ادامه گرانی مرغ در بازار و پاسکاری مسئولان
سه ماه از فصل تابستان گذشت اما بازار گوشت مرغ مانند برخی دیگر از محصولات کشاورزی پر نوسان و با گرانی همراه بود؛ به گونهای که علیرغم توزیع گوشت مرغ منجمد دولتی همچنان این محصول بیشتر از کیلویی ۸۰۰۰ تومان به فروش می رسد، اما دستگاههای متولی به جای انجام وظیفه تقصیر این گرانی را به گردن یکدگیر میاندازند.
طی چند ماه گذشته یکی از محصولات پر مصرفی که بازار پر نوسانی را تجربه کرد گوشت مرغ بود، چرا که در این بازه زمانی همواره قیمت این محصول بیشتر از قیمتی بود که وزیر کشاورزی و دیگر مسئولان این وزارتخانه اعلام کرده بودند. پیش از این وزارت جهاد کشاورزی بارها قیمت ۷۰۰۰ تومان را برای گوشت مرغ در بازار مصرف اعلام کرده بود، اما در چند ماه اخیر هیچگاه قیمت گوشت مرغ به پایین تر از ۷۵۰۰ تومان نرسید و همچنان روی ریل گرانی قرار داشت.
جالبتر اینکه طی ماه گذشته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قیمت منطقی مرغ را بالاتر برده و اعلام کردند که هزینههای تولید گوشت مرغ برای مرغداران افزایش یافته و بر این اساس قیمت منطقی برای این محصول در بازار مصرف کیلویی حدود ۷۳۰۰ تومان است.
البته قیمت گوشت مرغ در بازار مصرف طی سه ماه گذشته کمتر به قیمت منطقی نزیک بوده و متوسط قیمت این محصول حدود کیلویی ۸۰۰۰ تومان بوده است که به هیچ وجه از نظر تشکلهای خصوصی و مسئولان دولتی منطقی به نظر نمیرسد.
اما علیرغم اینکه دستگاههای متولی مانند سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان معتقدند که وزارت جهاد کشاورزی بر اساس قانون انتزاع یا قانون وظایف بازرگانی بخش کشاورزی موظف به تنظیم بازار محصولات کشاورزی است و باید در اینباره پاسخگو باشد، محمود حجتی اعلام کرد که گران فروشی یک محصول مانند گوشت مرغ در خردهفروشیها و مغازههای سطح شهر به وزارت جهاد کشاورزی ارتباطی ندارد و این وزارتخانه تا مراکز عمده فروشی موظف به پاسخگویی است.
وی در این باره گفت: در زمینه گوشت مرغ باید دید قیمت آن در مراکز عمده فروشی مانند میدان بهمن تهران چقدر است که بر اساس آخرین گزارشهای رسیده، از کیلویی ۶۵۰۰ تا حدود ۶۹۰۰ تومان متفاومت است و این محصول که با این قیمت در مراکز عمده فروشی خرید و فروش میشود نباید بیشتر از کیلویی ۷۵۰۰ تومان در بازار خرده فروشی به دست مصرفکنندگان برسد. اگر گرانتر از این قیمت در مغازههای سطح شهر فروخته میشود باید دید مسئول کنترل و نظارت کیست و این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی ارتباطی ندارد.
در میان این پاسکاریها و سرباز زدنها از وظایف که از سوی سازمانهای متولی صورت میگیرد، بازار گوشت مرغ به عنوان یک محصول پروتئینی پر مصرف همچنان در نوسان است و زیان آن به جیب تولیدکنندگان و مصرفکنندگان میرود. شاید بهتر باشد به جای این کشمکشها دستگاههای متولی از وزارت جهاد کشاورزی تا وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکلهای خصوصی با همافزایی وتبادل نظر جلوی عواملی که سبب گرانی این محصول میشود را بگیرند و با عاملان آن برخورد کنند.
نظر کاربران
ایرانه دیگه* تو کشورهای دیگه این مرغ های هورمونی رو کیلویی 1000 تومن به گربه هاشونم نمیدن* خدایا از گشنگی مردیم
منت سر مردم نذارید این پاسکاریها برای فرار از با مسولیت است وبعد هدف جیب گشاد که با سنگ هم پر نمیشود چه برسد با مرغ بدبخت ومردم که بازیچه شما هستند جیب شما با همین شکل وشمایل یعنی پول بی زبان پر میشود بروید این پاسکاری را جای دیگر بازی کنید
من متوجه نمیشم مگه این مملکت مسول نداره.پس اینهمه وزیر ومعاون وزیر مشغول چه کاری هستند؟ .....بخدا هستند کسانی تو این مملکت که 20هزارتومن تو مخارج زندگیش کم وزیاد بشه زندگیش میلنگه.اگر همین مرغ را هم نخورند که مریض میشن وباید پول دوا دکتر بدن.مگر نمیگویید این ملت ولی نعمتند؟ پس چرا به فریادشان نمیرسید!
اگر مردم این همه حرص نمیزدن مرغ که هیچی همه چیز ارزان میشد بابا یه هفته مرغ نخوریم نمیمیریم که بزار مرغا تو بازار بو بگیره تا هم ارزون بشه هم یه هفته بدنت از نخوردن مرغ هرمونی سالم باشه
همه اینها از سو مدیریته اگر هر کجای دنیا بود الان وزیرش استفا داده بوداینجا سرشم میگره بالا لبخند میزنه نماینده مشغول کارهای شخصی خودشونم
با اینهمه دم و دستگاه عریض و طویل سالهاست که یک مورد بسیار ساده و ابتدایی مرغ و تخم مرغ را نتوانسته و نمی توانند به آسانی حل و فصل نمایند و همیشه دنبال چاپیدن و اجحاف و پیچاندن و بازی دادن و عسرت مردم و مطامع و منافع و جیب عمیق خویش که هیچگاه هم سیر مو نی ندارند که همیشه خدا خلق را گرسنه و سرگردان و محتاج میخواهند تا خود همچنان به آقایی و سروری و زر اندوزیش بالنده و قدر قدرت باشد