رسوایی سایبری فرانسه در عرصه بینالمللی
رئیس اداره امنیت خارجی فرانسه اذعان کرد که این کشور به ایران، کانادا، اسپانیا، یونان، نروژ، ساحل عاج، الجزیره حمله سایبری کرده است.
برنارد بارییر، رئیس اداره امنیت خارجی فرانسه (DGSE) در یک سخنرانی اطلاعاتی را در زمینه امنیت سایبری فاش کرد. این اطلاعات ظاهراً بدون مجوز منتشر شده و واکنشهایی را از طرف مقامات فرانسوی و سایر کشورها در پی داشته است. وی در این سخنرانی به رشد سریع این سازمان از زمان تأسیس اشاره و عنوان کرد که بودجه 500 میلیون یورویی و استخدام 800 نیروی کار جدید در دستور کار این سازمان قرار دارد.
اولین ویدئوی این سخنرانی که در فضای مجازی منتشر شده بود، به سرعت حذف شد ولی ویدئوها از لینکهای دیگری به سرعت منتشر شده و در حال حاضر با کیفیت صوتی بالا در دسترس قرار دارد. اطلاعات فاش شده این موضوع را برای سازمان اطلاعاتی فرانسه روشن کرده است که سازمان امنیت ملی آمریکا اقدام به هک مقامات کاخ الیزه کردهاند. این سخنرانی نشان میدهد که DGSE یک سازمان دفاعی نیست و همواره در تهاجم به قدرتهای خارجی به صورت فعالانه حضور دارد.
روزنامه لوموند فرانسه سال 2013 مقالهای منتشر کرد که در آن ادوارد اسنودن ادعا کرده بود مقامات کانادایی بر این باورند، سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در حملات سایبری گسترده در سال 2009 به این کشور نقش داشتهاند. هنوز هیچ تکذیبیهای از سوی مقامات فرانسوی در مورد این ادعا صادر نشده است.
کاناداییها مدعی شدهاند که با استفاده از روش مهندسی معکوس بدافزار کشفشده در حمله سایبری را رمزگشایی کردهاند. برنامهنویسی که این بدافزار را طراحی کرده از اسامی فرانسوی «بابر» و «تی تی» استفاده کرده و به ادعای مقامات کانادایی این برنامهنویس فرانسوی است.
بارییر با اشاره به تاریخچه فعالیتهای سایبری فرانسه گفت که این کشور در سال 1995 یک ابررایانه از آمریکا خریداری کرد که میتوانستند بهوسیله آن رمز عبور را بشکنند. وی افزود: «اولین فعالیتهای هکری را در سال 1992 شروع کردیم و من اولین تیم هکری را راهاندازی کردم که اولین سربازان ارتش سایبری فرانسه بودند.»
واکنش سریع سازمانهای امنیتی به حذف فیلم این سخنرانی، نشان از اهمیت اطلاعات منتشر شده در زمینه امنیت سایبری دارد. این اطلاعات که توسط یک مقام دولتی منتشر میشود میتواند تبعات حقوقی برای کشور فرانسه ایجاد کند.
ارسال نظر