مردم لیبی در حسرت دوران قذافی
لیبیاییهایی که در انقلاب علیه حکومت معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع این کشور شرکت کرده بودند اکنون دلتنگ روزهای باثباتی هستند که در دوران نظام سابق از آن برخوردار بودند و این امر به دلیل خشونتهای وحشیانه انواع گروههای مسلح و شبه نظامی فعلی تبدیل به یک رویا شده است.
این در حالی است که چند روز پیش یک کمیته مجلس عوام انگلیس با انتشار گزارشی تقصیر سقوط اوضاع در لیبی و ظهور داعش در این کشور را بر گردن دیوید کامرون، نخست وزیر قبلی گذاشت.
چندین تن از اعضای حزب محافطه کار انگلیس از کامرون خواستهاند در مقابل کمیته دفاعی مجلس عوام این کشور حاضر شده و نسبت به جنگ "اشتباه" سال ۲۰۱۱ علیه لیبی توضیح بدهد.
اکنون که پنج سال از این جنگ گذشته مردم لیبی از بابت خشونتها، قطع برق، کمبود کالاها و بحران مهاجرت و آشوب کلی در کشورشان متاسفاند و حسرت دوران باثبات سابق را دارند.
محمد یکی از این لیبیاییها که با حکومت قذافی جنگیده بود به دیلی میل گفت: من همان روزهای اول به انقلاب پیوسته و با قذافی جنگیدم. پیش از سال ۲۰۱۱ من از قذافی بیشتر از هرکس دیگری متنفر بودم اما اکنون زندگی بسیار سخت شده و تبدیل به بزرگترین طرفدار او شدهام.
هارون، یک کارگر صنعت نفت لیبی نیز گفت: سرنگون کردن قذافی به روشنی یک "اشتباه" بود زیرا ما برای دموکراسی آماده نبودیم و نیاز به حمایت جامعه بینالمللی داریم در حالی که خبری از این حمایت نیست.
فاضل، یک فعال سیاسی نیز میگوید: اگرچه دوران فعلی به اعتقاد من از زمان قذافی "بهتر" است اما تمام چیزی که برای ما باقی مانده آشوب است و همه در حال جنگیدن با هم هستند و ما شاهد اغتشاش هستیم.
نوری، یک کارآفرین از شهر طرابلس گفت: مساله اکنون حمایت از قذافی نیست زیرا او یک رهبر "دیوانه" بود که "موجب خجالت ما در عرصه بینالملل میشد "اما مساله این است که زندگی مردم در مقایسه با زمان قذافی خیلی سخت شده است.
سالم، یک دانشجوی ۲۶ ساله پزشکی اهل طرابلس گفت: در پی جنگ تحت رهبری آمریکا علیه لیبی امیدهای مردم از بین رفت.
وی تاکید کرد: از سال ۲۰۱۱ تعداد خیلی بیشتری از مردم نسبت به زمان قذافی و یا دوران انقلاب کشته شدهاند. ما هرگز این مشکلات را نداشتیم. همیشه پول و برق موجود بود و گرچه مردم حقوق فراوانی نداشتند اما همه چیز ساده و ارزان بود.
نظر کاربران
دمتون گرم چقدر سریع نظرات رو تایید میکنید خسته نباشید
خیللی از کشورهای دیگه مثل مردم لیبی حسرت میخورن
دم مردم لیبی گرم که زود به اشتباهشون اعتراف کردن
دیگه تو خواب قدافیو ببینند مثل مصریا که زود فهمیدن
البته خیلی براشون هزینه داشت ولی جلو ضررو هروقت
بگیری منفعته
آخ که عراقیا هم آرزوی یکی مثل صدام و دارن کشورشون
داره تجزیه میشه از دست داعشیای عربستان تروریست پرور
حضرت علی (ع) فرمودند که
حاکم ظالم بهتر است از نبود حاکم