محدودیت های دست و پاگیر زنان عربستانی
در حالی که در قرن بیست ویکم زنان در کشورهای مختلف به ویژه در کشورهای اسلامی روز به روز مراحل ترقی را می پیمایند ، هنوز زنان در عربستان دستکم با ۱۱ نوع محدودیت که در واقع نقض حقوق آنها ست مواجه اند که نشان دهنده این حقیقت است که آنها در عصر جاهلی به سر می برند.
خبرگزاری ایرنا: در حالی که در قرن بیست ویکم زنان در کشورهای مختلف به ویژه در کشورهای اسلامی روز به روز مراحل ترقی را می پیمایند ، هنوز زنان در عربستان دستکم با ۱۱ نوع محدودیت که در واقع نقض حقوق آنها ست مواجه اند که نشان دهنده این حقیقت است که آنها در عصر جاهلی به سر می برند.
یکی از این محدودیت ها ممنوع بودن رانندگی خودرو برای زنان است وعلمای دینی با صدور حکمی آن را شرعا حرام دانستند .
سفر، زنان عربستانی بدون وجود محرم یا ولی امر خود مانند همسر، پدر وبرادر وموافقت رسمی آنها نمی تواند سفر کنند.
ممنوع بودن پرو کردن لباس قبل از خرید ، کسی که به عربستان سفر می کند ملاحظه خواهد کرد که در فروشگاهها اتاق پرو لباس وجود ندارد زیرا این امر به طور کلی ممنوع است به همین دلیل زنان عربستانی لباس های گشاد می پوشند وامکان تعویض لباس وجود دارد.
اختصاص سهمیه بازی های ورزشی وموسیقی به طور کلی برای زنان به ویژه در مدارس دولتی دخترانه کاملا ممنوع است.
داشتن حساب بانکی برای زنان در عربستان ممنوع است وآنها نمی توانند بدون موافقت واجازه رسمی ولی امرشان اقدام به افتتاح حساب بانکی کنند.
لباس غیر پوشیده برای زنان عربستان ممنوع است به طوری که قوانین محکمی در زمینه ممنوعیت پوشیدن لباس های غیر پوشیده وجود دارد وشورای ویژه ای مکلف به رسیدگی به امور زنانی است که لباس های پوشیده ( همراه با روبند) را مراعات نمی کنند.
صدور اوراق رسمی برای زنان در عربستان ممنوع است به طوری زنان در این کشور نمی توانند بدون وجود فرد مذکری از خانواده اش حتی اگر پسر کوچکش یا کودک شیرخواره اش باشد اوراق رسمی دریافت کند.
تحصیل: زنان در عربستان فقط با اجازه ولی امر خود می توانند تحصیل کنند.
معاینه پزشکی: زنان در عربستان بدون وجود فرد محرم خود نمی توانند معاینه پزشکی شوند.
رفتن به اماکن عمومی: رستوران ها، کافی شاپ ها اجازه ورود به زن تنها در عربستان را نمی دهند وبرای تا حدودی غلبه بر این مشکل اماکن ویژه زنان راه اندازی شده است.
همچنین کار کردن، زنان در عربستان برای کار کردن در بخش خصوصی ودولتی باید اجازه وصی خود را داشته باشد واگر وصی آنها مخالف کار کردن زن باشند کارفرما می تواند زن را اخراج کند.
نظر کاربران
خیلی هم خوبه اتفاقا شما جای این حرفا برو ببین چرا اشتغال تو ایران کمه