۳۸۹۸۲۹
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

افزایش حاشیه‌ نشینی در کشور

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۴۹۵ شهر کشور دارای بافت‌های میانه‌ای فرسوده و ناکارآمد هستند، به شناسایی ۲۷۰۰ محله برای مطالعات بافت ناکارآمد در۵۴۴ شهر اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد افزایش پدیده حاشیه‌نشینی در کشور هستیم.

روزنامه دنیای اقتصاد: معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۴۹۵ شهر کشور دارای بافت‌های میانه‌ای فرسوده و ناکارآمد هستند، به شناسایی ۲۷۰۰ محله برای مطالعات بافت ناکارآمد در۵۴۴ شهر اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد افزایش پدیده حاشیه‌نشینی در کشور هستیم.

محمد سعید ایزدی، به آمار تفکیکی ۱۶۸ شهر تاریخی، ۴۹۵ شهر دارای بافت‌های میانه‌ای فرسوده و ناکارآمد و ۹۱ شهر دارای سکونتگاه‌های غیررسمی در کشور اشاره کرد و گفت: آمار این شهرها از ۵۴۴ شهر با توجه به وجوهات مشترک بیشتر است. معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این مطالعات بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ محله نیازمند احیا، بازسازی و نوسازی شناسایی‌ شده است.

وی هدف از شناسایی این شهرها و محله‌ها را اجرای طرح بازآفرینی پایدار شهری عنوان کرد و گفت: برای ساماندهی این تعداد ضمن برنامه‌ریزی و در نظر گرفتن دو برنامه ۵ ساله، در هر برنامه اجرای طرح ساماندهی ۲۷۰ محله در دستور کار است.ایزدی با بیان اینکه هدف اصلی ارتقای سطح کیفی خدمات در این مناطق است، گفت: شاخص‌های این طرح در نظر گرفتن متوسط‌های شهری و کشوری و اجرا و پیاده‌سازی آنها در این محلات است به‌طوری که اگر در شهری متوسط فضای سبز ۳ مترمربع است در هر محله نیز این متوسط رعایت شود.معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه مهم‌ترین مساله موجود در محلات شناسایی‌‌شده را امنیت و ایمنی آنها در برابر تهدیدات و پدیده‌هایی چون سیل، زلزله و ... عنوان کرد و گفت: ایجاد تاب‌آوری یکی از اولویت‌های مهم در راستای بازآفرینی این محلات است.

وی برطرف کردن فقر، فقر شهری، تاب‌آور کردن محله‌ها در مواجهه با پدیده‌ها و ارتقای هویت شهری را از عمده‌ترین برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سال جاری برای ۲۳۳ محله برنامه‌ریزی صورت گرفته و محله به محله برای آنها برنامه داریم.ایزدی ادامه داد: در برنامه‌های سال جاری در بسیاری از محله‌های هدف، در حال ساخت درمانگاه، مدرسه، خانه بهداشت و خانه محله هستیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه انجام این اقدامات وظیفه خاص یک وزارتخانه نیست، گفت: این خدمات با مشارکت تمامی وزارتخانه‌ها و نهادهای کشور در حال ارائه است.

وی بابیان اینکه یکی از ۵ عرصه جغرافیایی که باید مورد رسیدگی قرار گیرد، سکونتگاه‌های غیررسمی است، گفت: برنامه‌هایی برای پیش‌بینی و پیشگیری از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی در دستور کار است؛ چراکه متاسفانه امروز شاهد افزایش پدیده حاشیه‌نشینی در کشور هستیم.وی اقدامات صورت گرفته و همچنین در حال اجرا در این حوزه را با بهره‌گیری از تجارب بین‌المللی و توجه به فرصت‌ها و نیاز داخلی کشور توانمندسازی افراد سکونت یافته در این محل‌ها عنوان کرد و گفت: نباید ما خدمات را به نحوی ارائه دهیم که سایر افراد نیز به حاشیه‌نشینی ترغیب و تشویق شوند.

وی با بیان اینکه جریان حاشیه‌نشینی به سبب بسیاری از عوامل با مهاجرت افراد از روستاها به شهرها و از شهرها به استان‌های بزرگ‌تر صورت می‌گیرد، گفت: هدف ما پیش‌بینی و پیش‌نگری و همچنین جلوگیری از توسعه حاشیه‌نشینی است. ایزدی گفت: در بعد درمان نیز در تلاش هستیم با ارائه زیرساخت‌ها نوسازی و بهسازی را از طریق ساکنان توسعه دهیم.معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: هیچ تمایلی به جابه‌جایی محلات نداریم مگر در مواردی که محلات در نقاط بحرانی و خطرناکی چون زیر دکل‌های فشارقوی برق، حاشیه رودخانه‌ها و ... باشند.

وی از شناسایی ۷۰ هزار خانوار در کشور که در محل‌های بحرانی زندگی می‌کنند، خبر داد و گفت: این افراد و ساکنان این محله‌ها در نقطه مناسبی در همان محل، اسکان مجدد خواهند یافت.ایزدی با بیان اینکه تجربه نشان داده که واگذاری زمین و انتظار ساختن خانه در آن محل از سوی این افراد موفق نیست، گفت: متاسفانه با توجه به مسائل و مشکلات موجود در زندگی، این افراد تمایل دارند که زمین را فروخته و خرج مخارج دیگر کنند که متاسفانه نه تنها خانه‌دار نمی‌شوند بلکه مجبور به سکونت در محلی بدتر می‌شوند.وی با بیان اینکه سکونت این افراد در محله‌های خود مشروط به رعایت قوانین است، گفت: ۹۲ درصد از سکونت‌های غیررسمی کشور در محدوده شهرها هستند یا به محدوده شهرها کشیده شده‌اند.معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این سکونتگاه‌ها به خاطر اینکه خارج از برنامه رسمی توسعه شهر شکل‌گرفته‌اند غیررسمی نامیده می‌شوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج