۳۹۶۱۲۰
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

نقدی بر تبلیغات بازرگانی در رسانه ملی

یک منتقد معتقد است اگر برنامه‌های تلویزیون کیفیت بالایی نداشته باشند و در جذب مخاطب با شکست مواجه شوند در چنین فضایی بخش تبلیغات بیشتر به چشم می‌آید و مخاطب را کلافه می‌کند.

خبرگزاری مهر: یک منتقد معتقد است اگر برنامه‌های تلویزیون کیفیت بالایی نداشته باشند و در جذب مخاطب با شکست مواجه شوند در چنین فضایی بخش تبلیغات بیشتر به چشم می‌آید و مخاطب را کلافه می‌کند.
شهرام جعفری‌نژاد منتقد و روزنامه‌نگار در گفت و گو با ما درباره حجم تبلیغات در رسانه ملی و نسبت آن با برنامه ها، سریال ها و دیگر آثار این رسانه بیان کرد: بسیاری از تلویزیون ها و شبکه‌ها در جهان آگهی بازرگانی و تبلیغات دارند اما حجم این تبلیغات مهم است و اینکه چگونه بتوان پراکندگی تبلیغات را حفظ کرد تا مثل قصه یک فیلم یا سریال گل درشت نباشد.
وی ادامه داد: مشکل اصلی ما این است که مردم خیلی تلویزیون را متعلق به خود نمی دانند و تعدادی از فیلم ها، سریال ها، اخبار و برنامه ها ارتباطی با زندگی ما برقرار نمی کنند. وقتی این دسته از برنامه‌ها جای خود را بین مردم باز نکنند طبیعی است که تبلیغات بیشتر به چشم می آیند. اگر مردم نیاز خود را در فیلم‌ها، سریال‌ها و خبرها دریافت کنند آگهی ها را هم میان آنها تحمل می کنند ولی از آنجایی که همان مجموعه های نمایشی و یا برنامه های گفتگومحور را هم نمی توان تحمل کرد تبلیغات بازرگانی بیشتر به چشم می آید مثلا در این میان قابلمه ها و ظروف و خوراکی ها که در برنامه ها تبلیغ می‌شود بیشتر دیده می شوند.
جعفری نژاد عنوان کرد: مشکل تلویزیون این است که در مقابل برنامه های ماهواره ای، موبایل، اینترنت و… قافیه را باخته است. من از دوست و آشنا که سوال می کنم متوجه می‌شوم آنها در طبقات متفاوت اجتماعی کمتر تلویزیون می‌بینند. حتی اگر شما تولیدات امروز را با تولیدات کودک و نوجوان در دهه ۶۰ مقایسه کنید، می بینید که چقدر تولیدات جذاب و عروسکی در آن زمان وجود داشت و هنوز ما با آنها خاطره داریم.
این نویسنده و منتقد در واکنش به اینکه معمولا درباره پخش زیاد آگهی ها گفته می شود که جیب رسانه ملی خالیست، عنوان کرد: برنامه های تلویزیون به تکرار رسیده اند و برنامه های خانواده‌محور هم که فقط نصیحت می کنند. مخاطب وقتی برنامه های جذاب و خلاق نمی بیند آگهی هایی که می بیند بیشتر این بخش به چشمش می‌آید درحالیکه آگهی های بازرگانی در شبکه های ماهواره ای بسیار بیشتر است اما چون شما می توانید در آن شبکه ها یک برنامه خوب ببینید این تبلیغات چندان اذیتتان نمی کند. به طور مثال در برنامه «دکتر آز» هر ۶ تا ۷ دقیقه یک بار حدود ۵ دقیقه آگهی پخش می شود اما در همان ۷ دقیقه انقدر با سرعت و ریتم تند مطالب مفیدی بیان می شود و اطلاعات لازم به مخاطب ارایه می شود که آگهی های بازرگانی آزاردهنده نیست.
وی ادامه دارد: شبکه های ماهواره ای هم سریال جذاب دارند و هم آگهی های زیادی پخش می کنند و اصل ماجرا این است که چون شما آن سریال و برنامه تلویزیونی را دوست دارید، می توانید تبلیغات را هم تحمل کنید.
این منتقد در پایان با اشاره به تبلیغات در برنامه هایی مثل «دورهمی» و «خندوانه» که به صورت مشارکتی تهیه می شوند، اظهار کرد: «خندوانه» و «دورهمی» اگرچه کمی افت کرده اند اما همچنان جزو جذاب ترین ها و موفق ترین های سیما هستند و اصل برنامه وقتی جذاب است شما آگهی ها را هم تحمل می کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج