۳۹۱۷۰۳
۲ نظر
۵۰۰۶
۲ نظر
۵۰۰۶
پ

کاهش سود بانکی به اقتصاد کمک نمی‌کند

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کاهش دستوری نرخ سود سپرده های بانکی تاکنون تاثیری بر بازار سرمایه نداشته است، گفت: اگر کاهش سود سپرده‌ها بیش از این باشد امکان دارد به اقتصاد ضربه وارد شود.

خبرگزاری ایسنا: یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کاهش دستوری نرخ سود سپرده های بانکی تاکنون تاثیری بر بازار سرمایه نداشته است، گفت: اگر کاهش سود سپرده‌ها بیش از این باشد امکان دارد به اقتصاد ضربه وارد شود.

غلامرضا سلامی درباره تاثیرات کاهش نرخ سود سپرده های بانکی و ارتباط آن با بازار سرمایه اظهار کرد: اعمال سیاست‌های پولی و کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی بر بازار سرمایه تاثیری نداشته و بازار سرمایه از قبل نیز وضعش بدتر شده است.

وی افزود: اگر کاهش سود بانکی بیش از این باشد امکان دارد جای دیگری از اقتصاد ضربه بببیند. قرار نیست برای اینکه بورسمان را نجات دهیم باقی اقتصادمان را خراب کنیم.

عضو پیشین شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران ادامه داد: البته که هرچه نرخ بهره پایین تر بیاید گرفتن تسهیلات راحت‌تر می‌شود و رونق بیشتری به وجود می‌آید اما کاهش دستوری نرخ سود تا همین حدش‌هم، آثار چندان مثبتی بر بازار سرمایه به جای نگذاشته است.

سلامی در پاسخ به اینکه بانک مرکزی چه سیاست هایی مفیدی را برای رشد بازار سرمایه می تواند داشته باشد، گفت: بانک مرکزی به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد، مهم ‌ترین مشکل اقتصاد ما بدهی وحشت دولت به سیستم بانکی و سایرین است، اگر این موضوع حل نشود هیچ راهکاری نمی‌تواند کلیت اقتصاد را نجات دهد.

وی تصریح کرد: تا به حال دولت برای رفع این بدهی تلاش آنچنانی نکرده در صورتی که راه‌کار خلاص شدن از این بدهی نیز مشخص است. ما باید اوراق با قدرت خرید ثابت و متکی به ارز منتشر کنیم تا سرمایه گذاران در این اوراق حداقل تا زمان سررسید، قدرت پولشان حفظ شود، چراکه در حال حاضر کسی اوراق ۱۰ ساله ریالی حتی با نرخ ۲۰ درصد را هم خریداری نمی‌کند.

این عضو پیشین شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران اضافه کرد: تنها اوراقی که دولت تا کنون توانسته به فروش برساند اوراق کوتاه مدت است از طرفی این اوراق مشکل بدهی دولت را حل نمی‌کند. تا زمانی که مشکل سرمایه پایین بانک‌های دولتی و بدهی به پیمانکاران حل نشود اقتصاد راه نمی‌افتد. از طرفی به علت کاهش در آمد نفتی، دولت پولی ندارد که بابت بدهی‌هایش به طلبکاران بپردازد.

سلامی درباره ارتباط انتخابات پیش روی ایالات متحده آمریکا با بازار سرمایه ایران گفت: این مسئله اصلا با بازار سرمایه ایران ارتباطی ندارد البته این انتخابات در درآمد بعضی از صنایع مانند صنایع فولاد، مس و پتروشیمی که قیمت محصولاتشان در بازارهای بین‌المللی تعیین می‌شود تاثیر می‌گذارد اما در کل هیچ ارتباطی بین اقتصاد دنیا و بازار سرمایه و اقتصاد ایران نیست چرا که بازار سرمایه ما عمقی ندارد که آن را متکی به اقتصاد جهانی بدانیم.

وی درباره تاثیرات انتخابات ریاست جمهوری ایران بر بورس تهران نیز اظهار کرد: انتخابات ایران هم اثری بر بازار سرمایه نخواهد داشت و تنها ممکن است مدتی کوتاهی از لحاظ روانی بر بازار سرمایه تاثیرگذار باشد که این اثر هم بعد از گذشت مدت زمانی از بین می‌رود.

این کارشناس بازار سرمایه درباره علت کاهش حجم معاملات در بورس تهران گفت: مردم اعتمادی به این بازار سرمایه ندارند. پشتوانه سهام سود شرکت‌هاست و شرکت ها هم در وضعیت خوبی به سر نمی‌برند. در حال حاضر رکود در شرکت‌ها حاکم است و آسیب‌پذیرترین شرکت‌ها، ‌ شرکت های بورسی هستند.

سلامی اضافه کرد: در حال حاضر قیمت سهام بانک‌ها وضعیت نامطلوبی دارد و این ناشی از رکود حاکم بر اقتصاد است. با این اوضاع شرایط مطلوب نمی‌شود مگر اینکه به صورت تصنعی به بازار رونق کاذب بدهند؛ به طور مثال پولی از فروش نفت به بازار تزریق شود تا هم بورس و هم مسکن به صورت سفته بازانه رونق پیدا کند که این رونق کاذب نیز موضوعی را حل نمی کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بازار سرمایه درست کنید از بانک بهتر باشه مردم با کمال میل وارد بازار میشن میخان مردم از چاله به زور کم شدن سود بانکی دربیارن بندازن تو چاه بازار این کارا راهش نیست وقتی تولید کننده تولید میکنه باضرر میفروشه یا مشتری برا فروش نداره یا مواد اولیه گرون شده با فروش محصول قیمت تمام شده جور نیست حالا سود بانکی از اینم کمتر بشه کی حاضره ایجور در بازار کار کنه حمایت از تولید و بازار فروش محصول کنید تا کاری انجام بشه و رغبت برا کار و سرمایه گذاری باشه

  • بدون نام

    به هر حال دولت مردان آقای روحانی باید بگن یه کاری کردن تو این 4 سال و ....
    در حالیه که با توجه به خبر :

    کد خبر: ۳۹۰۷۴۲


    تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷


     ۱۴۴۱ بازدید


     ۱۲ نظر















     گرانی‌ 40 تا 50 درصدی سر سفره مردم




    درحالی دولت روحانی تورم را تک رقمی اعلام کرده که بانک مرکزی خبر داده، تخم مرغ ۲۳.۴ درصد، برنج ۴۶.۹ درصد،‌ حبوب ۲۷.۷ درصد، میوه های تازه ۲۷.۴ درصد، گوشت قرمز ۷ درصد، گوشت مرغ ۱۷ درصد، قند و شکر ۴۸.۹ درصد و چای ۱۵.۱ درصد در یکسال اخیر گران شده است.



    امتیاز خبر: 96 از 100 تعداد رای دهندگان 1441


    خبرگزاری تسنیم: نتایج بررسی بانک مرکزی از تغییرات قیمت 11 گروه کالایی در هفته منتهی به 19 شهریور ماه 95 نشان می دهد که طی یک سال گذشته بهای لبنیات 3,6 درصد، تخم مرغ 23.4 درصد، برنج 46.9 درصد،‌ حبوب 27.7 درصد، میوه های تازه 27.4 درصد، گوشت قرمز 7 درصد، گوشت مرغ 17 درصد، قند و شکر 48.9 درصد، چای 15.1 درصد و روغن نباتی نیز 4 درصد افزایش و تنها قیمت سبزی های تازه 1.5 درصد کاهش یافته است.

    همچنین این بررسی نشان میدهد که از 11 گروه کالایی در هفته منتهی به 19 شهریور ماه 95 قیمت 9 گروه کالایی نسبت به هفته قبل از آن افزایش، یک گروه کاهش و یک گروه دیگر نیز ثابت مانده است.

    بر همین اساس نرخ تخم مرغ 0.9 درصد، برنج 0.6 درصد، حبوب 0.3 درصد، میوه های تازه 1.9 درصد، گوشت قرمز 3.2 درصد، قند وشکر 0.4 درصد ، گوشت مرغ 3.2 درصد ، قند وشکر 0.4 درصد، چای 0.1 درصد و روغن نباتی 0.1 درصد رشد داشته است.

    همچنین در دوره مذکور نرخ سبزی های 0/9 درصد کاهش و لبنیات بدون تغییر ماند.

    تورم این رقمها که میگن نیست. همش شعاره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج