشمی رفسنجانی، خواهان فشار طرفدارانش به شورای نگهبان است و موج سفرهای انتخاباتی استانی وی موید تصمیم صریح مواجهه وی با شورای نگهبان در صورت رد صلاحیت است.
آنان معتقدند که پس از ۹ دی ۸۸ لایه اثرگذار اصولگرا با استراتژی «مهار دوگانه» به مقابله با طیف هاشمی و احمدی نژاد پرداخته است؛ آنان در اولین گام با رد صلاحیت هاشمی موفق بودند ولی نتایج انتخابات نمایانگر شکست آنان بود و حالا نمی خواهند پایه دیگر این استراتژی هم متزلزل شود اما در این میان مولفه بسیار مهم دیگری نیز وجود دارد که در برنامه ریزی انتخاباتی احمدی نژاد پیش بینی نشده بود.
این رخداد به منزله ریزش شدید نیروهای حامی محمود احمدی نژاد در انتخابات آتی است اما بدون برداشت انتخاباتی برای رییس جمهور سابق، این مرحله برای وی به منزله آزمونی مهم محسوب می گردد؛ آزمونی که سربلندی از آن به منزله بازگشت به قلوب اصولگرایان و پاک شدن اشتباه راهبردی ۱۱ روز خانه نشینی وی است.
اما اگر رفتاری ناهمسو از سوی وی اتخاذ شود، با وضعیت طرد سیاسی مواجه می شود؛ به نحوی که سطح طرد وی هم سطح «مهندس و شیخ نگون بخت» پیش بینی می شود. در همین راستا مهدی فضائلی نوشت: «همچون آن مهندس و شیخ نگون بخت، که قواعد و قوانین حاکم بر کشور را زیر پا گذاشتند و بر اساس هوای نفس آن خسارت های غیرقابل جبران را به کشور و مردم تحمیل کردند، باید پرونده سیاسی خود را برای همیشه ببندند!»
۳. کارگردانی سیاسی در اردیبهشت ۹۶
«احمدی نژاد قطعا تمایل ندارد. اگر ایشان بخواهد وارد صحنه رقابت انتخابات ریاست جمهوری شود، این صحنه پر ریسکی است که درگیری دارد و بعد از انتخاب شدن، اداره کشور کار با این شرایط موجود کار آسانی نیست. خودش که حتا علاقه ای ندارد.»
پس از پیام صریح نهی نسبت به حضور محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری، حامیان احمدی نژاد مانند عبدالرضا داوری با پذیرش فضای جدید از عدم حضور وی خبر دادند.
با شرایط فعلی به نظر می رسد که محمود احمدی نژاد مانند رقیب سیاسی خود، هاشمی رفسنجانی، جایگاه سیاسی خود را ارتقا می دهد؛ او به جای اینکه «بازیگری سیاسی» تنها با مخالفان فراوان باشد، خود را در قالب «کارگردان» دنیای سیاست می بیند و کارزار رقابت اردیبهشت ۹۶ را نبرد میان بازیگران سیاسی او و هاشمی رفسنجانی بازنمایی خواهد کرد تا بار دیگر نبرد یاران احمدی نژاد - هاشمی رفسنجانی صحنه آرایش سیاسی را به شکل سنتی خود بازنمایی کند.
چشم انداز محمود احمدی نژاد در کالبد کارگردان سیاسی، انتخاب گزینه ای است که توانایی جذب «رأی منفی» دولت یازدهم و استفاده کامل از پایگاه رأی «ثابت» وی با پذیرش پیام «نهی» را داشته باشد؛ محمود احمدی نژاد به گزینه پیشنهادی اصولگرایان دل نبسته است، او تصمیم گیری لایه های اثرگذار اصولگرا را «مردمی» نمی داند؛ بنابراین قصد دارد شبیه ترین فرد به خود را که با «اما و اگر» نهادهای قانونی برای حضور در انتخابات همراه نباشد، به مخالفان حسن روحانی تحمیل کند. در این شرایط پرونده سیاسی او برای همیشه بسته نشده است و از سوی دیگر سرمایه اجتماعی خود را همسو با برخی از طیف های اصولگرایان روانه رقابت با گزینه هاشمی رفسنجانی می کند.
با وجود این سناریوها، پیش بینی رفتار پدیده سیاست کشور سخت است؛ شاید او مانند گذشته به رفتاری «خرق عادت» اقدام کند!
نظر کاربران
ذوق مرگ نشین شما،پرونده سیاسی احمدی نژاد بسته نشده پرونده رییس دولت اصلاحاتتونه که بسته شدهدکه حتی حق ندارین اسمشم بیارین.احمدی نژاد فقط این دوره منع شده و مطمعن باشین از هرکی حمایت کنه طرفدارش که کم هم نیستن به همون رای میدن تا دوره بعد که دوباره بیاد....سرتونو از زیر برف بیارین بیرون چهارتا مثل نویسنده های این سایت و آدم های دوربرشون که میان منفی میدن همه ملت ایران نیستن.متاسفانه از نظر شما یا خوشبختانه حتی دورافتاده ترین روستاها ومردمشون حق رای دارن.میدونم که پیاممو نمیذاری برترین ها
پاسخ ها
واقعا برات مهم نیست همینی که داری سنگشو به سینه می زنی خودش تنهایی 12000میلیارد پول این مملکتو ....
واسه کسی بمیر که واست تب کنه
میناجان کلاس چندمی بابا ؟
نسبت تعداد منفی ها به مثبت ها رو طرفدارهای روحانی بدون به محمود
نکنه اینم مردم نیستن ؟
از مرده دکتر هم میترسن اين جماعت.
بس کنید ...فقط محمود
هیچ گزینه ای را نمی توان به جامعه تحمیل کرد حتی رویکرد اقشار آسیب پذیرجامعه به شخصیتی چون احمدی نژاد درآسیب شناسی اجتماعی اما واگرهایی بهمراه داردبایدبپذیریم شعارو وعده وعیدهای عوام فریبانه دیگرجایی در همسوکردن مردم که از سیاستهای تکراری تندروی ومیانه روی ومستقل خسته شدندندارد شفافیت، صداقت،مردم داری بروز بودن درسیاست خارجه،تعهد،تحصیلات،هوش واستعداد.شجاعت ،ازخواسته های انکارنایرمردم است.
همه حرفهاش و ادعاهای دروغ بود و باعث ترویج بداخلاقی در میان مردم ایران شد. حق ایرانیان با این همه پیشینه تاریخی اینگونه نبود. مردمی که در سه هزار سال قبل، حق دیکران را رعایت میکردند الان همکی پرخاشگر هستند. احمدی نژاد فقط کلمات را سرهم کرد و حرف مفت زد.
آمریکاهیچ غلطی نمیتونه بکنه احمدی نژادکه سهله. مارهبربیداروهشیاری داریم که فریب این روباهان رانخواهدخوردوبزودی نوبت حامیان احمدی نژاداست که محوشوند.
دولتیها از سایه احمدی نژاد هم میترسند.این بنده خدا که گفت نمیام.ولش کنید برید سراغ خراب کردن رقیب بعدی .هرچند روحانی با این عملکرد ضعیفش دیگه رای نمیاره.
بابا جون مادرتون ولش کنید دیگه برای انتخابات هم نمیاید اگر میخواهید نیایید به مردم خدمت کنید ولی سرمایه دار هیچ وقت به مردم خدمت نخواهد کرد
حالا ناراحت نشو،خانم مینا،،چهار سال دیگه صبر کنید،،انشاالله که بازم رد صلاحیت میشه،،،
دکتر برای چهار سال نمیاد ای طرح هوشیارانه انجام شد تا بمانند وبیشتر از چشم مردم بیافتد در ایده دکتر با قدرت برگرد زنده باد دکتر
بابا همچين چيز خاصيم نيستش اااا
كه سنگشو به دلتون ميزنين
فكر اين اون
فكر مملكت باشين
ول كنين اونو بابا
....
بس کنید
با این کارتون فقط دارید جوو متشنج میکنید و مردمو به جون هم میندازید
همه زندگی ما ایرانیا شده فحش و تحقیر همدیگه
این از هم گسستگی و دشمنی ها فقط به نفع دشمنه
بره که برنگرده نمیگم الان همه چیزگل وبلبل شده شایدزمانبرباشدولی محمودبااون منطق پوشالی خودبه اسم مستضعف تمام ذخایراین ملت روبدون حساب وکتاب به باددادهمون آب باریکه ای که مردم داشتندآن راهم ازمردم بیچاره گرفت.
بنده خداوندسبحان باش بنده خدا نه بنده شخص!!!کارگردان جهان هستی اوست نه تو!
واااای یعنی ازونیکه حمایتش هم کنه میترسین!
نه احمدی نژاد نه روحانی... هیچ کدومشون لیاقت خدمتگزاری به این ملت و مملکت رو ندارند متاسفانه... ... یاحق
جناب دکتر کسی با شما سر دشمنی ندارد ولی محاسبه شما در ریاست اشتبا ه بود قصور داشتید تمام باور های ما به یک بازی کثیف شد در دوران شما به تنها چیزی که اهمیت ندادید رفع مشکلات مملکت بود ومملکت مال مردم فقر زدای نکردید جوانهای ما نا امید سر خورده گرانی از زمان شما اغاز شد کشور فقط روستا نبود در همین تهران فاجعه شد همه اموال ایران را به غارت بردند وشما سکوت کردید ثروت مالی ایران نا معلوم وزریرای را انتخاب کردید که دلشان واهدافشان سیاه بود شما میتوانستید از ماجرای کهریزک جلو گیری کننید .... شما یک روز در پاستور نبودید تا از نزدیک درد مردم را لمس کنید امروز کشور به یک تازه نفس واقتصاددان ومبارز میطلبد امروزه کشور ویرانه شده مغز متفکر میخواهد کسی که سکان اشفته کشور را به راست هدایت کند نه اینکه نظاره گر به یغما رفتن اموال این مرز وبوم باش قبول کنید حیف ومیل در زمان شما بیداد کرد با وعده نمتوانید زیاست کنید امروز باید گشت تا یک مخلص به کشور را پیدا کنیم کسی که سن و سالی از او گذشته ودرس اقتصاد نخوانده نمیتواند درد جامعه مداوا کند کسی باید بیاید تا هدفی شفاف و چالشهای بوجود امده را درمان کند فقر نداری گرانی همه این مشکلات از زمان شما شروع وهر روز بدتر شد
بس کنید
با این کارتون فقط دارید جوو متشنج میکنید و مردمو به جون هم میندازید
همه زندگی ما ایرانیا شده فحش و تحقیر همدیگه
این از هم گسستگی و دشمنی ها فقط به نفع دشمنه
پاسخ ها
این کیه نظر منو کپی کرده؟
واقعا اونقدر اين شخص به ملت خسارت وارد کرد که ديدن قيافه ش آدم رو ناراحت ميکنه, چه برسه به اينکه....
دوستان اگه کلید انتخاب بشه قحطی درراهه. شک نفرماييد
هنوز هم که رسماً اعلام شد که دیگه نمیاد خواب توی چشماتون نمیره .وای خدایا این فسقلی چه کرد با خیلی ها .هرگز فراموش نخواهد شد بخصوص همیشه در قلب مستضعفین هست و چه جالب قدرتمندان ازش متنفرند .
پاسخ ها
می شه لطفا 3 تا از کاره9ایی رو که برای مستضعفین انجام داد با ذکر مثال ذکر بفرمایید؟ فقط 3 تا
اقای احمدی نژاد گفته اید گارگردان سیاسی هستید ولی من مگویم نه کارکردان ونه ریس ونه مدیر خوبی هستید شما بازیگر خمبی هستید یک کارگردان درصحنه فیلم برداری با دوربین روی همه زوایای بازیگرانش ذنون میکند ولی شما صحنه نمایش را با ریاست ا شتباه گرفتید اگر کارگردان سیاسی بودید کشور هرج ومرج نمیشد یک ریس جمهور ور کشور ما بعد مقام رهبری دومین مقام میباشد ما نه جنگ ستیز هستیم نه تروریست ومخالف تجاوز به حریم کشورهای دیگر ولی متاسفانه ور فهرست سیاه ترو یست قار داریم ... چرا نفت کشور را به یک یونانی ان هم بدون هیچ ضمانتی فروختید چرا ما باید در لیست سیاه پولشوی قرار بگیریم ننگ است برای یک کشور اسلامی شما هشت سال ایتست داشتید یک بار فقط یکبار ایا به کو ره پز خانهای یایین شهر رفتید د رد انها را لمس کردید نیم نگاهی به بچه های جنوب شهر انها که پشت ریل قطار زندگی میکنند کردید پس نه کارگردان ونه ایس ونه مدیر خوبی بودید میگویم هنرپیشه بله ملت را هشت سال بازی دادید چه شد خانهای مسکن مهر خوب بود با دید باز تری به افراد فقیر نگاه میکردید واز ان واحدهای که به
سخنان رهبری فصل الخطاب است وسسسلاممممم
منم طرفدار احمدی نژاد بودم ولی رحیمی ومرتضوی پزنجانی و,,,, پرونده ی احمدی را رو کردن دولت اختلاسی
درود بر روحانی فقط روحانی احمدی بای بای
چرا فکر میکنی احمدی مستضعفه عجبا او که دانشکاه ایرانیان داره از پول بیت المال ۴۵ واحد مسکونی داره و,,,,,,,, مستضعفه ساده لوحی فقیر بود ولی ثروتمند شد از دولتی بیت المال رحیمی و,,,,,,,
بابا قیافش فقیرانه میزنه مردم فکر میکنن مستضعفه خخخخ
برای این مردم که کاری نمی کنه که هچ از نام و. اساسشون هم استفاده، میکنن ،، مستظعف،،
خداوند یارتان دکتر من که طرفدار ایشون هستم کاش میشد که باشه تو انتخابات چیه این روحانی خدا رو شکر که دورش تموم شد
دکتر؟؟؟؟!!!!! عجبااااااا
دکتری افتخاری داره دکتر با مدرک رسمی نیست که هی میگید دکتر
وای اگر گدا معتبر شود،گر شود از خدا بیخبر شود،خواهشن صحبت احمدی نژاد را نکنید خودش دولتش مملکت راویران کردند،آقای زنجانی،چطورمیتوانستاینهمهغارتکنه و بقیه،
خانم محترم انگار از دنیا بیخبری،این همه ،اموردولتی، دانشگاهایرانیانرا،ازکجااورد