۳۹۴۵۳
۵ نظر
۵۰۰۴
۵ نظر
۵۰۰۴
پ

رکورد جدید چاپ اسکناس در کشور

چه پولی در جیب ایرانیان است!

براساس گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی در شهریورماه سال ۸۴ بیش از ۷۸ هزار میلیارد تومان (با رشد ۱۴.۵ درصد) بود که این رقم در پایان مهر سال به ۴۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. به عبارتی، در ۷ سال اخیر حجم نقدینگی بیش از ۵ برابر شده است.

تهران امروز: ب راساس گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی در شهریورماه سال ۸۴ بیش از ۷۸ هزار میلیارد تومان (با رشد ۱۴.۵ درصد) بود که این رقم در پایان مهر سال به ۴۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. به عبارتی، در ۷ سال اخیر حجم نقدینگی بیش از ۵ برابر شده است. اين در حالي است كه نمايندگان و كارشناسان بارها آن را يكي از دلايل اصلي افزايش تورم در كشور دانستند.

گزارش‌های مقدماتی بانک مرکزی از گذشتن حجم نقدینگی از مرز ۴۱۵ هزار میلیارد تومان در مهرماه امسال حکایت دارد. به گزارش مهر، در حالی حجم نقدینگی در مهرماه امسال از مرز ۴۱۵ هزار میلیارد تومان گذشته است که این رقم در پایان شهریورماه ۴۰۲ و مردادماه ۳۸۷ هزار میلیارد تومان گزارش شده بود.

براساس گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی در شهریورماه سال ۸۴ بیش از ۷۸ هزار میلیارد تومان (با رشد ۱۴.۵ درصد) بود که این رقم در پایان مهر سال به ۴۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. به عبارتی، در ۷ سال اخیر حجم نقدینگی بیش از ۵ برابر شده است. اين در حالي است كه نمايندگان مجلس و كارشناسان بارها به افزايش حجم بيش از اندازه نقدينگي اخطار داده و آن را يكي از دلايل اصلي افزايش تورم در كشور دانستند.

ايرج نديمي عضو كميسيون اقتصادي مجلس در گفت‌وگو با تهران امروز، حجم نقدينگي در كشور را ناشي از دخيل بودن چند عامل مي‌داند كه دولت در اين ميان بيشتر از همه در افزايش نقدينگي نقش داشته است. به گفته اين نماينده مجلس، اگر نقدينگي به سمتي درست هدايت شود ممكن است باعث رونق اقتصادي شود؛ اما متاسفانه ما نقدينگي را به دليل پروژ‌هايی نظير هدفمندي يارانه‌ها و مسكن مهر به وجد آورده‌ايم كه در نهايت به رشد توليد در كشورمان هم منجر نشد.

علي قنبري استاد دانشگاه تربيت مدرس، مانند بسياري از كارشناسان افزايش و حجم نقدينگي در دولت‌هاي نهم و دهم را بي‌سابقه مي‌داند و خواستار فشاربيشتر بر بانك مركزي براي جلوگيري از افزايش حجم نقدينگي است. اين اقتصاددان با اعلام اينكه افزايش نقدينگي ۴۰۰هزار ميليارد تومان در حدود سه ماه پيش به رقم۴۱۵هزار ميليارد تومان كه حدود ۵هزار ميليارد تومان در ماه است مي‌گويد: «افزايش نقدينگي براساس مباني علمي و تئوري‌هاي اثبات شده اقتصادي، رابطه مستقيمي با تورم دارد. اين تئوري جزو محكم‌ترين نظريه‌هاي اقتصادي است كه به عنوان نظريات پولي مطرح است.»

در همين خصوص غلامرضا مصباحي‌مقدم رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس آخر هفته گذشته در يك برنامه تلويزيوني با اشاره به نقدينگي موجود در اقتصاد كشور گفت: «در سه ماهه اول امسال نرخ رشد نقدینگی ۷درصد بوده است درحالی‌که بهار سال گذشته این مقدار ۰.۷ درصد بوده است.

در کل ادوار قبل از رياست‌جمهوری نهم و دهم کل نقدینگی ۹۴هزار میلیارد تومان بوده است در حالی که دولت‌های نهم و دهم به ۴۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده است یعنی نقدینگی در این دوره بیش از چهار برابر رشد کرده است؛ این آمار رسمی بانک مرکزی است.» محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور اخیرا گفته است: عده‌ای مي‌گویند با اجرای هدفمندی، نقدینگی بالا رفته است اما این موضوع اشتباه است چرا که در سال ۸۹ نقدینگی کشور ۲۵ درصد بود و این رقم در سال ۹۰ به ۱۹ درصد رسید.

يكي از اين افراد مصباحي‌مقدم رئيس كميسيون برنامه مجلس است كه در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري از حجم يارانه‌ها انتقاد كرده و گفته است،‌ بیشترین عاملی که سهم نقدینگی را افزایش داده است، از ناحیه یارانه‌ها بوده است.

به گفته نماينده مردم تهران در مجلس،‌ بهتر است بار برداشتنی را یکدفعه از دوش مردم برداریم و درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه‌ها را به دست خودشان بدهیم. برخی فکر مي‌كنند این موضوع به معنای افزایش نقدینگی است اما افزایش نقدینگی یعنی افزایش پایه پولی که در این پروسه این اتفاق نمی‌افتد.

رئيس كميسيون برنامه وبودجه مجلس گفت: «در مورد یارانه اگر همه آنچه که درآمد حاصل از اصلاح قيمت‌های حامل انرژی است باز توزیع بشود تورم کمتری دارد ولی بازهم تورم دارد؛ چون ما نقدینگی را با افزایش قیمت‌های حامل انرژی از خانواده‌هایی که مصرفشان اشباع شده است مي‌گیرم و به خانواده‌هایی که هنوز میل نهایی به مصرف در آنها اشباع نشده بلکه فزاینده هم هست مي‌دهیم.

یعنی پول که به آنها مي‌دهیم مي‌روند خرید می‌کنند و خود این یعنی افزایش تقاضای بیشتر و این افزایش در شرایطی است که از تولید هم حمایت نشده و مقدار تولید هم بالا نیست که این خود تورم‌آفرین است؛ ولی این تورم قابل قبول است یعنی انتقال منابع از دهک‌های بالای جامعه به سمت دهک‌های کم درآمد جامعه.»گفتني است برخلاف رئيس‌جمهور، اصغر ابوالحسنی معاون اقتصادی بانک مرکزی معتقد است: «رشد نقدینگی مي‌تواند منجر به افزایش نرخ تورم شود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بهزاد میرهادی

    بهتر است اقتصاد دانان بیشتر اظهار نظر کنند تا برای مردم روشن شود

  • من خودمم نه خاطره

    چی.....؟ پول؟ کوووووووووو؟؟؟؟!!!!!

  • فاطمه

    این نظرات منو کشته! کو پول که حالا توی جیب بخواد باشه؟!

  • هتی

    نه... یه لحظه همه فقط به همین جمله توجه کنن...به عبارتی، در 7 سال اخیر حجم نقدینگی بیش از 5 برابر شده است اینو تو بخش شوخی های اجتماعی بزارین

  • میلاد

    بله دیگه نقدینگی 5 برابر شده که الان تورم کولاک کرده
    دوستان نقدینگی اونطور که فکر میکنید خوب نیستاااااااا

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج