۳۹۱۵۳۶
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

اصرار عارف برای ریاست؟!

اصلاح‌طلبان این روزها در حال تلاش برای خلق حماسه دیگری در اردیبهشت۹۶ یعنی انتخابات‌های ریاست جمهوری و شورای شهر هستند که البته تحقق این حماسه نیازمند‌ سازو کارهایی است که انسجام و همیاری همه گروه‌های اصلاح‌طلب مهم‌ترین مولفه آن است.

روزنامه آرمان‌ امروز- یاسمین طالقانی: اصلاح‌طلبان این روزها در حال تلاش برای خلق حماسه دیگری در اردیبهشت۹۶ یعنی انتخابات‌های ریاست جمهوری و شورای شهر هستند که البته تحقق این حماسه نیازمند‌ سازو کارهایی است که انسجام و همیاری همه گروه‌های اصلاح‌طلب مهم‌ترین مولفه آن است.

آخرین خبری که از این تلاش‌ها منتشر شد، این بود که علی تاجرنیا از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب خبر داد: «ادامه فعالیت شورای هماهنگی اصلاحات در قالب شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در جلسه شورای هماهنگی با اکثریت مطلق آرا تصویب شد.» این خبر اگرچه گامی در راستای وحدت اصلاح‌طلبان برای انتخابات۹۶ بود اما حواشی زیادی داشت و گویا برخی مواضعی درباره این خبر داشتند.

حکیمی‌پور خبر تاجرنیا را رد کرد

ساعاتی پس از انتشار این خبر بود که یک عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: «برخلاف خبری که ریاست دوره‌ای شورا اعلام کرده، الحاق شورای هماهنگی به سازوکار شورای عالی سیاستگذاری مورد تصویب قرار نگرفته است.» احمد حکیمی پور جلسه یکشنبه را اینگونه تشریح کرد: «در این جلسه ۱۷ تشکل اصلاح‌طلب حاضر بودند که یک تشکل نیز حق رای نداشت.

تشکل‌های حاضر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، انجمن اسلامی جامعه پزشکی، انجمن اسلامی مهندسان، انجمن اسلامی معلمان، مجمع نیروهای خط امام (ره)، مجمع نمایندگان ادوار، حزب اراده ملت ایران، حزب اسلامی کار، حزب همبستگی، انجمن روزنامه‌نگاران زن، جمعیت زنان مسلمان نواندیش، خانه کارگر، حزب اعتماد ملی، مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی، مجمع فرهنگیان و سازمان عدالت و آزادی (بدون حق رای) بودند و نمایندگان احزاب کارگزاران سازندگی، مردمسالاری و جوانان نیز در این جلسه غایب بودند.

وی افزود: «متاسفانه بر خلاف خبری که از زبان ریاست دوره‌ای شورا بعد از جلسه اعلام شد، در این جلسه درباره الحاق شورای هماهنگی به‌سازو کار شورای عالی سیاستگذاری مباحث مطروحه به بحث نهایی جهت رای گیری نرسید و اصولا هیچ مصوبه‌ای به همراه نداشت. تنها پیشنهاد مطرح‌شده در این جلسه که مصوبه شورا را گرفت رسیدن به جمع‌بندی نهایی درباره الحاق به شورای عالی سیاستگذاری پس از دیدار اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با رئیس دولت اصلاحات بود.» پس از اظهارات حکیمی پور واکنشی از سوی دیگر اعضا منتشر نشد.

تلاش عارف برای ادامه ریاست

از سوی دیگر تاجرنیا به این موضوع هم اشاره داشت که «اکثریت اعضای شورای عالی را اعضای احزاب تشکیل می‌دهند که براین اساس ترکیب این شورا شامل احزاب و شخصیت‌های برجسته و مرجع گروه‌های اجتماعی هستند که تلاش خواهیم کرد احزاب بیشتر در این شورا حضور داشته باشند.» اما سخنی درباره ریاست شورای عالی سیاستگذاری نکرد. ۱۲ شهریورماه بود که انتخاب به نقل از محمد رضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحات نوشت:«رئیس شورای سیاستگذاری را خود اعضای شورا تعیین می‌کنند، بعد از این که شورای سیاستگذاری تشکیل شد، اولین کارش انتخاب رئیس و هیات رئیسه خواهد بود.»

که در جلسه یکشنبه این امر محقق نشد. اما عارف اظهاراتی داشت که می‌توان از آن چنین برداشت کرد که او ظاهرا تمایلی به ترک ریاست شورای سیاستگذاری ندارد. او چنین گفت:«یکی از دستاوردهای ارزشمند جریان اصلاحات در انتخابات اخیر تشکیل شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بود و عده‌ای تلاش کردند این شورا را متلاشی کنند و هر روز در رسانه‌های خودشان اخبار دروغی علیه این شورا منتشر کردند اما باید به هواداران جریان اصلاحات این نوید را بدهم که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با جدیت به فعالیت خود ادامه خواهد داد.»

این اظهارات عارف با ادعای قبلی او مبنی بر تغییر ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان همخوانی ندارد و به نظر می‌رسد این جمله مبنی بر «تلاش برخی برای متلاشی کردن شورای مورد اشاره» به منزله خط و نشان برای مخالفان عدم تغییر در ریاست شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان باشد. نباید فراموش کرد که عارف دارای مشغله‌های دیگر از جمله نمایندگی مردم تهران در مجلس است و از آنجا که در بهارستان نتوانست به کرسی ریاست دست پیدا کند بهتر است انرژی خود را صرف انسجام فراکسیون امید کند که از ابتدای مجلس دهم تا به امروز نشان داده هنوز نتوانسته به اجماع در رای دست پیدا کند.

از سوی دیگر بی میلی عارف برای سپردن کرسی ریاست با توجه به اظهارات آذر منصوری عضو دیگر شورای سیاستگذاری نمایان تر می‌شود. منصوری چندی پیش درباره تغییر ریاست این شورا گفته بود:««قاعدتا هر نوع تغییری که قرار باشد در این شورا صورت بگیرد، مانند دوره ‌گذشته بر اساس روندی دموکراتیک خواهد بود. مجموعه احزاب عضو شورای‌عالی به‌زودی درباره انتخاب رئیس، هیات‌رئیسه و تقسیم‌ کارها تصمیم‌ خواهد گرفت. تا آن زمان آقای عارف ریاست شورا را برعهده خواهند داشت». همچنین علی صوفی دیگر عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان هم گفت:«ماموريت دكتر عارف در رابطه با شوراي عالي سیاستگذاري بر اساس اجماع برقرار شده بود و حالا كه شوراي عالي ماموريتش در ارتباط با مجلس تمام شده، در واقع رياست آقاي دكتر عارف در آنجا منتفي است. اما در شوراي عالي سیاستگذاري فعلي كه قرار است به زودي تشكيل شود، آقاي دكتر عارف هم يكي از كانديداها خواهد بود و در آن جلسه‌ در رابطه با رياست آن تصميم گرفته خواهد شد.» بنابراین اعضای شورای سیاستگذاری تاکیدی بر ریاست عارف در دوران پس از انتخابات مجلس دهم نداشتند و از تغییر سخن گفتند که این امر محقق نشد!

چرایی تغییر ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان

اکنون درباره اهداف عارف نمی‌توان به قضاوت نشست اما می‌توان برخی رویکردهای او را مورد نقد قرار داد و سوالاتی را درباره چرایی عدم تغییر او داشت. پس از انتخاب رئیس مجلس دهم که او نتوانست آرای لازم را کسب کند، در گفت‌وگویی اظهار داشت:«از یک هفته قبل می‌دانستم رای نمی‌آورم.» اکنون این سوال برای بسیاری بی پاسخ مانده که اگر او از شکست خود برای جلوس بر کرسی ریاست مجلس اطلاع داشته، به چه سبب در این انتخابات حضور یافت تا یک شکست در پرونده جریان اصلاحات به ثبت برسد؟

آیا دلیل عارف برای کاندیداتوری حضور کاندیدایی از طیف اصلاحات در رقابت برای کرسی مجلس بود که اگر چنین باشد، با ناکامی درآن انتخابات باید برگه حضور یک اصلاح‌طلب درانتخاب ریاست مجلس را نمره منفی برای جریان اصلاحات دانست. بنابراین عدم آینده‌نگری برای یادگار گذاشتن یک شکست در پرونده اصلاحات نشانگر لزوم تغییراتی در تصمیمات جریان اصلاحات است که از آن جمله سپردن سکان ریاست شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به فرد دیگری است. برخی اظهارات آقای عارف مبنی بر این که«سکوت کردن هنر می‌خواهد» هم افتخاری برای جریان اصلاحات نیست، چرا که شفافیت از مولفه‌های مهم و با ارزش جریان اصلاحات است و سکوت و اظهارات مبهم نمی‌تواند برازنده ریاست شورای عالی سیاستگذاری باشد. در نهایت باید اذعان داشت شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به انتخاب رئیسی نیاز دارد که نه سکوت کند و نه با علم به شکست بخواهد در رقابتی حضور پیدا کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج