خسارت ۴۰ هزار میلیاردی معتادان
روز گذشته رئیس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هم اکنون حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان پول در تجارت مواد مخدر در چرخش است و قاچاقچیان حداقل ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان در سال فروش دارند.
روزنامه آرمان: روز گذشته رئیس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هم اکنون حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان پول در تجارت مواد مخدر در چرخش است و قاچاقچیان حداقل ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان در سال فروش دارند.
این در حالی است که معضل اعتیاد خسارت شدیدی را به پیکره جامعه وارد میکند و تبعات سوئی نیز به دنبال دارد، چرا که با احتساب گردش سالانه اقتصاد مخدرها در ایران متوجه میشویم که چه رقم هنگفتی از اندوخته کشور کاسته میشود، در حالی که میتوان با این مبلغ فعالیتهای بیشماری را در جامعه انجام داد که به نفع همگان است. بنابراین خسارت میلیاردی معتادان و سهم قاچاقچیان آنچنان اهمیت دارد که مسئولان بر آن شده اند تا شرایط اشتغال را بهبود ببخشند تا افرادی از روی بیکاری به سمت قاچاق مواد مخدر نروند، چرا که یکی از علتهای گرایش به بازار قاچاق نبود رونق اقتصادی در کشور است که باعث شده برخی به فکر ارتزاق از راه نامناسب باشند.
خسارت میلیاردی اعتیاد
«حتی اگر آمار معتادان را دو میلیون نفر در نظر بگیریم که در آمارها عنوان میشود؛ با توجه به آنکه از لحاظ اقتصادی مواد مخدر یک عامل ضدتوسعه است، بر اساس شاخصهای سال ۸۳، این تعداد معتاد سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی به کشور وارد میکنند؛ این در حالی است که مواد مخدر در هر ۲۴ ساعت ۱۱۰ میلیارد تومان خسارت اقتصادی به کشور وارد میکند.» این اظهار نظر روز گذشته توسط رئیس کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شد.
به گفته علیهاشمی سالی ۱۲ میلیارد دلار خسارت اقتصادی وارد میشود؛ این در حالی است که بنا بر اعلام برخی نهادهای خارجی بررسی کننده هزینه نظامی کشورها، بودجه دفاعی ایران حدود ۱۰ میلیارد دلار است. هر چند انواع مختلفی از مواد مخدر و اعتیادآور وجود دارند و به همین دلیل، فرد معتاد در طول زمان، برای ارضا و احیای حس نشئگی، معمولا از ماده مخدر به مخدری قوی تر نیازمند میشود، اما همین مساله سبب شده تا به علت وابستگی شدید معتادان درآمد قاچاقچیان مواد مخدر همیشه تامین شود. با وجود این، رئیس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر در ادامه خاطرنشان کرد: بنده اطلاع ندارم بودجه دفاعی کشور چقدر است و آیا این ارقام اعلام شده درست است یا خیر، اما چنانچه فرض بگیریم درست باشد، نزدیکی این دو رقم نشان میدهد که یک معضل اجتماعی چه ابعادی دارد و با هزینههای آن چه کارهای دیگری میشود انجام داد.
حتی اگر بخواهیم با بودجههای عمرانی مقایسه کنیم، با ۱۲ میلیارد دلار سالانه میتوان صدها هزار شغل ایجاد کرد، دهها هزار خانه ساخت و چندین تاسیسات زیرساختی ایجاد کرد.هاشمی افزود: در حال حاضر ارزش بازار بورس ایران حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان یعنی حدود ۹۲ میلیارد دلار است؛ یعنی ارزش کل کارخانجات پتروشیمی، پالایشگاهی، خودرو سازی، فولاد سازی، معدنی، مخابراتی و... در بازار بورس ۹۲ میلیارد دلار است؛ این درحالی است که گردش اقتصادی مواد مخدر در هر سال به اندازه ۱۳ درصد ارزش بورس ایران است و این نشان میدهد چه مبلغی در این حوزه هدر میرود.
به گفتههاشمی اگر این پول را تقسیم بر دو میلیون نفر معتاد کنیم، هر معتاد سالانه ۲۰ میلیون تومان خسارت اقتصادی به کشور وارد میکند؛ به طوری که بخشی از آن به خانواده، بخشی از طریق سرقت و ناهنجاری به جامعه و بخشی هم در قالب هزینههای مهار و مبارزه با این پدیده به دولت تحمیل میشود. او گفت: براساس بررسیهایی که داشتیم ۵/۲ درصد از دو میلیون نفر دستگیریهای کشور طی سالهای ۷۸ تا ۸۲ را افراد آلوده شده از دستگاهها را تشکیل میدادند؛ این درحالی است که در آن سالها روزانه ۶۵ نفر از چنین افرادی را که با قاچاقچیها همکاری میکردند و البته ۳۰ درصد آنها سرباز بودند، دستگیر میکردیم.
هاشمی ادامه داد: علت این امر آن است که از طرفی بازار مواد مخدر دارای جذابیت اقتصادی بسیار بالایی بوده و از طرفی فقر و بیکاری بالا و تقاضا هم زیاد است؛ به این ترتیب مجموع این عوامل باعث چنین فجایعی شده است. به گزارش ایسنا، او ادامه داد: در چنین شرایطی باید جذابیت اقتصادی قاچاق مواد مخدر را بگیریم، رونق اقتصادی برای ایجاد اشتغال ایجاد کنیم و از طرفی تقاضا را در کشور از طریق داروهای جایگزین و درمان موثر ارزان قیمت مدیریت کنیم.
نظر کاربران
خوب عزیزدلم جمع کنیدبساط موادفروشهاروخون مردم دارن میخورن دختر۸ساله بایدمعتادبشه
مردانه اگه شمامیخوایدکاری کنیدبرامعتادان فقط ازپایه بایدباشه یعنی کسی که قبلش امادگیه مصرف موادرودا ره بایدپایه سازی شه چطورفقط کار ای کسی که مسعول هستی د راس کاری براجوانهااشتغال زایی کنیداون کسی که درحال مصرفه کاره خودش میکنه نمیگم که نبایدحمایت شه چراچون همانکه الان مصرف کنندست زمانی پایه اساسش بی بندباری بوده بی مسعولیتی وبیکاری بوده