۳ شهر مهاجرپذیر ایران کدامند؟
دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل در ایران در گزارشی از وضعیت شهرنشینی و مهاجرت داخلی در ایران، از جابه جایی حدود یک میلیون نفر در مرزهای کشور در سه سال گذشته و افزایش روند مهاجرت معکوس از شهر به روستا خبر داد.
همچنین با وجود اینکه مهاجرت از روستا به شهر در چهار دهه اخیر روند کاهشی داشته اما مهاجرت از شهر به شهر رواج بیشتری یافته و هم اکنون ایران شاهد افزایش روند مهاجرت معکوس است به طوری که مهاجرت از شهر به روستا ۱۵ درصد کل مهاجرت ها را شامل می شود و حجم مهاجرت از روستا به شهر ۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
در این گزارش؛ دلیل اصلی مهاجرت مردان در ایران، اشتغال و فرصت های اقتصادی و دلایل دیگر مهاجرت موضوعاتی مانند تحصیل، خدمت سربازی و دسترسی بهتر به مسکن و ... عنوان شده است.
بر این اساس؛ کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان و خراسان رضوی بیشترین حجم مهاجر کشور را در خود جای داده اند. به طوری که بین سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ حدود ۳۸۰ هزار نفر به تهران مهاجرت کرده اند اما استانهای خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی بالاترین نرخ مهاجرت منفی را داشته اند.
در این گزارش با استناد به مطالب منتشره از سوی وزارت راه و شهرسازی ، آمده است ، ایران کشور هم اکنون سیاست یکپارچه و هماهنگی در رابطه با شهرنشینی ندارد؛ شهرداری ها و فرمانداری ها در دهه های اخیر سیاست ها و برنامه های منطقه ای را تدوین کرده اند که بیشتر شامل سیاست های پراکنده نظیر برنامه توسعه روستایی، برنامه جابجایی، انتقال پایتخت و برنامه توسعه کشاورزی بوده است.
از اینرو راهکارهایی نظیر تدوین استراتژی و خط مشی ملی در رابطه با شهرنشینی و مهاجرت داخلی در ایران؛ توجه به کمبود داده و اطلاعات در رابطه با پیامدهای زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی مهاجرت و شهر نشینی، توجه به کمبود داده ها در خصوص وضعیت بهداشتی مناطق روستایی و شهری، بازنگری برنامه توسعه روستایی و استفاده از تجربیات بین المللی به منظور تقویت پاسخ کشور به مسایل شهرنشینی و مهاجرت داخلی ضروری به نظر می رسد.
«صندوق جمعیت سازمان ملل متحد» کارگزاری بین المللی مربوط به توسعه است که از حقوق هر زن، مرد و کودک برای برخورداری از زندگی سالم و فرصت های برابر حمایت می کند.
صندوق جمعیت سازمان ملل متحد سال ۱۹۶۹ به عنوان صندوق سازمان ملل متحد برای انجام برنامه های مربوط به جمعیت شروع به فعالیت کرد و سال ۱۹۷۲ تحت اداره مستقیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و به این ترتیب موقعیتی مشابه برنامه توسعه سازمان ملل متحد و یونیسف پیدا کرد.
نام این کارگزاری سال 1987 به صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تغییر یافت اما UNFPA به عنوان نام اختصاری آن باقی ماند.
نظر کاربران
مهاجرت معکوس از شهر به روستا شگفتا !!
خخخخخخخخ
شیراز خیلی بد شده انقدر مهاجر اومده که دیگه شیرازی و لهجه شیرازی نمیبینی خیلی از باغهای ستارخان و چمران و قصرالدشت تبدیل شده به آپارتمان شهر پر از ترافیک شده و قیمت مسکن بالاست استانداری فارس اعلام کرده سال ۸۵ تا ۹۵ جمعیت شیراز ۵۰۰ صدهزار نفر افزایش داشته و باتوجه به جمعیت شیراز این نمیتونست نتیجه زاد و ولد باشه و بیشتر این افزایش جمعیت به علت مهاجرت بوده .حدود دوهفته پیش روزنامه خبر شیراز مطلبی رو نوشته بود در مورد رکورد اول فارس و شیراز در نزاع و درگیری در ایران رو داره و این موضوع رو مرتبط با مهاجرت میدونست.
شیراز رو یادتون رفت بگین از هر جایی ریختن توی این شهر معلوم نیست از کجا اومدن شهر رو .... با فرهنگهای مختلف برعکس خود آدم احساس میکنه وارد شهر غریب شده متاسفانه شهر رو تبدیل کردن به یه دهات بزرگ فقط
موضوعات به تیتر خبر زیاد ربط نداشت
مشهد وتهران به شدت شلوغن هیچ کاری هم از دست مسئولین بر نمیاد