۳۹۳۱۰۴
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

تلاش‌های دولت برای استانداردسازی‌کلاس‌ها

شروع مدرسه گرچه برای بسیاری یادآور نوستالژی‌های دوران کودکی است، اما برای گروهی نیز یادآور چهره سوخته کودکان شین‌آباد، درودزن و... است؛ دانش‌آموزانی که بخاری‌های غیراستاندارد در کلاس‌های قدیمی درس، زخم ابدی بر جان کوچک آنها و پیکر نحیف آموزش و پرورش گذاشت.

روزنامه فرهیختگان: شروع مدرسه گرچه برای بسیاری یادآور نوستالژی‌های دوران کودکی است، اما برای گروهی نیز یادآور چهره سوخته کودکان شین‌آباد، درودزن و... است؛ دانش‌آموزانی که بخاری‌های غیراستاندارد در کلاس‌های قدیمی درس، زخم ابدی بر جان کوچک آنها و پیکر نحیف آموزش و پرورش گذاشت.
گرچه چندسالی است که بخاری‌های چکه‌ای غیراستاندارد و حادثه‌آفرین از تمامی مدارس کشور جمع شده‌اند، هنوز تعداد زیادی کلاس درس از سیستم گرمایشی استاندارد بی‌بهره هستند و با بخاری‌های برقی و بخاری‌های نفتی کاربراتوری استاندارد خود را گرم می‌کنند. براساس مقررات ملی ساختمان، به دلیل خطر آتش‌سوزی و گازگرفتگی، استفاده از بخاری گازی در کلاس‌های درس به صورت مستقیم ممنوع است و از سیستم گرمایش مرکزی به‌عنوان استانداردترین شکل گرمایش در مدارس نام برده شده است.
سال تحصیلی ۹۶-۹۵ میزبان ۵/۱۳ میلیون دانش‌آموز خواهد بود که از امروز در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند. گرچه در سال‌های اخیر تلاش‌های فراوانی برای افزایش سیستم‌های حرارتی استاندارد شده است، اما نگرانی‌ها در این باره هنوز وجود دارد. در همین رابطه با مرتضی رئیسی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت‌وگویی کرده‌ایم.

در چند سال اخیر فعالیت‌های خوبی در حوزه تجهیز کلاس‌های درس با سیستم حرارتی استاندارد انجام شده است. چند کلاس درس استاندارد شده است؟
اطلاعات میدانی در سال ۹۲ که از مجموع ۵۲۰ هزار کلاس درسی جمع‌آوری شد، نشان داد ۲۱۱ هزار کلاس درس با بخاری تامین حرارت می‌شوند، آن هم بخاری گازی یا نفتی که با استانداردهای آموزش و پرورش خیلی فاصله داشت. خوشبختانه با پیگیری‌ای که وزارت آموزش و پرورش انجام داد و نگاه مثبتی که در مجلس شکل گرفت، از سال ۹۲ اعتبار مناسبی برای کاهش و درنهایت حذف بخاری از کلاس‌های درس انجام شد و مجموعا در سال‌های ۹۲ و ۹۳ و ۹۴، ۱۰۷ هزار کلاس درس با بخاری خداحافظی کردند. امسال هم ۵۰هزار کلاس درس درحال تجهیز هستند و با اعتباراتی که مصوب شده و تخصیص داده خواهد شد امیدواریم تا شروع فصل سرما به عدد ۱۵۷ هزار کلاس درسی برسیم که با بخاری گازی و نفتی خداحافظی می‌کنند. این ۵۰هزار مدرسه عمدتا در مناطق سردسیر، استان‌های شمال غربی و غرب کشور و مناطق مرکزی کشور هستند که طول دور یخبندان در آنجا طولانی است. خوشبختانه با این تلاش‌ها در سه سال گذشته هم شاهد کمترین حوادث در سطح مدارس کشور بودیم و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

چه تعدادی از کلاس‌های درس امسال هم استاندارد نمی‌شوند؟
مجموعا آن چیزی که باقی می‌ماند ۵۴هزار کلاس درس است که اگر وضعیت و شرایط اقتصادی کشور مناسب و اعتبار به ما داده شود، قادر هستیم در یک سال همه کلاس‌های درس را استانداردسازی کنیم اما توان و درآمد دولت محدود است.

منظورتان از سیستم حرارتی استاندارد در مدارس چیست؟
در مدارس کوچک پکیج و رادیاتور و در مدارس بزرگ موتورخانه و رادیاتور مدنظر ماست.

دانش‌آموزان ۵۴هزار کلاس درسی که امسال بدون سیستم حرارتی استاندارد هستند، چگونه خودشان را گرم می‌کنند؟
با بخاری‌های نفتی و گازی. البته این بخاری‌ها مهر استاندارد دارند و در نصب و بهره‌برداری از آنها ایمنی رعایت خواهد شد. درمجموع ۵۳۰ هزار کلاس درس تنها ۱۰ درصد کلاس‌های درس امسال این‌گونه گرم می‌شوند که امیدواریم این تعداد نیز سال آینده به جرگه سیستم حرارتی استاندارد بپیوندند.
یعنی ۱۰ درصد دانش‌آموزان هم در این کلاس‌های درس خواهند بود؟
عمدتا کلاس‌های درسی که با بخاری تامین حرارت می‌شوند در روستاها و مناطق دوردست هستند و تراکم دانش‌آموز در این مناطق کمتر است. شاید بشود گفت، حدود پنج درصد دانش‌آموزان در این مدارس هستند.

سال قبل تعدادی نیز بخاری برقی در این مدارس توزیع شد. خود این بخاری‌ها نمی‌تواند در مدارس قدیمی که سیستم‌های برق ضعیفی دارند حادثه‌آفرین باشد؟
بخاری‌های تابشی یا برقی ایمنی خوبی دارند. اما به دلیل مصرف برق زیاد مدارس زیاد به استفاده از آن رغبتی نشان ندادند، چون هزینه‌های مدرسه بالا می‌رود. به همین دلیل امسال بخاری تابشی جدید توزیع نمی‌شود.

برای اینکه امسال شاهد حادثه‌ای مثل حادثه شین‌آباد در سال ۹۱ یا درودزن در سال ۸۵ نباشیم، به معلمان آموزش لازم برای مقابله با خطراتی ازقبیل آتش‌سوزی داده می‌شود؟
هر سال قبل از شروع فصل سرما اواسط مهر ماه دستورالعملی از سوی وزیر آموزش و پرورش به همه ادارات و مناطق آموزش و پرورش استان‌ها داده می‌شود و این بخشنامه به همه مدارس ابلاغ می‌شود. در این دستورالعمل و ابلاغیه رعایت نکات فنی و رعایت مسائلی که منجر به افزایش ایمنی و کاهش حادثه می‌شود داده شده تا خطاها را به حداقل برساند. امسال هم در مهر ماه این بخشنامه به‌روز‌رسانی و به مدارس کشور فرستاده می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج