پیشنهاد سیمانی ها به جهانگیری
یک کارشناس صنعت سیمان گفت: از معاون اول رئیس جمهور خواستیم تا با توجه به کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی از ۲۸ به حدود ۱۵ درصد طی سالهای اخیر، دولت برای کمک به صنایع اساسی، نرخ سود تسهیلات کارخانهها را کاهش دهد.
وی ادامه داد: به همین دلیل اگر دولت از محل صندوق ذخیره ارزی جهت بازپرداخت وامهای گرانقیمت صنایع اساسی کمکی را انجام دهد، باعث بهبود وضعیت این صنایع خواهد شد.
وی با بیان اینکه سود تولید بیشتر از ۹ یا ۱۰ درصد نخواهد بود، گفت: بازپرداخت وامهای گرانقیمت امکانپذیر نیست و در صورتی که سود تسهیلات صنایع اساسی کاهش یابد، هم تولیدکنندگان قادر به بازپرداخت تسهیلات خواهند بود و هم بانکها به پول خود میرسند.
به گفته بُد، حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان وام گرانقیمت به صنعت سیمان پرداخت شده که هم اکنون برخی تولیدکنندگان در بازپرداخت این تسهیلات با مشکل روبهرو هستند.
وی تصریح کرد: این پیشنهاد را در جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور مطرح کردیم و در آن جلسه عنوان شد که موضوع باید توسط مسئولان بانک مرکزی در ستاد اقتصاد مقاومتی پیگیری شود.
این کارشناس صنعت سیمان در ادامه در مورد وجود برخی تجهیزات و ماشینآلات مازاد در کارخانههای سیمان نیز به فارس گفت: به دلیل صدور بیش از حد پروانههای بهرهبرداری برای کارخانههای سیمانی، ممکن است برخی تجهیزات در کارخانههای جدید به صورت مازاد وجود داشته باشد که میتوان این تجهیزات را به سایر کارخانهها معرفی کرد تا در صورت نیاز به آنها فروخته شود.
بد ادامه داد: این اقدام در جهت اقتصاد مقاومتی خواهد بود و نیاز کشور را به واردات تجهیزات کاهش میدهد.
وی همچنین با اشاره به راکد ماندن برخی طرحهای سیمانی در کشور، گفت: کارخانه سیمان باقران بیرجند با پیشرفت ۹۴ درصدی هم اکنون با مشکل تأمین سرمایه در گردش و بازار روبهرو است که حل مشکل عوارض دریافتی از کامیونهای صادراتی سیمان به افغانستان، میتواند تا حدی مشکل این کارخانه را برطرف کند.
وی افزود: همچنین سیمان غرب آسیا با پیشرفت ۸۳ درصدی و سیمان خرمآباد با پیشرفت ۳۰ درصدی هنوز به مرحله راهاندازی نرسیدهاند و فعلاً راکد هستند.
ارسال نظر